En beställning…

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej allihopa. Det är en mycket trött Susanne som skriver. Kvällen har ägnats åt nödvändigt pappersgöra. Det innebär att det inte blivit något gjort med boken, det känns inte bra. Jag har redan fått en första beställning tack vare tidningsartiklarna. Kul! Jag hoppas att jag har mera energi i morgon så ska jag berätta mer om den feedback jag fått på tidningsartiklarna.

Dax att krypa i säng, sov sött, drömma skönt och vakna utsövd.

Bli först att kommentera

Tack…

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej och godkväll. Nu blir det bara ett superkort inlägg. Varvar skrivandet med att se på fotboll Sverige-Argentina.

Tack alla som hört av er angående artikeln i Totalt Umeå. Jag är själv nöjd med både text oxh bild. I morgon kommer artikel nummer två i Umeå Tidning :)

Ha en bra fortsättning på kvällen. 

Bli först att kommentera

40 illustrationer – hitintills…

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej och godkväll… En lång dag går mot sitt slut, men jag ska uppdatera lite innan jag kryper i säng.

Ikväll avslutade jag avsnittet om Att fatta beslut, ja det var lite knepigt att få till. Har skrivit om, flyttat stycken, funderat … vad är egentligen viktigt i detta sammanhang? Jag har skrivit om beslutsångest, vad som ingår i en bra beslutsprocess och hur man kan underlätta beslutsfattandet. Sen tillkommer Tips från coachen. Nu är jag nöjd - och det ska få "ligga till sig", en vecka eller två, därefter tar jag fram det igen för att göra de slutgiltiga ändringarna innan jag skickar iväg det för korrekturläsning.

Jag har bestämt mig för att skriva boken på ett enkelt och kärnfullt sätt. Bort med onödig text och komplettera med mina illustrationer. Bilder säger mer än tusen ord, det tror jag på.

Det här är mappen med bilder till boken – 40 stycken har det hitintills blivit.

En blandad kompott av figurer.

Innan jag avslutade i kväll kompletterade med ett par bilder till avsnittet om Avkoppling. Där skriver jag bl a om:

* Vikten av balans mellan aktivitet och avkoppling

* Hur för mycket eller för lite sömn, vila och avkoppling påverkar  oss

När jag skulle illustrera stycket om "för lite av sömn, vila och avkoppling", så började det så här:

och resultatet:

 

Den bilden blev jag nöjd med – och en rolig text till. Det roliga blir tydligt när man läser hela avsnittet. Dax att avrunda timmarna framför datorn. Syns i morgon.

 

 

 

Bli först att kommentera

Bjud på nåt du är bra på…

Av , , Bli först att kommentera 0

God kväll! I fredags fick jag tidningen Driva Eget.

Jag gillar den tidningen. Många intressanta artiklar, tips och råd. Läsningen räcker ofta till nästa nummer kommer. Gå gärna in på www.driva-eget.se och läs mer. När jag skumläste igenom tidningen fastnade jag för Annica Thorbergs marknadsföringstips.

Hon säger så här: " Det som ni på ditt företag är duktiga på kan ni också bjuda på till viss del gratis." Intressant och roligt tycker jag. Det här ska jag verkligen fundera vidare på, jag har väldigt mycket som jag skulle kunna dela med mig av, men frågan är bara hur jag ska "paketera" det.

Denna vecka har jag planerat att maila iväg fler pressmeddelanden, samt jobba med boken i minst 10 timmar. Jag funderar även på vilka reaktioner de två tidningsartiklarna kommer att ge. Jag hoppas naturligtvis på att få positiv respons. Jag tänker också att olika organisationer hör av sig för att få veta mer och visar sitt intresse. Jag avslutar mitt inlägg med en önskan om att ni får en givande vecka.

Bli först att kommentera

Ständigt närvarande

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej, hej denna sena timma. Helgen går mot sitt slut, i morgon en ny arbetsvecka. Jag har inte jobbat med boken rent konkret men den finns i mitt huvud stor del av min tid. Jag jobbar ofta så att jag tänker, funderar och processar mycket och när jag väl sätter mig vid skrivbordet och datorn är mycket av jobbet redan gjort. Klart för att tecknas eller skrivas ner.

