Rätt avända pengar?

Jag kunde inte låta bli att notera ännu en av konsekvenserna av den politik som den rödgröna regeringen för. De fortsätter att skapa skillnad mellan stad och landsbygd, inte bara genom alla de skattehöjningar på drivmedel, flyg, och vägtrafik som drabbar landsbygden stort men även inom området kulturen. Nu granskar Riksrevisionen den så kallade fri entrén-reformen, som inneburit gratis inträde till 18 statliga museers permanenta samlingar. Revisionen kommer bland annat titta på hur reformen genomförts och hur den påverkat museernas verksamhet. Det innebär till exempel ökade kostnader i form av säkerhetsåtgärder och städning. Fri entré-reformen infördes första gången för 15 år sen på ett antal museer. Avskaffades 2006 – för att sen 2016 återinföras igen. Syftet var att nå en bredare publik och öka tillgängligheten, något som Myndigheten för kulturanalys undersökt. Där kunde man se att gruppen unga och äldre ökar, men samtidigt tycks det vara den redan vana musiepubliken som ökar. Frågan är uppenbar, ska vi subventionera museer för de som ändå besöker våra museer?

Elisabeth Björnsdotter Rahm (M)

En kommentar

  1. Jörgen K

    Vad och vilka ide´er på riksplanet ger ingen skillnad i länet.
    Vänder vi blicken mot länet och tittar kritiskt i landstingets bokslut, förlåt Regionens bokslut.. finner man en ännu större kil mellan stad och landsbygd.

    Tittar man kritiskt finner man stora summor som går direkt till Umeåkulturen genom direkta och indirekta stöd och driftmedel. Uppenbart känner utövarna sig tvingade att dela med sig ett fragment till övriga länet vilket visar sig genom att sända ut några få som drog nitlotten och tvingats på pilgrimsfärd i inlandet då kritiken blir som störst.

    Ser man på ensidigheten i satsningarna skulle pengarna ha gjort en radikal skillnad i exempelvis cancervården i stället som nu subventionera Umeå kommuns egna inre angelägenheter. Beloppen är hundra miljoner och åtskilliga tiotals ytterligare !!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>