Sport och utomhus

5 tips för att behålla lugnet i golf och affärer

Av , , Bli först att kommentera 1

golf-swing-970893_1920

Det finns en markant likhet mellan golf och affärer: du måste behålla lugnet för att nå framgång. Låter du tankarna fara iväg, samtidigt som du bygger upp en irritation och frustration, blir det mycket svårt att fokusera. Ilska och de negativa tankarna gör att kroppen spänner sig omedvetet, och med spänningar i kroppen blir det svårt att lyckas såväl på golfbanan som i affärslivet.

Samtal under rörelse mynnar ofta ut i någonting konkret. Att förlägga medarbetarsamtalet och affärsmötet till golfbanan kan därmed vara ett lyckokast. Golfbanor är oftast anlagda nära naturen, i lugn och avkopplande miljö, vilket kan leda till ostörda och avkopplade samtal. Numer finns det öppna golfbanor året runt i Sverige.

Breddat kontaktnät
Många som provar golf för första gången blir så förtjusta att de ansöker om golfmedlemskap omedelbart. Inte sällan erbjuds medlemmar rabatterade priser på utrustning, golfresor, privatlektioner och liknande. Dessutom går det bra att delta i de tävlingar klubben anordnar, vilket ofta leder till ett ökat kontaktnät och nya bekantskaper. Något som inte minst gynnar företagare, då det kan leda till nya kund- och leverantörskontakter.

Undvik konflikter
Att vistas i en avkopplande och lugn miljö kan ofta förbygga uppkomsten av meningsskiljaktigheter och på så vis hindra eventuella konflikter. Samtal flyter på bättre och lugnare ute i naturen, i synnerhet på en golfbana. Är företaget förlagt i Stockholm med omnejd gäller det att hitta en golfklubb för att spela golf i Stockholm, och detsamma gäller förstås för andra delar av landet.

Mental och fysisk träning
När det gäller golf bör du gå lugnt och metodiskt framåt. Det hjälper inte att bli arg och brusa upp när du slår snett eller hamnar i bunkern. Att träna på att behålla lugnet i en sådan situation kan även vara till stor nytta i affärslivet. Träning och åter träning, såväl fysisk som mental, är vårt bästa tips på hur du blir en bra golfspelare.

Hur tränar du mentalt?
Mindfulness och yoga är två träningsformer som kan hjälpa till att få både kropp och knopp i bättre balans, och på så vis även lugnare och mer stresståliga. Mindfulness går ut på att lära sig rätt andningsteknik samt att släppa negativa och stressande tankar och känslor. Yoga har ett liknande syfte, men i yoga så tränar du också musklernas smidighet och uthållighet.

Fysisk träning
Allsidig och regelbunden fysisk träning är inte bara bra för kroppen, det främjar också din mentala hälsa och gör dig lugnare och mer stabil i pressade lägen. Promenader, golf och tennis är några träningsformer som passar de flesta. Har du problem med lederna rekommenderas cykling, men även golf kan fungera bra då det oftast finns golfbilar och andra hjälpmedel att ta till.

Så sammanfattningsvis kan mental träning, fysisk träning, miljöombyte för samtal, nätverka i lugn och ro samt att utnyttja tankarnas frigörelse under golfrundan leda till att du både blir lugnare och stabilare på golfbanan och i ditt affärsliv.

Bli först att kommentera

5 Tips För Att Bli En Bra Golfspelare

Av , , Bli först att kommentera 1

tiger-woods-79694_1920

Golf har verkligen gått och blivit en populär och omtyckt sport. Det ser ju onekligen väldigt härligt ut – umgås med vänner i fint väder samtidigt som man utövar denna aktivitet. För att lära sig att spela golf eller bli bättre på det krävs det dock en hel del träning, och tid. Det är alltså inte bara att slå ut den lilla bollen och hoppas på det bästa, utan det ligger mycket teknik och övning bakom. Nedan kommer bra tips för dig som vill börja spela golf, eller för dig som vill utveckla ditt spelande. Kanske är du framtidens Tiger Woods? Lycka till!

