CUF polisanmäls för #thewalkingred

#thewalkingred var en vidrig kampanj som Centerns ungdomsförbund (CUF) lanserade inför 1:a maj. Kampanjen gick ut på att man uppmanade människor att fota de som gick i 1:a maj-tågen imorgon och lägga upp det på twitter och instagram under hashtagen #thewalkingred. Det här är vidrigt på så många sätt. Några som hyllade kampanjen, det var nazisterna. Dessa skrev och hoppades på många bilder, och uppmanade att man skulle skriva namnet på dem man kände igen så att dessa lätt kunde registreras.

Hanna Wageius som är ordförande för CUF har nu blivit polisanmäld av två jurister. Bland annat för uppvigling och brott mot personuppgiftslagen. CUF har nu backat ur kampanjen och menar att man aldrig menade att någon skulle hängas ut.

Vänta, vi tar det där igen. Man menade aldrig att någon skulle hängas ut? Hallå man uppmanade människor att fota människor i 1:a maj-tågen och publicera dessa under en hashtag på sociala medier. HUR kan man ha menat att inte hänga ut människor när det liksom är det hela idén bygger på?

Centern har tappat det helt. Åsiktsregistrering pratade jag bland annat om igår när jag var på Medlefors. Åsiktsregistrering är något som just, nazister, brukar hålla på med, och som är otroligt integritetskränkande. Vidare är det förjävligt att CUF lanserar en kampanj som kan göra människor rädda för att gå i 1:a maj-tåg, pga rädslan att fångas på bild och bli uthängd på sociala medier.

Någon form av ideologisk kompass kan man kräva ett en hel organisation ska ha, och inte lansera idiot-kampanjer som denna, som man sedan får backa sig ur. Jag menar, kan inte Centern ha något form av konsekvenstänkande? Någon i deras förbundsstyrelse borde väl rimligtvis ha insett att det här inte är OK? Men tydligen inte. Pinsamt, är ordet. Det här partiet förtjänar inte att behålla sin plats i riksdagen.

7 kommentarer

 1. Daniel Nyström

  Mina erfarenheter av Centerns och även Folkpartiets ungdomsförbund är att det inte är de skarpaste knivarna i lådan som sitter i deras förbundsstyrelser. Jag har rätt många stickprov på det genom hela mitt politiska liv. Jag är inte ett dugg förvånad över denna kampanj. CUF har etablerat sig som de unkna kampanjernas förbund, allt från att uppmana till svartjobb och brott mot kollektivavtal till att åsiktsregistrera människor som yttrar sin åsikt.

  Jag håller med dig Fanny. Grymt osmakligt!

 2. Mange

  Helt rätt Fanny !!

  Det skulle faktiskt vara roligt att fråga dessa CUFare vad Centern en dag verkligen stod för .. ja före Maud kom med i bilden och dom vart ett storstadsparti.

  Men till ämnet jag tycker det är underbart att både du och Daniel vågar skriva sånt som resterande av våra politiker aldrig skulle våga drömma om.

 3. Sven på Kläppen

  Tycker det rör sig om en storm i ett vattenglas. Eller en fars där man spelar upprörd för att vinna sympati.

  I radion hörde jag hur konkurrerande socialister upprördes över att nationella socialister också ville demonstrera idag. Jag ser inget märkligt i den önskan. Den österrikiske korpralen med den löjliga mustaschen införde ju 1:a maj som helgdag, ”Tag der nationalen Arbeit”, efter att hans nationellt socialistiska arbetareparti tagit makten. Det logiska vore kanske att man för en dag lade ner stridsyxan och marscherade hand i hand, nationella socialister såväl som övriga? Det är trots allt mer som förenar än som särskiljer dessa ideologier och fiendskapen torde endast bero på att man konkurrerar om samma väljare.

  Den gode Cornu raljerar gärna över denna dag:
  http://cornucopia.cornubot.se/2014/04/lo-trams-ingen-ung-utan-jobb.html

  Klockrent skriver han om ”socialisternas hat- och hetshögtid 1:a maj”, en benämning som jag kommer att lägga på minnet för framtiden.

  Ironiskt för övrigt att man kallar det för uppvigling, då det väl är just uppvigling man själv ägnar sig åt? http://cornucopia.cornubot.se/2014/05/glom-inte-att-jobba-1a-maj-hedra.html

  Jag väljer att arbeta idag. En helgdag grundat på hat är ingenting jag önskar högtidlighålla.

 4. Pingback: There can be only one! | Häxanmexan

 5. svanen

  Fast det var ju inte enskilda personer som skulle fotas utan hela tåg och det publiceras ju ändå av partier, organisationer och av tidningar. Ända skillnaden är att Centern publicerar det under sin kampanj, vilket ni tycker är fel och överdriver å det grövsta för att svartmåla det. Rent av ljuger som vanligt.

  Hanna W skrev: ”Två dagar kvar till vänsterjulafton! Får ni syn på ett lite zombieaktigt vänsterpropagandatåg – ta en bild och tagga med #thewalkingred!”

  Vad skulle hon dömas för egentligen? Uppvigling till fotografering på allmän plats?

  Förresten, som att vänstern och Sossarna inte hjälper till att åsiktsregistrera nationalister och andra politiska fiender genom att skänka pengar till halvt kriminella organisationer som Expo. Hycklare. Löjligt att Centern gav efter från påtryckningarna.

 6. Pingback: Frihetssmedjan | Kämpa på, Centerpartiets ungdomsförbund!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>