Jag fick frågan i helgen om jag tänker mycket på boken även när jag gör andra saker. Som sagt den ligger där och snurrar runt. Jag kan ge er ett exempel. Som jag tidigare skrivit om i ett inlägg brukar jag ibland lida av "galopperande hjärna". Det är när jag lagt mig för att sova, dvs att jag är trött men min hjärna bara fotsätter och tänker, tänker, tänker och tänker, jag får inte stopp på den. Detta hände för någon natt sedan igen. När jag efter ett långt tag kände att hjärnan äntligen börjat varva ner och jag var precis på väg att somna, fick jag en mening i huvudet som jag bara MÅSTE skriva ner. Jag tänder lampan, letar efter en penna och skriver på första bästa tidning.

Den mening som jag skrev ner var ett svar på frågan; vad handlar min bok om? Jag letar en enkel förklaring på den frågan eftersom det är naturligtvis det folk vill veta. För mig är det så självklart och begripligt, men jag måste även göra det begripligt för andra. Hur ska jag annars kunna väcka ett intresse? Jag filar fortfarande på en eller två beskrivande meningar. Men tack vare min överarbetande hjärna har jag kommit närmare ett begripligt svar på frågan. Att skriva en bok är att befinna sig i en pågående process, den finns med både dag och natt, ständigt närvarande.

Nu önskar jag er och mig själv en god natts sömn. På återseende imorgon – måndag.

Bli först att kommentera

En positiv påminnelse…

Av , , Bli först att kommentera 0

En kommentar till gårdagens sammanställning.

Visst är det lätt att sucka över allt man INTE hunnit med? Jag brukar påminna mig själv om det jag verkligen hunnit med, vad jag gjort, samt positiva händelser, små som stora. Det är lätt att glömma bort de små stegen framåt och det man gör för att komma närmare sitt önskade läge. Därför är det en god ide att tydliggöra det positiva som hänt, exempelvis med ett diagram eller bara skriva ner det och hänga upp det.  Även de små stegen har betydelse och leder framåt!

Bli först att kommentera

Sammanställning av v. 5

Av , , Bli först att kommentera 0

Hej och god kväll. Det blir endsat ett superkort inlägg ikväll. Jag lovade en sammanställning av veckan, och här är den. I diagramet över antal arbetstimmar representerar varje ruta 1 timme.

Jag räknar inte med att jag kommer att sitta med boken under helgen eftersom vi har både kalas och ev. rally på vårt schema. Kanske skriver jag ett inlägg eller två under helgen. Önskar er en bra helg med både spänning, avkoppling och bara vara.

Bli först att kommentera

Så blir en bild till…

Av , , Bli först att kommentera 0

Jag gör alla illustrationerna till min bok. Ibland vet jag direkt vad jag vill ha, och ibland har jag ingen aning. Då brukar jag antingen plocka fram mina Kalle Anka tidningar, bläddra, kolla och låta mig inspirerars av minspel, färger eller roliga figurer.

Ett annat alternativ är att sätta på någon låt som jag verkligen gillar, spela högt och ta en sväng i lägenheten. Att röra på sig gör att man blir mer flexibel i sina tankar. Det brukar funka för mig. Nu ska jag visa hur jag jobbar med mina bilder.

 

Den här bilden ska vara med i avsnitten där jag skriver om beslutsångest. Jag börjar alltid med att skissa i blyerts, fyller i med tusch.

Jag teckar enkelt med några små detaljer som ska ge det där lilla extra till bilden, och hjärtat som alltid är med. Dax att skanna in bilden.

Klickar på skanna bild.

Gör de inställningar jag vill ha.

Vips så har jag bilden på min skärm. Dax att färglägga. Jag har valt ut ett antal färgkombinationer som jag använder till alla bilder i boken för att få en röd tråd och en igenkännande känsla.

Ett rött hjärta, röda läppar och klänningen fick bli olivgrön.

Nästan klar. Det blev lite skugga på bilden så ansiktsfärgen blev lite tokig.

