Min resa till Sydafrika

 Jag kommer under åtta veckor befinna mig på plats i en stad som heter Stellenbosch, en universitetsstad ca 5 mil utanför Kapstaden. På plats där skall jag samla material till min kandidatuppsats som jag skall skriva för min teologutbildning.

 Det är Sida som sponsrar ett så kallat MFS-stipendium som jag sökt och fått. Med det så får man åka iväg minst åtta veckor för fältstudier i ett utvecklingsland och samla material till en uppsats.

Så här ser den teologiska fakulteten ut på Stellenbosch University

I Umeå är vi inhysta i en del av Humansithuset. Det kommer vara häftig att få uppleva ett land där den kyrkliga andelen männsikor är så pass stor och att hundratalsls studenter går på studentmässa på söndagkvällar. 

I mitten av veckan så tänkte jag berätta vad min uppsats kommer handla om. Då har jag nämligen haft min första handledarträff. 

Etiketter: ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>