Ständigt närvarande

Hej, hej denna sena timma. Helgen går mot sitt slut, i morgon en ny arbetsvecka. Jag har inte jobbat med boken rent konkret men den finns i mitt huvud stor del av min tid. Jag jobbar ofta så att jag tänker, funderar och processar mycket och när jag väl sätter mig vid skrivbordet och datorn är mycket av jobbet redan gjort. Klart för att tecknas eller skrivas ner.

Jag fick frågan i helgen om jag tänker mycket på boken även när jag gör andra saker. Som sagt den ligger där och snurrar runt. Jag kan ge er ett exempel. Som jag tidigare skrivit om i ett inlägg brukar jag ibland lida av "galopperande hjärna". Det är när jag lagt mig för att sova, dvs att jag är trött men min hjärna bara fotsätter och tänker, tänker, tänker och tänker, jag får inte stopp på den. Detta hände för någon natt sedan igen. När jag efter ett långt tag kände att hjärnan äntligen börjat varva ner och jag var precis på väg att somna, fick jag en mening i huvudet som jag bara MÅSTE skriva ner. Jag tänder lampan, letar efter en penna och skriver på första bästa tidning.

Den mening som jag skrev ner var ett svar på frågan; vad handlar min bok om? Jag letar en enkel förklaring på den frågan eftersom det är naturligtvis det folk vill veta. För mig är det så självklart och begripligt, men jag måste även göra det begripligt för andra. Hur ska jag annars kunna väcka ett intresse? Jag filar fortfarande på en eller två beskrivande meningar. Men tack vare min överarbetande hjärna har jag kommit närmare ett begripligt svar på frågan. Att skriva en bok är att befinna sig i en pågående process, den finns med både dag och natt, ständigt närvarande.

Nu önskar jag er och mig själv en god natts sömn. På återseende imorgon – måndag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.