”Internet är bara en fluga”

"Internet är en fluga som kanske blåser förbi. Jag tror inte att folk i längden kommer att vilja ägna så mycket tid, som det faktiskt tar, åt att surfa på nätet." Citatet kommer från dåvarande kommunikations- och IT-minister Ines Uusman. Året var 1996 och folkhemmet var på väg att internetifieras.

Idag, 14 år senare, skrattar vi åt det här citatet. Internet har blivit en del av vår vardag, det är ett enormt verktyg i våra arbeten, barnen använder internet i skolan, vi umgås med vänner och bekanta över nätet och internet har gjort det möjligt att spara tid, i motsats mot vad Ines Uusman förutspådde på 90-talet. Under de senaste åren har också det vi kallar för "sociala medier" eller "nya medier" slagit ner i våra liv som en bomb. Om vi tar Facebook, som bara är ett av väldigt många communities, så finns bara i Umeå kring 50 000 konton registerade på Facebook – det innebär att nästan varannan umeåbo finns där på något sätt. Och vi ställer oss frågan: "Hur klarade vi oss innan internet?"

Idag vill vi kommunicera med varandra mera. Om vi ska köpa någon pryl, åka ut och resa, gå på en konsert eller annat vill vi veta vad andra som gjort det vi ska göra säger och tycker. Vi vill prata med andra kunder. Vi vill inte enbart köpa säljarens information som ofta är en envägskommunikation. Vi vill ha en tvåvägskommunikation idag. Och den finns i forum, bloggar, communities – nischade eller inte. Vi hittar det vi vill hitta ganska så enkelt idag.

Här är en intressant film i ämnet. 

 

Men ibland kanske vi borde stanna upp i vårt internetliv och surfa in på www.slutet.se 😉

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Rebecka

    Hej Erica,
    Hittade nyss din blogg – vad roligt att du söker jobb med sociala medier. 1000 tack för att du tipsar andra om http://toppenjobbet.nu då kan bloggen vara inspiration åt andra. Förresten har jag sparkat igång toppenjobbet igen, det är lite beroendeframkallande att blogga.

    Hoppas att du hittar det du söker snart!

    Kram // Rebecka.

    PS. Gillar verkligen slutet.se. Kul!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.