Så blir en bild till…

Jag gör alla illustrationerna till min bok. Ibland vet jag direkt vad jag vill ha, och ibland har jag ingen aning. Då brukar jag antingen plocka fram mina Kalle Anka tidningar, bläddra, kolla och låta mig inspirerars av minspel, färger eller roliga figurer.

Ett annat alternativ är att sätta på någon låt som jag verkligen gillar, spela högt och ta en sväng i lägenheten. Att röra på sig gör att man blir mer flexibel i sina tankar. Det brukar funka för mig. Nu ska jag visa hur jag jobbar med mina bilder.

 

Den här bilden ska vara med i avsnitten där jag skriver om beslutsångest. Jag börjar alltid med att skissa i blyerts, fyller i med tusch.

Jag teckar enkelt med några små detaljer som ska ge det där lilla extra till bilden, och hjärtat som alltid är med. Dax att skanna in bilden.

Klickar på skanna bild.

Gör de inställningar jag vill ha.

Vips så har jag bilden på min skärm. Dax att färglägga. Jag har valt ut ett antal färgkombinationer som jag använder till alla bilder i boken för att få en röd tråd och en igenkännande känsla.

Ett rött hjärta, röda läppar och klänningen fick bli olivgrön.

Nästan klar. Det blev lite skugga på bilden så ansiktsfärgen blev lite tokig.

Jag la till ett antal frågetecken för att förstärka känslan av tvivel när man har beslutsångest.

Storleken på bilden är nu anpassad efter texten på sidan och jag ser till att det rent layout-mässigt ser balanserat ut. Ja, så går det till när en bildillustration blir till.

Idag torsdag har jag varit upptagen med en massa möten. Passar på när jag har en ledig dag. Det tar tid och energi, så det blir endast en liten stund med skrivandet. (en timme eller så)

Jag fick mail i morse från Daniel på Umeå Tidning att artikeln om mig och min bok kommer nästa torsdag. Jag ser fram emot det med lite pirr i magen. Dax att jobba. Hej svejs, återkommer i morgon med den utlovade sammanställningen av veckans händelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.