Erika Åberg

Fasta och träna?

Går det? Ja, jag har läst mig till att man kan träna medan man fastar, men kanske inte super-konditions-träning… Nu är det så att jag, via Stresskliniken, ingår i ett forskningsprojekt där man testar minnet på deltagarna. När man blir utmattad påverkas minnet ganska rejält för många. Jag har varit helt borta i perioder, minnesmässigt, och lärt mig att skriva upp alla händelser i kalendern för att inte missa något. Folk kan ha sagt något åt mig, men jag har inget minne alls av det. Rätt otäckt, faktiskt!

Vi deltagare i den här forskningsstudien har delats in i tre grupper: en grupp som ska göra ingen alls förändring i sitt liv, en grupp som ska gå i minnesträning och en tredje grupp som ska träna spinning 2-3 ggr/vecka. Jag hamnade i den senare gruppen. När vi cyklar ska vi ha på oss en pulsklocka som registrerar pulsen och den datan samlas in varje vecka.

"Jaha", tänker ni nu. "Smart tjej, den där Erika (NOT!)". Jag är inte dum i huvudet, kan jag lugna er med. De dagar som jag tränar tar jag en rejäl smothie med bär och banan innan och jag känner min kropp väldigt bra och vet hur mycket – eller lite – jag ska ta i för att må bra. Jag är inte orolig alls. Jag är just hemkommen från ett pass och kroppen känns riktigt skön! Nu ska jag ta det som blev över av den där smothien som jag gjorde innan träningen (blåbär, hallon, banan och lite myntate) och min buljong och te. Sen säger jag nog god natt!

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.