Bröstpump!?

Jämställdhet i vänsterformat går bl.a. ut på att dela föräldraförsäkrningen lika mellan båda föräldrarna. Detta deklarerade Lars Ohly i kvällens utfrågning i svt och när sedan han fick frågan om hur man löser det med ammningen kom svaret att:

- Min barns mor använde minsann bröstpump, en modern grej som finns numera (gjorde sig lite lustig över att behöva infromera om detta).

 

Men kan du tänka dig, Lars? Kan du tänka dig att vi kvinnor som fött barn faktiskt VET om att bröstpumpar finns och vi är ett stort gäng som använt en sådan och inte tycker att det är särskilt kul, smidigt, praktiskt eller jämställt för den delen? Vardagspusslet blir inte direkt enklare att få ihop med vänsterns förslag.

Ska kvinnor som väljer att amma längre än 6 mån behöva stöka och böka med BH och bröstmjölkskladd inne på personaltoan på jobbet för att Lars Ohly inte vill vara med och finansiera deras egenvalda familjepolitik?

Ohly talar om föräldraförsäkringen som om det vore hans pengar. Han säger att kvinnor gärna får vara hemma länge med sina barn men då får de faktiskt betala själv! Han vill inte betala det. Men vänta nu! heter det inte föräldraförsäkring?

Det innebär ju att vi alla betalat in till den och när man sedan tar ut ledighet så är det INTE detsamma som bidrag. Ordet antyder ju onekligen att så är fallet.

 

Dessutom: att straffa föräldrarna för att de inte vill anpassa sig till Ohlys definition av jämställdhet är ju att straffa barnen till de föräldrar som inte vill/kan dela helt lika. Många barn kommer troligen att skolas in tidigare i barnomsorgen istället för att vara hemma med sina pappor.

 

Låt familjer få bestämma själva och låt kvinnor som vill stanna hemma det första året få göra det istället för att byta kladdig BH på lunchrasten.

Etiketter: , , , , ,

En kommentar

  1. David

    Kvinnor som gör ”intrång” i den manliga världen bemöts ofta med fullständigt obefogad aggression och macho-kultur. Jag tycker det är tydligt i finansbranschen, sportsammanhang och i militärtjänsten.

    I det här fallet så handlar det om män som gör intrång i den kvinnliga världen. Kvinnor reagerar då som de brukar göra i det fallet; Spelar offer.

    Bröstpumpen är inte så opraktisk och omständig så att det ska gå att göra överlåtelseundantag i föräldraförsäkringen. Det går inte med någon annan försäkring, offentligt upphandlad eller ej.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>