Regionsbildningen

Av , , 1 kommentar 13

Hej kära Västerbottningar!

Nu mer bloggar jag på ett annat ställe, och idag har jag skrivit om storregionerna, och förslaget på dessa som presenterades idag. Är jättenyfiken på att höra vad ni tycker, så klicka er gärna in och diskutera med mig i kommentarsfältet.

Ni kommer dit via:
www.fannyeriksson.se   eller
www.nouw.com/erikssonfanny

 

Och fortsätt gärna att följa mig där framöver såklart!

 

 

1 kommentar

Av , , Bli först att kommentera 0

”Kod för att importera min blogg till Nouw: 6203358984″

Bli först att kommentera

Kårhuset går dåligt – VSF och Wilmer skyller ifrån sig

Av , , 3 kommentarer 49

Jag har egentligen flyttat min blogg, men jag vill skriva det här inlägget här, och bemöta något som Umeå studentkårs nuvarande ordförande, Wilmer Prentius, skyller på min kårstyrelse.

Man har kunnat läsa i Västerbottenskuriren att Kårhuset, som startade upp efter Corona i klubbens lokaler, har gått back 700 000 kr och blivit en dyr historia för kåren. Istället för att Wilmer och hans ledning för Kårhuset tar ansvar för detta, så skyller de ifrån sig, på min kårstyrelse som var aktiv för mer än 2 år sedan, innan Kårhusets verksamhet ens hade börjat.

I slutet av 2012 satt Umeå studentkår med konkursade hyresgäster som drev klubben och restaurangen Corona. Lokalen med sin mastiga hyra kostade oss massvis när vi inte fick betalt av hyresgäster. Umeå studentkår har suttit i den situationen förut, med en studentklubb som inte fungerar och som kostar oss väldigt mycket pengar, och vi stod vid ett vägval om att låta ännu en entreprenör gå in och driva stället, eller om vi skulle ta över rodret själva, och driva stället helt i studenternas intresse.

Vi valde att driva stället själva, under nytt namn och med ett nytt koncept. Vi skapade Kårhuset, som ägs gemensamt av studentsektionerna vid universitetet och kåren, som alltså ägs och drivs av just, studenterna. Kårhusstiftelsen gav Kårhuset ett riktigt förmånligt hyresavtal, och Kårhuset fick alla tänkbara ekonomiska möjligheter till att lyckas som koncept. Vi tog ansvar för ett studentställe som sett många ägare genom åren, och som kostat oss massvis med pengar, även när andra har drivit det.

Innan Kårhuset togs i drift, fick Umeå studentkår ett majoritetsskifte. Vänsterns studentförbund (VSF) tog över rodret, och satt som ledare av kåren när Kårhuset togs i drift. Det var 2013. Nu, i November 2014, kan jag läsa i en artikel på VK och Vertex, att nuvarande ordförande för låren, Wilmer P, skyller ifrån sig den förlust på 700 000 som verksamheten gjort, på min styrelse.

Är det här ett skämt tänker jag först? Men det är tydligt att det krävs en Vänsterpartist, gärna ur vänsterns studentförbund, för att skylla ifrån sig något de själva drivit och haft ledningen för, istället för att ta ansvar och förvalta det vi lämnade över.

Politik handlar om att ta ansvar. Att leda en studentorganisation handlar om att ta ansvar. Ta ansvar Wilmer och ni andra från kårens politiska majoritet, istället för att skylla på andra. Det är ni som har misslyckats, och det är ni som bär ansvaret.

3 kommentarer

www.fannyeriksson.se

Av , , Bli först att kommentera 25

Ett nytt liv kräver en ny bloggdomän.

Eftersom jag har flyttat till Gävle, klippt av mig håret och gått och köpt ett 220 kvadratmeter stort hus i centrala Gävle, känner jag att det är dags för en blogg oberoende av ort, och jag har därför flyttat min blogg till min egen domän.

Jag hoppas verkligen att ni vill följa med mig, och fortsätta vara de fantastiska, tänkande och debatterande läsarna ni varit under de här åren.

Bloggen finns nu på fannyeriksson.se , så vi ses där framöver!

1510782_10152855229113274_9221617046092903509_n

Bli först att kommentera

Valduell i p4 Västerbotten

Av , , 2 kommentarer 17

Imorgonbitti kl 8.13 debatterar jag samtyckeslagstiftning mot riksdagsledamoten Elisabeth Björnsdotter Rahm (M) i p4 Västerbottens valduell. För mig är kvinnors rättssäkerhet viktig, och det är högsta prioritet att ett krav om samtycke vid sexuellt umgänge införs i svensk lag. Lyssna gärna!

dd58518ec55811e3b77f0002c954d9d0_8

2 kommentarer

Lyckat idag med Ibbe!