1. En bra start

Detta är såklart en förutsättning för att kunna spela golf, att ha en uppsättning av golfklubbor. Har du redan ett set men känner att du inte kommer framåt i ditt spelande? Då kan det vara dags för en uppgradering. Besök en bra återförsäljare där de har duktig personal och be om hjälp. Förklara så mycket som möjligt om var du är i spelandet och hur du spelar, då är det lättare att hitta rätt typ av klubbor just för dig. När du väl har dina klubbor är det bara att ansöka om golfmedlemskap på önskad golfklubb och börja spela! Det finns gott om golfbanor stockholm, så kika runt och prata med andra för att få tips om vilka som är bra.

2. Ta lektioner

Här är det bara att svälja stoltheten. Det är svårt att lära sig golf på egen hand och även om du tycker dig kunna spelet väl är det alltid bra att få en annan persons perspektiv och tips när de ser dig spela. Kanske gör du något i din sving som du inte tänker på, eller du kanske står fel och kan då få hjälp med vad du ska tänka på. Ett tips är också att skaffa en partner som du kan spela och ta lektionerna tillsammans med. Då kan ni hjälpa varandra både på lektionerna och på banan, och sedan påminna varandra om vad ni lärt er och vad ni ska öva på. Uppmuntran och peppning har aldrig skadat någon. Dessutom blir spelandet så mycket roligare när man gör det tillsammans en vän.

3. Träna, träna, träna

Golf kräver tid, så är det bara. Träning och åter träning är det som kommer ta dig framåt. Så se till att skaffa ett golfmedlemskap för att öva, och skaffa dig en konsekvent rutin. Sluta heller inte träna när säsongen är över, eller vid dåligt väder för den delen. Vi bor ju trots allt i Sverige. Boka tider i en inomhushall och träna putting, eller införskaffa dig en egen putting green att ha inomhus hemma. Även om det ibland kan kännas som att du står och stampar och inte blir bättre så kommer konstant och regelbunden träning omedvetet göra dig bättre. När våren sedan kommer och det finns öppna golfbanor behöver du inte börja om på nytt. Passion och vilja kommer ta dig långt!

4. Lägg inte tid på fel saker

Ett av de viktigaste tipsen att ta till sig när du ska lära dig att spela golf är att träna på rätt saker. Många ägnar 70 procent av tiden till att träna på sin sving, och resterande tid delas av putting och närspel. Men när man väl ger sig ut på en golfrunda ägnar man så mycket mer tid till att använda sin putter än klubborna för sin sving, eller hur? Så lägg därför mycket tid på närspel och putting, det kommer ge resultat.

5. Sätt upp en plan

För att kunna tänka framåt och utvecklas behöver man kunna visualisera vart man vill komma i sitt spelande och hur man ska ta sig dit. Vad vill du uppnå den kommande säsongen? Vad är viktigast för just dig? Det kan handla om att sänka sitt handikapp, komma under en viss poäng, kanske ställa upp i en tävling eller bli bättre på sin putting. Att sätta mål för sig själv kommer omedvetet ta dig dit du vill. Då har du något konkret att sträva efter och kan börja bocka av listan längs vägen. Bara det ger dig en sporre att fortsätta öva och bli bättre.

Slutligen, se till att ha kul när du spelar golf. Se det som härlig tid tillsammans med vänner där du samtidigt får göra det du tycker om. Det kommer ta dig minst lika långt som alla tips här ovan. Att endast tänka på hur du ska hålla klubban och hur du ska stå utan att samtidigt ha kul kommer bara göra dig irriterad. Ta de dåliga slagen med en klackspark och tänk positivt och framåt istället. Även Tiger Woods slår dåliga slag ibland!

Bli först att kommentera

Hur du planerar din heliskiing-resa

Av , , Bli först att kommentera 3

Att få göra en tur med heliskiing är något de allra flesta som tycker om berg och skidåkning drömmer om att få uppleva någon gång i sitt liv. Att få flyga ner för berget i helt orörd, perfekt lössnö kan inte beskrivas som något annat än den ultimata upplevelsen för den som gillar utmaningar och adrenalin. Kombinationen av njutning och risktagning brukar var något som triggar igång de flesta inom den här kategorin av människor. De som har haft chansen att testa heliskiing svär ofta på att det var den mest fantastiska upplevelse de varit med om. Då är det inte bara skidåkningen de menar, utan även helikopterfärden brukar vara en rolig grej som man inte får uppleva allt för många gånger här i livet.

