Mode och Livsstil

Att börja planera sitt framtida och moderna badrum

Att börja planera sitt framtida och moderna badrum

Drömmer du om hur din gamla toalett helt plötsligt blir ett utav de bästa rummen i ditt hus?

Hur du kan lyssna på radio när du duschar via inbyggda högtalare?

Eller att kunna kombinera ett härligt, bubbligt bad med värmeljus tända här och där?

Ett modern badrum ska idag kunna innehålla det mesta av våra lyxiga drömmar, men samtidigt vara så funktionsdugligt och modernt för lagom summa pengar. Och det är givetvis genomförbart oavsett budget.

Här har vi samlat lite tips till dig som går i tankarna om att äntligen kunna skapa ett modernt badrum som samtidigt är tidlöst:

• Ditt val av färg

Håll dig till neutrala och rogivande färger; vitt, grått eller svart. Även slag av trä, glas och betong är väldigt populärt, men bör enbart inslag av detta, inte dominerande.

För mycket olika färger kan förvirra och istället få ett rörigt intryck. Utgångspunkten borde vara att få ett lugnt och rogivande intryck när man kommer in ett badrum.

• Ljus

Använd dig av spotlights och ljuskällor som verkligen ger dig ett kallt ljus för att framhäva miljön i badrummet. Gärna dimmer om det finnsmöjlighet.

Givetvis ska du ha extraljus vid toalettspegeln som kommer snett framifrån istället för uppifrån för att säkerhetsställa att man t.ex. ska kunna sminka sig i ett ljus som inte ger några skuggor.

• Inredning

Välj en genomgående röd tråd på din inredning. Kombinera och låt färgen du valt i stora delar av badrummet dominera med diverse detaljer. Se gärna till att förvaringen du väljer ingår i själva inredningen så det kan gömmas på ett snyggt sätt. Glöm inte att förvaring kommer användas mycket av alla i familjen, så välj något av högre kvalité då slitaget kan påverka om man investerar i för billigt material.

• Detaljer

Det är ju detaljerna som gör helheten. Kanske en brytande del i kaklet, en snygg detalj på badkaret (som t.ex. tassar istället för de gamla hederliga badkaren med en frontpanel.

Varför inte mässingskrokar för handdukarna eller kanske några snygga flaskor att förvara tvål och schampo i.

De saker som ska vara synliga bör passa ihop med inredningen men samtidigt bryta av på ett vackert sätt.

Detaljer ska göra att ögat fastnar på dem, inte något som ”passar in” med helheten.

Här var några tips och tricks för att planera ditt moderna badrum! Hoppas det kan hjälpa dig på vägen!

Etiketter:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>