Av , , Bli först att kommentera 30

Tack USHF och Ibrahim Baylan för en trevlig föreläsning idag. Det var roligt att träffa Ibbe igen, och vi hann som vanligt bryta några ord ”kårordföringar emellan”. Ibbe pratade om vikten av stabilitet i skolan, och att det viktigaste med det fria skolvalet ska vara elevers rätt att välja skola och inte företagens rätt att etablera sig. Den fria etableringsrätten säger vi Socialdemokrater nej till!

10653603_10152740551213274_4395744949373041555_n

Bli först att kommentera

S vill höja barn/studiebidraget!

Av , , 1 kommentar 29

Idag presenterades fler delar av det socialdemokratiska valmanifestet. Dessa delar tänkte jag gå igenom lite då och då på bloggen.

Det som just nu skapat den största rubriken är att S vill höja barn/studiebidraget. Det är en höjning med 100kr per barn som föreslås. Det här är ett genidrag av Löfvén. Dels är barnbidrag och studiebidrag en viktig inkomstutjämnare, men det är även pengar som är så fruktansvärt välinvesterade i svensk handel och såväl den svenska ekonomin.

Ett barn/student som får mer pengar i plånboken är även en person som konsumerar dessa pengar. Det är inte ett bidrag som ges till de som redan har mer i samhället, och som kanske sparar mer i aktier eller investerar i ett större hus. Den här satsningen går istället direkt ut till handeln, och det gynnar svensk ekonomi.

Det här påslaget av barn/studiebidraget får en rejäl tumme upp!

1 kommentar

Lunchföreläsning med Ibrahim Baylan

Av , , Bli först att kommentera 25

Om du är på universitetet idag rekommenderar jag att gå och lyssna på Ibrahim Baylan som håller en lunchföreläsning i ljusgården mellan kl 12.15-13. Ibbe är alltså Socialdemokraternas talesperson gällande skolfrågor, och på det har han också en gång i tiden varit kårordförande för Umeå studentkår. Så han har sina rötter och sin början i politiken här på universitetet!

Det är heller ingen nyhet att Major Björklund har misslyckats totalt med skolpolitiken, där svensk skola i mätningar är sämre än någonsin. En ny socialdemokratisk utbildningsminister behövs, och det till hösten. Så kom och lyssna på Ibbe!

315615_10151290442318274_299403506_n

Bli först att kommentera

Nej! Det är inte välfärd mot invandring!

Av , , 3 kommentarer 42

Jag slog på debatten som just nu pågår på Aftonbladet.se, och hörde Fridolin säga att ”Nej, det är inte välfärd mot invandring, och nej, det handlar inte om att antingen hjälpa där eller att hjälpa här.” Och jag måste hålla med Fridolin starkt.

Det är så fruktansvärt vidrigt att regeringen och alliansen står och beskyller invandringen för välfärdens ras, och ställer dessa två faktorer mot varandra, en diskussion som vår statsminister Reinfeldt initierade i sitt sommartal. Jag skäms ut i fingerspetsarna över min statsminister.

Regeringen har sänkt skatterna för de som som tjänar allra mest i samhället, och på så vis raserat den svenska välfärden, och kommer fortsätta att göra det om de nu skulle få fortsatt förtroende. Men det är vidrigt att man skyller välfärdens ekonomiska läge på invandring, när de riktiga bovarna är regeringen som sänkt skatten, och överklassen som tackat och tagit emot dessa skattesänkningar.

Politik handlar om att ta ansvar, och nu får faktiskt alliansen börja ta ansvar för det de själva har gjort, och sluta skylla över det på andra, helt oskyldiga människor som flytt hit för sitt liv.

3 kommentarer

Hello Umeå my old friend

Av , , Bli först att kommentera 37

Vet ni? Jag är tillbaka i Umeå. På plats som man säger. Men det bara för ett tag. I vilket fall undrar ni kanske igen varför det inte bloggas. Jag har haft en härlig sommar iväg i Gävle, med massa nya saker på gång. Men från och med nu ska jag såklart finnas med i debatten fram till valet. Och vi börjar med det imorgon! Hoppas att alla mina härliga, trogna, otrogna, positiva och skeptiska läsare vill fortsätta läsa trots uppehållet!

10414638_10152736174523274_3129767382123285746_n

I bilen påväg till Umeå. Nu vinner vi val!

 

Bli först att kommentera