Ellinor Petersen (KD)

För frihet i mitt land

Busskur vid pulkabacken

Igår kom äntligen busskuren på plats vid pulkabacken, där bussen stannat sedan vi flyttade hit för närmare tre år sedan, utan att ha någon markering. Man ”visste bara” att det var här bussen stannade. Varje skoldag stod 10-20 barn och ungdomar och väntade vid vägkanten på bussen till skolan. I december 2012 skrev jag ett medborgarförslag om att alla busshållplatser skulle märkas, samt att jag tyckte vi borde ha busstidtabeller i busskurerna. Detta besvarades med att jo, nog skulle det gå att pröva, åtminstone i stomlinjen i Nordmaling. Och beträffande märkning tog det längre tid att förstå att det skulle kunna göras. Men funderingar fanns visst redan på denna flytt av busskur, fast inget gjorts åt det.

Första steget är nu genomfört, en busskur är på plats vid pulkabacken i Rundvik! Tack Conny Nordendahl som sett till att detta blivit gjort. Det var många glada barn som kom hem igår med skolbussen och såg att det var en busskur på plats, och alla ville pröva att sitta i den.

Nästa steg är bättre information om vilka linjer som går när i centralorten. Jag tror att med bättre information om hur man åker kollektivt, kommer fler kunna välja det.

Busskuren vid pulkabacken:

BusskurPulkabacken

Förra busshållplatsen, där inga bussar längre stannar, behövde inte längre busskuren:

 

GamlaHållplatsen

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.