Emma Zackrisson, golfproffs

Tävling med mage i vägen

Av , , Bli först att kommentera 4

I morgon är det dags, kl 13:00 går jag ut på årets andra tävling. Och nu med en ganska rejäl mage i vägen. Det känns jättespännande =).  Jag ska faktiskt erkänna att det går riktigt bra att spela med en mage i vägen.  Vikten blir om inte annat väldigt centrerad. Svingen känns helt OK även om jag måste tänka på att inte ställa mig för långt ifrån bollen. Men jag kan säga att jag slår nog en halv till en klubba kortare nu. Men det gör inget så länge bollen flyger rakt!!! Jag var lite orolig för hur det skulle kännas att gå runt banan i fem timmar men det känns helt OK det med. Det enda jag kan säga är att jag känner i benen att jag väger ca 7 kg mer.

Idag efter att jag hade spelat pro-amen så träffade jag en massa Umebor som är nere på golfsemester. Det är roligt med lite support!!! Och på fredag natt så kommer mor och far ner. De skulle hit med sitt golfgäng och så visade det sig att jag hade tävling har precis samtidigt =) Vilket lyckat sammanträffande. 

Så här i början på säsongen så slås jag varje år av vilket helt underbart jobb jag har. Bättre än så här blir det bara inte. Det ska bli intressant att se hur det känns att vara hemma en hel sommar. Det är något som jag inte varit sedan jag var 13 år kanske. Men det ska nog gå bra, jag och Andreas har ju något helt fantastiskt att se fram emot =)

Håll nu tummarna för mig och Mini imorgon, jag ska göra mitt allra bästa för att slå raka drivar på denna smala smala bana.

Ha det så bra

Kram Emma

Bli först att kommentera

Oj vad länge sedan =)

Av , , Bli först att kommentera 1

Det var inte igår jag bloggade! Tänkte skärpa till mig lite och uppdatera er om vad som gäller för mig i år.

2010 kommer att bli ett lite annorlunda golfår för mig. Jag och min sambo Andreas ska nämligen, om allt går vägen, ha barn i slutet av juli. Inte så bra planerat kanske ni tänker och när det gäller golfen så är det kanske lite dumt att få barn precis mitt i säsongen. Men, men det går inte att planera allt här i världen och vi är i alla fall väldigt förväntansfulla inför det som komma skall!

Golfa ska jag göra så länge jag bara tar mig runt banan. Jag spelade säsongsdebuten i Marocko i mitten av mars och det gick riktigt bra. Magen störde mig inte alls. Det gjorde däremot bunkrarna…… Jag hade alldeles för många bunkerslag. Men i övrigt spelade jag väldigt stabilt och fint. Så det kändes väldigt bra. Efter den tävlingen så har vi ett fem veckor långt uppehåll innan säsongen börjar på allvar den första veckan i maj. För min del hade det ju varit kanon om vi spelat på nu hela april också innan magen blir för stor, men, men man kan inte få allt här i världen.

Jag planerar att spela tre tävlingar i ma, Turkiet, Tyskland och Slovakienj och sedan ta mitt första sommarlov på minst 15 år. Efter den sista veckan i maj får jag nämligen inte flyga mer eftersom jag är i  vecka 32 då. Då tror jag också att magen kommer att vara för stor och tung för att jag ska kunna spela golf på Europanivå.

Magen växer och mår bara bra. Nu har den blivit så stor att jag stryker med armarna över den när jag tar min baksving. Men den påverkar inte svingen direkt mycket än. Slagen sitter där de ska och det känns faktiskt som att jag får en väldigt bra och centrerad viktplacering med min lilla mage =).

Nu tänkte jag ta mig ut till Holmsund och träna på den upplogade rangen i det underbara vädret!  Det absolut bästa vårtecknet för mig är när jag kan börja träna på rangen igen. Ha det så bra, vi ses kanske ute på rangen!

Emma

Bli först att kommentera

Ledig!

Av , , Bli först att kommentera 3

Gud vad skönt det är att vara hemma i Umeå igen efter en lång golfsäsong. Nu har jag några veckor hemma i höstens Umeå. Och jag måste säga att det är riktigt härligt! Hur roligt det än är att resa runt och spela golf så kommer jag varje höst till en punkt när jag riktigt längtar efter att komma hem och vara hemma under en längre period.

Vi golftjejer är alla olika. VIssa vill hålla igång hela året utan uppehåll. Jag känner däremot att jag varje höst måste ta några veckor ledigt från golfen för att hitta suget igen. Nu ska jag därför vara helledig från golf i tre veckor. Efter det uppehållet tänkte jag starta upp nästa säsong med inomhusträning på IKSU, innan jag åker till Dubai i slutet av november för att avsluta säsongen. Om jag hade velat hade jag kunnat åka till Korea och Kina där Europatouren har tävlingar i veckan och nästa vecka men jag kände att för mig är det viktigare att få vara hemma ett tag och vila upp mig.

Så som jag känner det så är min säsong i stort sett slut. Tävlingen i Dubai känns som en kombinerad avslutning på 2009 och början på 2010.

