Pers Åsiktsblogg

Detta tycker jag om stort och smått

Pälsdjur = djurplågeri

 Denna morgon den 29 juni 2011 fick jag en inbjudan att delta i ett upprop, mot kinesisk pälsdjurshantering, från en Facebookkontakt.

I inbjudan fanns en länk där man kunde titta på en 1 minut lång filmsekvens. DET VAR DEN VÄRSTA SKRÄCKFILM JAG NÅGONSIN SETT!!! inom loppet av 15 sekunder började jag gråta framför datorn. Jag kommer att lämna en länk till den sida som innehåller filmen i slutet av min blogg. Man kommer till en hemsida som i sin tur innehåller filmsekvensen. Filmen startar inte automatiskt. Det finns flera intressanta saker att läsa på sidan också, så det är inte nödvändigt att se filmen. För som sagt, det är en vidrig filmsnutt och jag rekommenderar känsliga personer att INTE se den,. Bilderna biter sig fast.

För att få ett slut på vidrig pälsdjurshantering, måste det bli slut på att föda upp djur enbart för pälsarna. Oavsett om det är "snälla" svenska minkfarmare eller fullständigt okänsliga kinesiska djurplågare. så är hanteringen fullständigt förkastlig. Om man föder upp ett djur i första hand för att producera mat kan man gott använda huden när väl djuret är slaktat (förhoppningsvis under anständiga former) men att BARA föda upp ett djur för att slita av skinnet och kassera  resten är ett bevis på människors andliga fattigdom.

Kan man bete sig mot ett försvarslöst djur, som människorna i filmen gör, då kan man även bli lika okänslig mot en medmänniska. När jag skriver detta känner jag fortfarande att jag är upprörd över vad jag fick se denna morgon. Hela den 1 minut långa filmsnutten spelas upp i min skalle gång på gång.

Nu när jag skulle skriva den här bloggen klickar jag på inbjudan som jag fick i morse och vad händer? Jo "evenemanget har upphört" !!! Vad står bakom detta? Efter mycket letande hittar jag dock hemsidan "Skinned alive". Har några myndigheter gått in och censurerat uppropet? Är allting en bluff? Har jag blivit för bakom ljuset? Frågorna hopar sig men filmen finns kvar.

Ett faktum kvarstår dock! Vi måste hjälpas åt att få slut på pälsdjurshantering. Minkar eller rävar i Sverige är illa nog men levandeflådda mårdhundar i Kina kommer förmodligen att hemsöka mig i mina mardrömmar.

Här kommer länken! Och återigen, har du ett känsligt sinnelag, läs några av texterna på hemsidan men undvik filmen DEN ÄR FÖR HEMSK!

http://www2.peta.org/site/PageServer?pagename=skinned_alive 

Det finns ingen ursäkt för att bete sig så mot en levande varelse!