För många stannar dock heliskiingen vid just det – att vara en engångshändelse. Anledningen till detta är naturligtvis att det faktiskt är en rätt kostsam aktivitet. Ett enda lyft med helikoptern, och därmed också ett åk, kan faktiskt kosta flera tusen kronor. Priserna varierar naturligtvis beroende på var man befinner sig i världen. I större mer kända skidorter, till exempel i Alperna, brukar det vara mycket dyrt med den här typen av aktivitet.

Heliskiing – resplaner som passar dina behov
För att få ut det mesta möjliga av sin offpiståkning och heliskiingtur är det därför viktigt att planera resan väl. Undersök och jämför flera olika alternativ för att du ska kunna komma fram till resplaner som passar dina behov. Det är många saker att tänka på inför heliskiing. Det skall naturligtvis vara bra snö och bra åkning – se därför till att ta reda på den bästa tiden för heliskiing på den ort du tänker besöka. Kostnaderna är naturligtvis också av avgörande roll, hit skall man räkna resan till skidorten, mat och boende, eventuellt hyra av utrustning och naturligtvis också kostnaden för själva åkningen.

En annan viktig sak att ta i beaktande är kunskapen och erfarenheten hos arrangörerna. När det gäller den här typen av skidåkning vill man inte ta några risker. Säkerheten är otroligt viktig och naturligtvis vill man försäkra sig om att man är i händerna på kunniga guider och köper sin resa av ett seriöst företag där allt sköts på rätt sätt. Man skall kunna njuta av sin upplevelse och inte behöva känna oro över att inte vara i säkra händer – det är ju faktiskt därför man anlitar någon för att ordna heliskiingen från början.

Heliskiing i Sverige
Ett bra förslag är att testa heliskiing Sverige, där man kan åka heliskiing i till exempel Tärnafjällen med en heli heli, alltså en helikopter Hemavan avsedd för heliskiing. Här kan man hyra en helikopter i Hemavan och därifrån ge sig ut för att testa olika åk i bergen. Förutom att själva heliskiingen är bra, går det också mycket snabbt och smidigt att ta sig hit. Man kan åka Hemavan Stockholm flyg och resan tar bara två och en halv timme. Priset är också mycket bra, resan kostar under 2 000 kronor. Helt klart alltså ett bra alternativ jämför med många andra platser där man kan åka heliskiing. Genom att åka hit kan man spara en hel del pengar och samtidigt få tillgång till riktigt bra heliskiing.

God kommunikation
Ta kontakt med arrangören av heliskiingen i god tid innan avresan för att stämma av och ta reda på så mycket detaljer som möjligt. Mejla eller ring dem gärna innan bokningen så att du är säker på att ni är överens om vad som skall ingå i resan och vad du kan förvänta dig. Då kan ni tillsammans ta fram heliskiing-reseplaner som passar dina behov Stämmer det inte med dina önskemål är det kanske läge att försöka hitta en annan arrangör. När man väl bestämt sig för att investera sin tid och sina pengar i heliskiing, vill man ju vara säker på att det lever upp till förväntningarna och att man får ut mesta möjliga av sin resa. När du talar med arrangören kan det också vara läge att checka av vilken utrustning de tillhandahåller och vilken du själv förväntas ta med dig. Kanske behövs det även vissa förkunskaper så som någon sorts träning i lavinkunskap eller liknande. Det är helt enkelt bäst att vara välinformerad så att ingenting kan sätta käppar i hjulet när den stora dagen väl kommer.

Sammanfattningsvis rekommenderas alla som njuter av skidåkning och som har en viss kunskapsnivå inom området att någon gång prova på heliskiing. Det gäller dock att vara organiserad och noggrann när man planerar sin resa så att man hamnar på rätt ställe och hittar den typ av skidåkning och arrangemang som man är ute efter.

