Emilia Lejon

utklipp

Eftersom jag gärna uppmuntrar trädkramare och allehanda miljömänniskor som väljer att bojkotta onödigt pappersmissbruk, till exempel dagstidningar, har jag bestämt mig för att även nätpublicera mina inslag i Västerbottens Kuriren. Inte för att mina inslag är särskilt matnyttiga, men eftersom jag har hört att ni bloggläsare är ganska lättroade tycker jag att det åtminstone är värt ett försök.

Krönika: Fredag Hela Veckan

Vintern har sedan länge lagt beslag på detta avlånga land, men i Stockholm dyker man i lövhögar i stället för att snömjöla grannen. Det är helg och människor runt stan förbereder sig inför den ständigt återkommande dricka-ragga-ligga-proceduren som visst kallas meningen med livet. De som misslyckas avslutar ofta kvällen med att besvära folk på tuben. Käften går i ett. Stureplan har öppet hela natten. Alla som inte dansar är våldtäktsmän.

Själv föredrar jag mörka källarpubar med tung, fast gärna upplyftande, musik där de serverar ale i stället för öl. Men grejen är den att det på sådana ställen mest hänger medelålders kåkfarare. Tja, jag bärsar hellre med långhåriga MC-knuttar än stelbenta kontorsnissar men – ändå. Vad hände med min årskull? Om man inte hobbyknarkar på någon VIP-klubb går man runt och är alternativ bara för sakens skull. Eller så blir man Blondinbella och byter sitt intellekt mot en guldstjärna i bloggsfären.

Nåväl, ta det lugnt, jag dömer bara lite grand. Jag är så förbannat uttråkad. På grund av en redan barskrapad plånbok sitter jag kvar i förorten och lyssnar på kommersradio i stället för att gå ut och träffa vänner. Britneys Womenizer tränger sig in i hjärnkontoret och jag konstaterar, högt för mig själv, att denna skräpkultur är ett oerhört waste av både tid och pengar. Retuscherad till förlamning. Plastikopererad. Jag lyssnar på en topplista med silikonbröst och ingen dansar någonsin nykter i en musikvideo.

Jag säger inte att det är fel. Men det är det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.