Jag känner mig nöjd med årets säsgong, men som alltid så kan det ju gå bättre. Jag började säsongen fantastiskt med en fjärde plats i Schweiz och följde upp den placeringen med flera fina placeringar till. Sedan kom en liten svacka i augusti/september men den klarade jag mig ur helskinnad och har faktiskt avslutat säsongen helt OK. Just nu ligger jag på en 29:e plats på Europatourrankingen och det är jag nöjd med även om jag ska försöka hoppa upp några skutt på listan i Dubai.

Ha det så bra

Kram Emma

Bli först att kommentera

Madrid

Av , , Bli först att kommentera 5

SItter just nu i lobbyn på hotellet i Madrid, ska snart ut och träna inför första dagens tävling i morgon. Vädret är inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Det ser ut som om det ska börja regna precis när som helst. Det är tur att det inte är tävling idag.

På Teneriffa förra veckan fick jag till spelet lite grann igen efter tre veckor med missade cutter. Det kändes riktigt skönt! Tyvärr så höll det inte hela vägen in i mål. Jag spelade riktigt dåligt i söndags men men sådan är golfen. Som tur är har jag ju en ny tävling som börjar i morgon och då ska jag göra allt för att spelet ska sitta i tre dagar!!!!  

Just nu är pappa på väg ner till Madrid, han ska vara caddy i veckan. Det ska bli mysigt. Både jag och Linda Wessberg ska ha en pappa dotter vecka i veckan =) Vi får se hur det går. Nu kommer bilen som ska ta mig till banan!

Ha det så bra

Emma Z

Bli först att kommentera

Två långa dagar!

Av , , Bli först att kommentera 2

Usch ibland är det så lätt att vara efterklok när det gäller golfen. Ett ynka slag kan stå en så oerhört dyrt. I torsdags bestämde jag mig för att gå för 18:e hålet, ett par fem, förra året när jag spelade har så gick det bra varje runda men så icke i år. Jag slog i vattnet och slutade upp med en dubbelbogey =(  Och missade sedan cutten med 2 slag. Det tråkiga med att missa cutten är att det blir två väldigt långa dagar när de flesta andra är ute och spelar.

Det positiva med att missa cutten är däremot att man blir oerhört revanchsugen inför nästa vecka. Nu jä…. ska jag komma igen =)

Jag har i alla fall hittat en ny putter, och den känns precis hur skön som helst, en Rife. Det ska bli riktigt roligt att se hur den går på banan, just nu känns den gudomlig. Nu gäller det  för mig att bita ihop, de sista tävlingarna, har egentligen bara 4 tävlingar kvar i år. En säsong går så himla fort. Det vore härligt att avsluta säsongen bra!

Imorgon har jag och Maria Boden en heldag i Wien innan vi åker vidare till Paris och Arras på måndag kväll. Det ska bli roligt att sightseeinga lite. Imorgon blir det en Wienerschnitzel och Mozartkula =)

Ha det så bra

Emma

Bli först att kommentera

Semester!

Av , , Bli först att kommentera 1

Har nu varit hemma i lite mer än en vecka på "semester." Jag har låtit mina klubbor vila i en vecka. Efter att ha rest runt i Europa hela sommaren var det riktigt skönt att komma hem en längre stund. Även om badvädret för min del inte har infunnit sig så har jag hunnit med en hel del sommar saker.

Nu har jag dock dammat av klubborna och börjat träna igen. Igår åkte jag ut till Sörfors för att träffa Fredrik Larsson. Efter att ha spelat två veckor med linksgolf och mycket vind så har en liten men dock irriterande fade (högerskruv) infunnit sig. Efter gårdagens träningspass så hoppas jag att jag och Fredrik har rått bot på den. =) Hemligheten för mig är att göra svingen lite vidare i baksvingen, så att jag får mer rum i nersvingen. Efter en lunch med en kompis ska jag åka ner till Umeå GK och nöta in förändringen lite till. Dessutom ska jag träna en massa närspel.

På onsdag bär det iväg igen, då åker jag på en liten avstickare till Helsingfors. Nu börjar min säsong så sakteliga närma sig slutet. En säsong går så otroligt fort. Det är intensiva veckorveckor som väntar för oss golftjejer. Nu har jag äntligen en egen hemsida, surfa gärna in på www.emmazackrisson.se och titta runt lite.

TIlls vidare får ni ha det så bra!

Kram Emma

Bli först att kommentera

British Open

Av , , 1 kommentar 0

Phu!!!! Antligen klar med forsta rundan! Vinden idag var inte att leka med. Jag ar helt urblast och faktiskt valdigt nojd med min tre over par idag! Det var 3-4 klubbor motvind, sa det var bara att halla i hatten. Det var valdigt skont att komma igen efter min mycket trakiga andra runda pa Evian dar absolut ingenting fungerade.

Det roliga ar att jag och Andreas har kommit pa ett litet knep for att fa till puttningen. HURRA sager jag bara. Jag puttade superbra idag, och jag kan meddela att golf ar betydligt roligare att spela nar man puttar bra. Vi spelar pa Royal Lytham i ar och den banan gar inte av for hackor. Det galler att ha tungan ratt i munnen och forsoka undvika sa manga bunkrar som mojligt.