 

Allt du behöver veta innan du skaffar en ny cykel

Av , , Bli först att kommentera 0

Man checks bicycle before buying in sports shop                                               Image Source: Thecyclingbug.co.uk

Under de senaste 30 åren har det hänt mycket på cykelmarknaden. Teknologi och design utvecklas hela tiden. Även prissättningen på cyklar kan variera enormt, det finns cyklar som endast kostar en tusenlapp och cyklar som är betydligt mycket dyrare. Utbudet av olika cyklar är större än någonsin och det krävs en hel del för att hitta cykeln som är rätt för dig.

Bli inte avskräckt
Låt dock inte det stora utbudet och de många valen bli avskräckande. Det första du bör tänka på är vad du kommer använda cykeln till. Kommer du cykla i stadsmiljö, på skogsvägar eller i terräng? Det finns cyklar som är anpassade för alla underlag och situationer. Om du vill kunna röra dig på alla olika underlag är det kanske en hybridcykel som passar dig bäst. Ofta kan man hitta cykelbutiker stockholm eller andra städer där det arbetar hjälpsam personal som vet exakt vilken cykel som kommer passa perfekt till just dig.

Det är dock bra att vara påläst innan du väljer din cykel. Kolla runt på olika cykelbutiker på Internet. Det finns ett stort antal märken att välja på. Cube cyklar, Monark cyklar, Scott cyklar och Bianchi cyklar är bara några av de olika cykelmärken som levererar bra cyklar till förmånliga priser.

Vad ska du ha din cykel till?
Om du planerar att cykla i terräng är det enkelt att hitta en passande cykel. Leta bara efter en mountainbike med starka bromsar, ett enkelt rakt styre, bra fjädring och ett par rejäla däck. Det som kan vara svårt är att veta hur mycket fjädring du behöver. Det enklaste är att testa sig fram. Ofta kan du ställa in hårdheten på fjädringen för att den ska passa dig.

Om du däremot planerar att cykla på asfalt blir alternativen allt fler. Du kanske vill ha en hybrid som kan ta sig fram både på asfalt och i skogen eller så vill du ha en landsvägscykel som du kan glida fram längs cykellederna på eller vill du ha en enklare och mer vardaglig cykel?

Hybrid eller landsväg
En hybridcykel är ett komfortabelt sätt att ta sig fram på vägarna som genom sina lite bredare däck och den mer raka sittställningen ger en robust känsla. Det finns ett fantastiskt utbud av landsvägscyklar och dessa har ofta smala däck och böjda styren som får dig att sitta mer framåtlutad, när det gäller landsvägscyklar handlar det om att kunna ta sig från punkt A till punkt B så snabbt som möjligt. När det gäller de lite mer vardagliga cyklarna så finns det lika mycket att välja på som bland de två andra alternativen. Det finns alltifrån enklare cyklar med cykelkorg och tre växlar till designer cyklar som har mer avancerade funktioner och exklusivare design. Ett bra tips är att hålla koll på när butiker har cykel rea för att hitta en till ett förmånligt pris där du även kan hitta prisvärda cykeltillbehör.

Något som är värt att tänka på är vilket material ramen är byggd av. Stål är hållbart, bekvämt och billigt men väger mycket. Titan har de bästa egenskaperna av alla material men är väldigt dyrt. Aluminium är billigt och hållbart men allt färre cykeltillverkare använder det. Kolfiber är det nya materialet som tagit aluminiumets plats, det är relativt hållbart och erbjuder låg vikt. Det mest positiva med kolfiber är att det är så formbart. Många cykeltillverkare väljer kolfiber framför alla andra material då de simpelt kan forma det till vad de vill.

Vare sig du planerar att köpa en billig första cykel eller ett dyrare alternativ så är det viktigt att du hittar en cykel som är i din storlek. Om du köper din cykel i en butik kommer personalen kunna hjälpa dig att hitta en cykel som passar. Tänk på att det är mer än bara sadeln som ska vara rätt inställd. Styrets höjd, sadelns position och längden mellan sadeln och styret är också viktigt för att du ska kunna ta dig fram bekvämt på din nya cykel.

När du valt ut tre olika cyklar som passar din budget. Hitta då en butik där du får pröva cyklarna. Det krävs minst 15 till 20 minuter för att få en känsla för en ny cykel – om du har möjlighet att testa den längre en 20 minuter, ta då den chansen. Se till att cykeln är inställd efter dig innan du ger dig ut.

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,