Jag la till ett antal frågetecken för att förstärka känslan av tvivel när man har beslutsångest.

Storleken på bilden är nu anpassad efter texten på sidan och jag ser till att det rent layout-mässigt ser balanserat ut. Ja, så går det till när en bildillustration blir till.

Idag torsdag har jag varit upptagen med en massa möten. Passar på när jag har en ledig dag. Det tar tid och energi, så det blir endast en liten stund med skrivandet. (en timme eller så)

Jag fick mail i morse från Daniel på Umeå Tidning att artikeln om mig och min bok kommer nästa torsdag. Jag ser fram emot det med lite pirr i magen. Dax att jobba. Hej svejs, återkommer i morgon med den utlovade sammanställningen av veckans händelser.

Bli först att kommentera

Intervju nummer två

Av , , Bli först att kommentera 0

Idag har jag träffat Anna Bergman från Totalt Umeå. Intervju om mitt bokprojekt kommer nästa vecka. Åh, så spännande. Intressant att läsa vad hon tycker är det viktiga av allt jag berättade och vad hon lyfter fram. När det var dax för min fotografering bad jag om att få ta en bild av henne först som jag skulle ha här på bloggen.

Promenerade till bussen när jag plötsligt ser denna fantasiska bild framför mig. Jag måste  bara föreviga det. Tackar mig själv för att jag har kameran med.

Visst är det fint!

Hemma väntade katterna – hungriga. Nu sitter jag vid datorn för att fortsätta mitt skrivarbete. Jag återupptar avsnittet om att fatta beslut. Jag funderar också på en bra fråga som Anna ställde till mig och som jag faktiskt inte hade något svar på; – Varför är det ingen som har skrivit en sådan här bok tidigare?

Kvällens skrivmusik blir Tityo, här en gungig och skön soullåt.

 

 

I morgon ska jag sammanställa vad som hänt under veckan.

Bli först att kommentera

Skriver om att fatta beslut…

Av , , Bli först att kommentera 0

Kvällens arbete avslutat. Det började bra, jag valde att påbörja avsnittet som handlar om Att fatta beslut. Det flöt på, samtidigt som mina katter ville visa sitt deltagande och ha sin beskärda del av min uppmärksamhet eftersom de varit själva hela dagen.

Den lilla grå har hittat en liten julprydnad i lådan med julsaker som fortfarande står kvar på mitt kontor. Han hade så roligt med den så jag lät han hållas.

Olle som alltid övervakar mitt arbete. Speciellt när jag tecknar tycker han det är roligt att styra ner sudd och annat löst som ligger på skrivbordet. Men lika ofta ligger han bredvid och gärna på mina papper.

Den lilla gula, även kallad lilla Kärleken kollar in sin bror (lilla grå) som leker, naturligtvis ville deras mamma också vara med på bilden.

OBS! Katternas brunröda tassar. Nyinköpt kattsand som jag INTE kommer att köpa igen.

En timme in på mitt skrivande började jag att fundera på upplägget, var det för krångligt skrivit, kanske väl mycket upprepningar och otydligt vad jag ville ha fram. Istället för att sjunka in i för mycket funderingar beslöt jag mig för att ta en promenad. På med täckbyxor, mössa och varma vantar. Visst blåste det snålt, men det var otroligt skönt ändå. Tankarna fick vandra fritt och när jag kom hem igen efter ca 40 minuter visste jag hur jag skulle göra, vad som skulle bort och vad som skulle förtydligas. Det blev en kopp ingefärte och skorpor med sockerfri fikonmarmelad. (jag fick nog med socker av min godispåse)

Här skriver jag om vilka komponenter en bra beslutsprocess innehåller. Tanke(förnuft) – Känsla – Handling. Beroende på dina tidigare erfarenheter, vad beslutet handlar om och vilken typ av person du är, grundar du dina beslut på någon av dessa. Vilka steg som kommer sen ser också olika ut. Intressant att fundera över. Hur ser det ut för dig?

Ja, nog om detta. Känns skönt att ha spenderat dessa timmar med mitt arbete och ett steg närmare en färdig bok.

God natt.

 

Bli först att kommentera