Pers Åsiktsblogg

Detta tycker jag om stort och smått

Uppgrävd stad

 Nu är Umeå sannerligen uppgrävd i alla väderstreck!

Backenområdet är som en krater, Järvägstorget  liknar en grusgrop, Strandgatan förbi designhögskolan är avstängd, Parkeringen på Universitetssjukhuset är i kaos, nu byggs det på skogshögskolan sedan några dagar, så cykelvägen där är också avstängd m.m. m.m.

Visst ger det arbetstillfällen och visst skapas det nya byggnader och vägar och visst, man ska inte gå emot utvecklingen….. men.. men.. men.. ska vi aldrig i lugn och ro få njuta av det förra bygget?  Är det en dödssynd att vara nöjd en liten stund?

Exempel: Området i anslutning till parkeringen på NUS anlades, tillsammans med universitetet som en helhet. Med en porlande bäck, små dammar (som genast fick tacksamma invånare) och prunkande växtlighet. Anläggningen kostade en hel del men jag tycker det var värt pengarna eftersom det blev väldigt snyggt! Denna lilla minipark har fått finnas i ett par tre år på lasarettsområdet men nu verkar dess saga vara all. En ny bussterminal ska byggas (förmodligen av asfalt och betong) och väck ska ankdammen m.m. Hade man inte en susning om detta när man kostade på den lilla parken? Var finns planeringen?

Det mest syniska är att det enda som INTE är uppgrävt i Umeå just nu är Östra Kyrkogatan!!! Kul va?

 

Etiketter: ,

En kommentar

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Jag tror vi stannar här i Michigan tills de har grävt och härjat färdigt, men då torde vi väl få stanna här för evigt! Det vill vi ju inte eftersom vi då kommer att missa många fina uppträdanden med O’Grejdi Nua.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.