Nu ska jag ga ut och trana lite infor morgondagens runda. Da gar jag ut kl. 14.11.

Hoppas att ni har bra vader dar hemma.

Kram Emma

1 kommentar

Stortävlingar på gång!

Av , , Bli först att kommentera 0

Problemet med att resa mycket på sommaren är att risken är ganska överhängande att man missar de veckor som sommaren infinner sig här hemma i Umeå. Så var fallet för mig, jag missade de två fina sommarveckor som värmde Sverige för ett tag sedan. Jag ska inte klaga vi hade underbart väder både på Irland och i Norge. Det är ju bara det att inget går upp mot riktig sommar hemma. Jag missade det totalt. Har varit hemma i en vecka nu, och ni vet ju hur vädret har varit den senaste veckan. Vi har inte ens kunnat sitta ute och äta middag. Men för alla er som är kvar i Umeå kan jag meddela att jag åker igen i morgon bitti så det fina sommarvädret borde vara på väg tillbaka inom kort. =)

Under veckan som varit ju Emma Zackrisson Open gått av stapeln. Det var en riktigt trevlig dag och jag hoppas att alla tjejer och damer som var med och spelade hade en lika mysig dag som jag!

Den här turen ut i Europa innehåller många tävlingar att se fram emot. Bland annat tävlingen som jag vann ifjol, Evian Masters och British Open. Det är alltid roligt att få spela de tävlingarna och lite extra pirrigt också måste jag erkänna. Men jag ska göra mitt allra bästa och se till att njuta ordentligt!

Nu ska jag gå och packa iordning det sista. Har en riktigt lång layover på Arlanda imorgon. I och med att flygbolagen har sommartidtabeller så måste jag och Andreas åka redan klockan 10 imorgon bitti fastän vårat plan inte går förrän klockan 19 imorgon kväll. Det positiva med det är att jag kan åka in till Arlandastad GK och träna lite närspel medan vi försöker få tiden att gå =)

Ha det så bra

Kram Emma

 

Bli först att kommentera

Midsommar!!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Första midsommaren hemma på sju år! Och fint väder dessutom. Det blir inte mycket bättre än så. Har varit hemma en vecka och haft lite ledigt. Även om det inte blev så mycket sommarvärme så var det ju i alla fall fint väder.

Nu sitter jag åter på Arlanda och väntar. Jag undrar hur många timmar under ett år som jag spenderar på flygplatser runt om i världen, har inte en aning, men många är det. Om 55 minuter går planet till Dublin. Hoppas att vädret är bra i år. Förra året regnade det så mycket så att det inte går att beskriva. Därför har jag i år förberett mig ordentligt genom att ta med mig Andreas så att han får slita med att hålla klubborna torra =). Tur att han är duktig och vet vad han gör. Var inne på den superba vädersidan www.yr.no och kollade och det såg inte allt för dåligt ut.

Spelet känns bra, och det är skönt att jag har fått en bra start på säsongen. Nu är det bara att jobba vidare. Dublin banan är riktigt rolig, Port Marnoch Links. (vet inte om jag stavade rätt!!) Men om det blåser så kan den vara ett monster. Har tränat lite punchar i veckan för att kolla att de sitter. Det ska nog bli bra.

Nu blir nog banorna hemma bra snart bara det blir lite varmare så att gräset kan växa ordentligt.
Ha det så bra tills nästa gång och svinga på!

Emma Z

Bli först att kommentera

Midsommar!!!

Av , , Bli först att kommentera 0

Första midsommaren hemma på sju år! Och fint väder dessutom. Det blir inte mycket bättre än så. Har varit hemma en vecka och haft lite ledigt. Även om det inte blev så mycket sommarvärme så var det ju i alla fall fint väder.

Nu sitter jag åter på Arlanda och väntar. Jag undrar hur många timmar under ett år som jag spenderar på flygplatser runt om i världen, har inte en aning, men många är det. Om 55 minuter går planet till Dublin. Hoppas att vädret är bra i år. Förra året regnade det så mycket så att det inte går att beskriva. Därför har jag i år förberett mig ordentligt genom att ta med mig Andreas så att han får slita med att hålla klubborna torra =). Tur att han är duktig och vet vad han gör. Var inne på den superba vädersidan www.yr.no och kollade och det såg inte allt för dåligt ut.

Spelet känns bra, och det är skönt att jag har fått en bra start på säsongen. Nu är det bara att jobba vidare. Dublin banan är riktigt rolig, Port Marnoch Links. (vet inte om jag stavade rätt!!) Men om det blåser så kan den vara ett monster. Har tränat lite punchar i veckan för att kolla att de sitter. Det ska nog bli bra.

Nu blir nog banorna hemma bra snart bara det blir lite varmare så att gräset kan växa ordentligt.
Ha det så bra tills nästa gång och svinga på!

Emma Z

Bli först att kommentera