Mode och Livsstil

Att tänka på när du köper en mountain bike

Av , , Bli först att kommentera 0

Cykling är en fantastiskt bra sport av många olika anledningar. Det ger bra och framför allt en skonsam träning för kroppen, ser till att utövaren får massor av frisk luft eftersom man oftast cyklar utomhus och efter det att själva cykeln är köpt så är sporten praktiskt taget helt gratis att utöva. Dessutom går det att variera träningen utefter vad som passar utövaren bäst; det går att välja mellan landsväg, lopp, tricks på bana eller till och med cykling i skogen, så kallad mountain bike. Mountain bike, eller mtb som det även kallas, är kanske den mest allsidiga och krävande typen av cykling. Men det är även en av de roligaste och mest utmanande där du cyklar i svåra terränger, välj den bästa mtb-cykeln för dig så att du kan få den bästa upplevelsen.

Det finns många olika aspekter att ta hänsyn till när man ska köpa sin första cykel

Det absolut viktigaste redskapet vid cykling är naturligtvis själva cykeln. Det finns en mängd olika typer och former av mtb cyklar och utan att veta vad det är man ska leta efter så är det för en nybörjare långt ifrån enkelt att navigera genom cykeldjungeln. Det finns många olika aspekter att ta hänsyn till när det kommer till att köpa sin första cykel, till exempel om man vill att cykeln ska vara hardtail eller heldämpat. Vilken storlek på hjul som passar bäst, vilken storlek man ska ha på cykelns ram och även vilket material man vill att cykeln ska vara gjord av. Det finns med andra ord en hel del att välja mellan. Att köpa cykel är inte lätt och det kan vara bra att ta kontakt med en cykelhandlare för att kunna bolla tankar kring vad just du vill använda till cykel till och vad som kommer att passa just dig bäst. Det är ju trots att du som kommer att cykla runt på den.

Vänta med cykelköpet till hösten när tävlingssäsongen är slut
För nybörjare inom cykelvärlden kan det vara en bra idé att vänta med cykelköpet till hösten. Då är nämligen tävlingssäsongen slut för proffsen och det är då du kan hitta mycket kvalitativa cyklar för en billig peng under en mtb rea. Eller så kan du köpa begagnade modeller av privatpersoner. En bra mtb-cykel kostar en hel del pengar, därför är det ekonomiskt lönsamt att kika efter skyltar med ”cyklar rea” eller liknande kampanjer. Trots att det kan bli en dyr investering är det ändå roligt när du väl införskaffat dig en cykel, då kan du underhållas och ha kul samtidigt som du får gratis motion.

Vilken typ av mtb-cykling vill just du ägna dig åt?

För att kunna välja den bästa mtb-cykeln för just dig så måste du ha bestämt dig för vilken typ av cykling du vill ägna dig åt. Alla mtb cyklar är gjorda för att användas i skogen, på berg eller på annan svår terräng. Men givetvis varierar modellerna och du kan hitta olika storlek på exempelvis däck, ram och annat. Det läggs även stor prio i cykelns vikt eftersom många föredrar att den är lätt och smidig. Beroende på vilket underlag du ska cykla på kan du anpassa ditt köp för att din cykel ska vara optimal för underlaget. Du behöver också fundera på hur mycket dämpning du vill ha på din cykel eller om du rentav inte vill ha någon dämpning alls.

Utgå ifrån dig själv och vänta med finliret tills du vet vad du vill ha

Det viktigaste att tänka på när du ska köpa din första mtb-cykel är alltså att ha en ganska bra uppfattning om vilken typ av cykling just du är intresserad av att köra, vilka funktioner som du känner att du skulle vilja ha och sedan utgå ifrån det. Att bolla idéer med sin lokala cykelhandlare är också att rekommendera. De flesta mtb-utövarna med erfarenhet har oftast hittat en cykeltyp och funktioner som passar för just dem. Dessa personer letar för det mesta efter lättare cyklar gjorda i nytt material, annan storlek på hjul för att bättre passa underlaget. Samt andra växelsystem för att göra deras cykling lättare och själva cykeln enklare att manövrera. Detta är såklart inte lika viktigt för nybörjare, men det kan i alla fall vara bra att ha någorlunda bra koll på vad som finns ute på marknaden.

