1988.11.08

Emmy Jonsson. Liv i text och tanke.

Dyra piller

Idag sov jag till halv tre ungefär, för även denna natten kunde jag inte sova. Feberyran fick mig att frysa och nästan svettas i perioder. Natten innan var värst, när jag frös och försökte hålla mig varm med duntäcket och fick tillslut även bädda in huvudet därunder så det blev rätt kvavt… Tillslut lyckades man ändå sluta frysa, men då blev det mera att leta efter ett mellanting av värme och kyla.. Så några timmar fick man sova ändå.

I onsdags var jag även på apoteket och där gick det åt nästan en 500kr. Jag som inte har mycket pengar alls känder mig ännu fattigare när jag lånat pengar för att hämta ut mina mediciner. Fick pencilin utskrivet i onsdags, så hämtade ut det på eftermiddagen.

Det gick hyfsat att ta tabletterna på kvällen, men i torsdags åt jag inget till en av kvällstabletterna för att se om det gjorde någon skillnad. Slutade att jag hamnade på toaletten. Det verkade dock vara en tillfällighet, när jag idag ätit mera till mina medicinintag och det funkat bättre. Illamåendet står jag ut med.

Tog dock kontakt med läkaren i torsdags, för det med feberyran och han skrev då ut en nässpray åt mig. Vansinigt vad mycket den kostade! 163.50 för en liten nässpray! Jag visste inte hur länge det tog för mig innan jag kom på mig själv med att inte andas in. Nåväl, man hoppas i alla fall att alla dessa dyra mediciner hjälper.

Det är bara två veckor jag ska stå ut. Nu blir det att sova tills man ska försöka ta sig upp i tid för att hålla tiderna rätt. Natt.

Etiketter: , ,

4 kommentarer

  1. Johan

    Aldrig kul att känna sig fattig när man behöver pengar :/ Hur har det gått med den där Wii-grejen? Eftersom både du och jag får poäng att skaffa varsitt gratis spel för, kan jag tänka mig ge bort ett valfritt spel till dig för de poäng jag får. Dvs du får två gratis-spel totalt.

    Har ändå så det räcker, och kan man göra nån lite gladare så varför inte!

    Mvh Johan

  2. Emma Johansson

    Hej Emmy!
    Jag som plåtade er i torsdag. Jag skulle vilja ställa några frågor till dig om det är okej. Skulle du kunna ringa till min mobil? 070-483 23 94 (radera det här inlägget när du läst)

  3. Emmy Jonsson

    Svar till Johan (2010-02-23 21:59)
    Jag har ännu inte fått hem mitt Wii och har därav inte kunnat kolla upp det där med Wii-poängen. Jag är peppad på att kolla upp det så snart som möjligt, men jag måste bara få hem det från min pojkvän först. Jag kommer skriva i bloggen när jag gått hem den igen =)

    Tack Johan. ^__^

  4. hans

    Det skulle ju bli så mycket bättre när apoteken privatiserades. Vad har hänt? Jo priserna har skjutit i höjden. Ska bli skönt att lägga min röst för en annan regering.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.