Erika Åberg

Ta vara på resterna!

Jag har en kompis som också precis köpt en råsatcentrifug och vi har båda två funderat på vad man kan göra av resterna – det som inte blir juice. Att ha ner det i bröd och kakor borde funka alldeles utmärkt, tänker jag. Eva, min kompis, har provat göra grönsaksbiffar och det gick bra! Vi får prova oss fram lite 🙂

Jag måste spara hennes tips här så jag har det kvar!

Morotsbiffar

4 mellanstora morötter – pressa ut juicen 
Det finrivna som blir över blandas med salt, peppar och ett ägg
Finhackad lök och vitlök fräser man i olivolja, spiskummin och mortlad skalad kardemumma.
Blanda lökfräset med morotsresterna och forma biffar som steks i olivolja.
Blanda finhackad paprika med stjälkselleri och blanda det i Ajvar som sås till.

Måste provas då jag återgår till fast föda igen!

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.