Bli först att kommentera

Underbara klockor för vackra damer

Av , , Bli först att kommentera 1

girl-691105_1280

En bra klocka är en god investering som fyller två huvudsakliga funktioner. För det första är det väldigt praktiskt att alltid ha tiden nära till hands och för det andra är det en snygg och stilren accessoar som aldrig går ur tiden, utan bara byter form. På internet finns ett brett sortiment av de senaste damklockorna, där det går att finna klockor i alla möjliga olika märken, varierande modeller samt i alla möjliga stilar. Att mixa detaljer som klockor med en snygg garderob utgör tillsammans en felfri kombination för en perfekt och modern look.

Marc Jacobs klockor

MarcbyMarc_klockor

Amerikanen Marc Jacobs anses vara en av de bäste designers i historien och det är inte svårt att förstå varför när man ser hans kreationer inom varumärket Marc by Marc. Serierna av klockor kommer i nästintill oräkneliga modeller som kan vara alltifrån eleganta och söta till tuffa och moderna. Det är med andra ord inte konstigt att Marc invaderade den franska modebutiken Louis Vuitton när han slog igenom med sin kollektion.

Med hjälp av en Marc Jacobs klocka kan man försäkra sig om att man alltid är med i matchen och det går dessutom hur smidigt som helst att hitta de senaste modellerna av Marc Jacobs klockor online. Modellen Jacobs Baker är ett typiskt exempel på vilket geni designern är. Modellen kommer i olika färger, men den svarta klockan med gulddetaljer och armband i läder passar verkligen till alla tillfällen och är nytänkande i modellen. Även Marc Jacobs Amy kammar hem en av förstaplatserna och är estetiskt utformad i skimrande guld kombinerat med glänsande silver, vilket gör att den kan bäras tillsammans med smycken i båda metallerna.

Gant klockor

GANT Time

Bernhard Gant, som ligger bakom det fantastiska klockmärket Gant, flyttade till USA i början på 1900-talet. Efter att ha spenderat sin första tid på en fabrik som tillverkade tyg bestämde han sig för att starta en egen butik som tillverkade kläder och accessoarer, och tur var väl det! Sedan uppkomsten av varumärket Gant, som från början bara tillverkade herrkläder, har inget annat än elegans genomsyrat produkterna. Det kan kännas nästintill omöjligt att välja bland hans klockor online, men en modell som rekommenderas är GANT Park Hill LI Mid som går i klassiskt guld och vitt och som känns både stilren och lyxig. En annan favorit bland köparna är GANT Crawford, som är mer sportig till designen med mängder av mindre urtavlor på originalet.

DKNY klockor

DKNYWatch

DKNY-klockorna har skapats av Donna Karan redan år 1869, vilket gör henne till en av de absolut första inom mode och design. Inom varumärket finns all från kläder till klockor och diverse andra accessoarer. Varumärket kännetecknas av de oväntade detaljerna som syns på de flesta modeller. Gemensamt för detaljerna är dock att de är väldigt diskreta, men ack så vackra. En av de trendigaste modellerna är DKNY Soho som kombinerar en klassisk modell med ett modernt material i rostfritt stål. Ytterligare en populär DKNY klocka är DKNY Beekman, som har en väldigt modern, rektangulär och kantig design som för tankarna direkt till mode och framtid. Även urtavlan har en rektangulär form.

Andra välkända märken

De tre nämnda varumärkena anses nog vara de absolut största, men det finns ytterligare en hel lista med välkända namn som också har designat magnifika klockor för damer genom tiderna. Ett sådant exempel är den italienske modeskaparen Giorgio Armani, känd för sitt varumärke Armani, som har gjort flera tusen kvinnor lyckliga världen över. 1974 skapade designern ett eget modehus i Milano, som även anses vara modets huvudstad, och sedan dess har succén varit ett faktum. En av de senaste modellerna av klockor dam från varumärket Armani är Emporio Armani Swiss Made, och modellen finns i flera färger, modeller och metaller. Den mest populära i serien kan dock vara den som kommer i guld och brunt. Armbandet går i mörkbrunt läder, medan själva urtavlan, dess ram och innehåll går i klassiskt guld.

Klockor i alla smaker

Det har genom historien skojats om att kvinnor är besatta av klockor och det kan man väl tycka vad man vill om, men ibland är det är inte svårt att förstå bakgrunden till uppkomsten av skämtet: det finns ju så mycket att välja på!

