Debattdebut

Igårkväll anordnades, av LRF kommungrupp, en debatt i Brännlands Wärdshus.

På väg dit insåg jag att det här var ju min första debatt i rollen som centerpartistist mot andra partirepresentanter. Resten om det låter jag vara osagt, "scenskräck" är väl som målbrott – det växer bort med tiden…hoppas jag.

Nåväl, en sak fick jag lära mig: i en debatt får man ofta bara möjlighet att säga knappt hälften av det man ville ha sagt. Tur då att bloggen finns.

Det som jag reagerade allra starkast på, gällande andra deltagares åsikter och svar var MPs påstående om att djurskyddet blivit mycket sämre sedan ansvaret för kontroller lämnades över till länsstyrelsen. Med hänvisning till bl.a. grisskandalen!

Hur resonerar man då? På vilket sätt anser man att en "undersökning" gjord av en terroristorganisation kan användas som grund för sina argument i politiken?

Nu i efterhand har vi fått svaret på de frågor som väcktes i november och december 2009 och svaret är tydligt: de allra allra flesta av de anmälda bönderna hade inte begått brott mot djurskyddslagen.

Jag tycker inte att det är hederlig att använda sig av information från en krimminell grupp när man diskuterar jordbrukspolitik och djurskydd. Något som tyvärr hela det rödgröna gänget gör när ämnet kommer på tal.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Per Hansson

    Bra skrivet! Jo, det finns oroande starka kopplingar mellan djurrättsaktivister och miljöpartister…

    Låt oss riktiga djurvänner kämpa för ett blågrönt Sverige och kanske t o m ett nytt Umeå!

    Din listkollega,
    Per

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>