Ewa Larsson

Ett brev betyder så mycket!

I det gamla talesättet att ett brev betyder så mycket kan man lägga in både det ena och det andra. Mycket beror det på vem brevet kommer ifrån.

I förra veckan kom det ett brev från kommunens GVA enhet. Ingen undertecknare av brevet dock, men kommunens GVA fungerar väl som jag kanske, när det gäller tekniken. Jag har inte heller lyckats med konststycket att signera mina brev digitalt. Men å andra sidan så gör jag inte direkt några ”massutskick” via snigelposten heller, så jag skriver under med pennan.

Brevet gör mig lite förvirrad och tankarna går till hur mycket extra jobb detta betyder för mig.

”Vilhelmina Kommun kommer att byta mätartyp för mätning av vattenförbrukning.”

Ok, det kan kanske vara bra. Kanske visar det sig att jag inte förbrukar den mängd som avläses en gång per år och det blir billigare framöver?

De nya mätarna ska också montera i konsoler för bättre säkerhet och det kan jag väl också ”köpa”, Säkert är det på sin plats att sätta in mätare i konsoler i vissa fastigheter, men hur tusan ska jag göra där mätaren redan sitter säkert som bara den och med avstängningskonsoler på båda sidor?

Men sedan börjar frågetecknen hopa sig. Vattenmätarens plats ska vara godkänd av huvudmannen, som ska ha RÄTT att kostnadsfritt disponera platsen och ENSAM har befogenhet över densamma och FRITT och OBEHINDRAT ha tillträde till mätaren????

Kan vara klädsamt att veta VEM som obehindrat ska kliva in i huset och HUR ska dörrarna dit säkras för ”annan”?

Kommunen består av många, hur många det finns på just GVA och om det är folk därifrån som ska lämnas tillträde rakt in i huset, det framgår inte.

Måste jag sätta in någon form av ”kodlås”/kortavläsare i dörren eller lämna ut nyckel eller rent av lämna dörren öppen?

Hur förhindrar jag att bli skadeståndsskyldig om hunden biter den som kliver på om jag inte är hemma?

Ska jag flytta vattenledningen till ett eget s.k ”pumphus” utanför själva huset?

Hur ställer sig försäkringsbolaget till detta med ”fri fart” in i kåken?

Många frågor och tankar en lunchrast, men visst ter det sig som att sotaren har ett bättre system när han ska hälsa på? Då vet jag åtminstone  vilken dag och ungefärlig tid, så hunden kan tas ut och avtalad plats för nyckel kan göras.

Det faller också ett stort ansvar på själva ”huvudmannen” som beträder fastigheten att inget händer. Med en ”öppen, olåst fastighet” känner jag mig inte direkt bekväm. I synnerhet när man dagligen läser om inbrott och inbrottsligor.

Inte så konstigt att ett brev kan betyda så mycket!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.