Erika

Alkohol, sex och rökning

Jag minns när man var 14 och högtider var det bästa man visste. Jag antar att det var spänningen med att hitta ett ställe och sitta däroch dela broderligt på 3:5orna någon äldre hade köpt ut på Ica. Spänningen när man smög hem och 2 minuter innan spelat full.

Jag såg på nyheterna igår att det blivit mindre vanligt att niondeklassare dricker på valborg? Kan det stämma? Jag tycker att alkohol, sex och rökning bara minskat i åldern? Att man ser allt fler minderåriga sitta på en parkbänk, översminkade och delar på en ciggarett och håller sig från att ta halsbloss. För ingen vill väl sitta där och hosta, och verka som en nybörjare?

Senaste året har jag blivit så otroligt "tråkig". Jag sitter hellre och jobbar på dessa högtider istället för att sitta hemma hos någon och inse när klockan börja lida mot sitt slut att denna kväll, precis som alla andra, blev inte heller mer rolig bara för att det är en högtid?

Precis som på nyår så sitter jag nu på jobbet och försöker få tiden att gå. Och vet ni? Det är inte alltför pjåkigt. Jag känner mig vuxen, kanske lite tråkigt att sitta med en matlåda istället för en god grillad köttbit. Men det är väl det som kallas att bli vuxen. Mina jämnåriga påpekar ofta hur tråkig jag blivit. Men vad är roligare: att ha pengar och något att kludda ner på sitt CV eller att sitta just denna kväll dricka några öl för att sedan ragla hem och vakna med huvudvärk imorgon?

 

 

Etiketter: , , ,

En kommentar

  1. Minna Toivanen

    Jag är 22 och jag försöker -alltid- att jobba under de s.k. ”storhelgerna”, är mycket roligare att få klirr i kassan än festa på nån överskattad fest.
    Håller med dig, tror/trodde också att drickandet och rökandets börjat försvinna, nuförtiden finns det så mycket arrangemang som är drogfria som borde hålla ungdomarna motiverade att avhålla sig från alkohol…men vad vet jag?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.