Oavsett vilken toppdesigner man föredrar går det alltid att hitta något för alla smaker, speciellt på internet där utbudet både är stort och lättillgängligt. Alla de ovannämnda skaparna har legat på topp sedan grundandet av sina respektive varumärken och vill man vara säker på att välja en klocka med både kvalitet, bra funktion och stil, kan det vara rekommenderat att välja just något ur deras stora sortiment.

Bli först att kommentera

Casio lanserar smart outdoor-klocka med Android Wear

Av , , Bli först att kommentera 0

Smart watch

Så kallade wearables är en stor teknisk trend just nu som det talats om en hel del. Även om wearables som exempelvis Android Wear än så länge befinner sig i ett ganska tidigt stadie i sin utveckling är inte modehusen sena att haka på. Framför allt män har en tendens att förtjusas över teknisk design och det faktum att vi idag till hög grad organiserar vår vardag med bärbara mobila enheter gör att denna innovation är helt rätt i tiden. Just Googles bärbara Androidsystem lanserades för första gången i början av 2014 och finns nu, 2016, på marknaden för allmänheten.

Frågan många fortfarande ställer sig är, vad är då egentligen “Android Wear”?

Just Android Wear tillhör vad som går under benämningen ”Android L”, vilket är en avancerad och utvecklad version från Google för att använda speciella applikationer eller för att skicka ut notiser och information direkt till ditt armbandsur. Det kan vara din andra enhet (exempelvis din smartphone) som styr den eller att den på egen hand styr.

Du kan alltså synka bärbara enheter med varandra, detaljerna är såklart olika beroende på vilken typ av produkt det handlar om men talar vi just om klockor innebär det att man får snabb information direkt till sitt armbandsur.

I takt med att denna teknik blivit accepterad och även provad har flera olika samarbeten startas mellan utvecklaren och varumärken som exempelvis Casio.

Låt oss fokusera på just Casio klockor och deras senaste lansering inom Android Wear tekniken, Casio Smart Outdoor Watch WSD-F10:

• Casios smarta outdoor klocka WSD-F10 är en modern klocka som på ett spännande sätt lyckas mixa modern teknik, friluftsliv och design till att bli en komplett och tidsriktig produkt.
• Den här modellen Casio klocka har allt du behöver för ett aktivt liv utomhus. Den tål vatten till ner mot 50 meters djup och är rejält resistent mot exempelvis stötar eller fall mot hårt material som sten. Den är till och med certifierad i enighet med amerikansk militärstandard.
• Dess totala vikt är cirka 90 gram, vilket spontant kan låta som mycket men faktum är att det är helt i rimliga mått utifrån modellens storlek, finesser och innehållande material:

o Lufttryckssensor
o Höjdsensor
o Magnetkompass
o Accelerometer (mäter hastighetsförändringar)
o Gyrometer
o Magnetometer

• Designen är väldigt stilren med trendiga och moderiktiga färger, något man tidigare sällan sett på andra klockor med fokus på ett friluftsliv utomhus.
• Det här är en Casio klocka av ytterst smart modell som redan har förinställda applikationer som exempelvis fiske, vandring och cykling.
• Casio klockor går idag att hitta på många olika inköpsställen, men ett tips är att leta efter klockor online där priserna vanligtvis är lite billigare. Du klickar då smidigt hem din Casio klocka och får den levererad direkt till dörren!

Varför Casio?

• Casio är ett klockmärke med både tradition och prestige
• Märket har ett stort utbud av klockor online.
• Att ge bort en lyxig designerklocka till någon har blivit populärt och Casio erbjuder modeller för alla smaker där hög kvalitet är A och O.
• Du kan kontinuerligt utforska de senaste designerna på Casio-klockor online där detaljerad information kring material och tillverkning går att få fram.

Ny smart teknik inom mode och stil

Vi kommer utan tvekan att få se mer av den här typen av high tech produkter även inom modebranschen, eftersom konsumenternas vardag mer påtagligt styrs av de smarta enheterna.

Det finns fortfarande mycket att utveckla när det gäller kombinationen av teknik och design, speciellt när det kommer till accessoarer. Casios nya Outdoor Android Wear är en av få modeller som faktiskt har potential att bli en modehit likväl som en självklarhet för den vane friluftsmänniskan.