Effie Mode Och Smink Personliga Blogg

Gone Fishing: Federico Curradi kastar en stavning på Pitti

Av , , Bli först att kommentera 0

01-federico-curradi-ss19

 

Nära Pisa slutar floden Arno sin långa meander genom Toscana och går in i Tyrrenska havet. Här på Bocca d’Arno (munnen av Arno) är ett kluster av ramshackle fiskehyllor som var inspirationen till Federico Curradis underbara lilla presentation på Pitti i kväll – också nära floden, men vägen uppströms.

Detta var en solblegad, handfärdig, försiktig makt av en samling. Klädfärgade och försiktigt behandlade biologiskt nedbrytbara och miljömässigt certifierade linne, hampa, siden och papper användes för att tillverka försiktigt överdimensionerade Guernseys, macs, arbetskläder och byxor. Tyvärr var Birkenstocks show-only, Amazon-köpte sedan pimped av Curradi, och kommer inte att säljas med den mångfärgade twining detaljer som också prydde sina bälten. Denna designer är en minnow i mode oceanen – han har 25 grossistkonton runt om i världen, inklusive återförsäljare i New York i Los Angeles-men denna Federico Curradi-kollektion föreslog att han är väl värd att satsa runt för. Dessa var försiktigt drömmande bitar. Så, det är säkert Curradi, en alun av Roberto Cavalli och isberg, en fiskare själv? ”Nej, jag fiskar inte. Jag tycker att det är tråkigt! Min bror är en stor fiskare. Mig personligen är det för irriterande att vänta så länge. ”

Bli först att kommentera

Solange Reinvents Selfie från Sunny Lake Como

Av , , Bli först att kommentera 0

Det kan helt klart säga att Solange har ett sätt med visuella. Hennes två musikvideor till A Seat at The Table, som hon regisserade med sin man Alan Ferguson, är fallen i sak: den för ”Cranes in the Sky” har otaliga fantastiska utseende som på något sätt blir bättre med varje ram och ”Don” t Touch My Hair ”finner konstnären att byta frisyrer-snäckskal i sina strängar ett ögonblick, fullblåst drama nästa och samtidigt som den dynamiska mitten av den delikata koreografin. Och medan hon lutat sig längre fram i konstvärlden genom åren med sin eteriska prestanda framför en Donald Judd-installation i Marfa, till exempel, och hennes tvärvetenskapliga del i Los Angeles Hammer Museum, ger även hennes Instagram en daglig dos smakfull estetik.00-story-solange

Hennes senaste inlägg tycker att konstnären tar på sig vad som nu ska vara ett trite format: selfie. Och medan Solanges mer konventionella självständigheter redan är övertygande, återskapar hennes senaste formgivningen formgivande med en spegel i handen, kan Solange strax visa sin outfit, som består av en ljusblå och lila skjorta och en pärlstav , samtidigt som både förgrunden och bakgrunden, som råkar vara det gröna och lyxiga landskapet i Comosjön. Lämna det till Solange för att injicera lite frisk luft i något så banalt.

Bli först att kommentera

Hur kardi B och hennes stylist gömde hennes barnstopp i 3 månader

Av , , Bli först att kommentera 0

Konsten att dölja en babybump är knepigt för alla som väntar, men insatserna är ännu högre när du är en av de största rapparna i spelet. Det är lätt att förstå varför någon som Cardi B kunde ha en särskilt svår tid att dölja sin graviditet. Hennes debutalbum, som just kom ut förra veckan, är en av de mest förväntat utgåvorna av året, hon är brett fotograferad av paparazzi och fans (som hade spekulerat i flera månader om hon eller hennes förlovade Offset hade en bebis på eller inte styrelse, så att säga), och hon har blivit en bonafide pop kultur ikon genom att lägga upp uppriktiga videoklipp av sig själv på Instagram, som slår av på vad som är hennes tankar just nu.

Med tanke på hennes synlighet var det en något skrämmande uppgift för hennes långvariga stylist Kollin Carter att dölja sin gravida mage så länge. Cardi berättade för Carter i januari att hon väntade, och Carters uppgift för de kommande månaderna var att hålla allt under omslag tills Cardi kände sig redo att avslöja nyheten för allmänheten. Från Grammysna till New York Fashion Week förlitade Carter överraskande silhuetter, peplums och A-line kjolar för att skapa en illusion av en platt mage. De senaste New York-testerna började i synnerhet bedrägligheten allvarligt, eftersom Cardi hade en stor båge runt magen på Marc Jacobs, en skyttegräva som likaledes höll i midjan på Alexander Wang och en korsettgrav på Prabal Gurung som höll allt i. ”De var inte beroende av hår eller smink, de var beroende av garderob för att dölja den här stora hemligheten,” förklarar Carter. ”Det var mycket press, men jag gick in i det med självförtroende med att veta att det var något jag kunde göra. Jag visste att jag inte skulle bli den som släppte katten ut ur väskan. ”

Carter säger att han var under högst tryck på iHeart Awards, eftersom hon var på nationell tv, öppnade showen med en prestation och sedan var tvungen att byta till en helt annan outfit efteråt. Cardi visade sig väldigt mycket då, så Carter förlitade sig på tutus den natten för att dölja sina kurvor. Som Carter förklarar, var både Moschinos prestanda outfit, som melded en tutu och en peplum, och den super voluminösa oxblood-färgade tulle Christian Siriano klänningen som hon ändrade till efteråt hade folk gissat om Cardi tog modrisker eller försökte gömma något. ”Jag känner att vi kom igenom det. Mot slutet var det ett stort antal spekulationer, men jag tror inte att hon bar någonting som var som: ”Åh min Gud, det är hennes barnstopp där!” ”Och medan det var en nervös vecko några månader kom Carter att njuta av det. ”Processen som ledde fram till det var stressande, men efteråt var jag som, det här är roligt,” säger han. ”Jag har en av de största hemligheterna i mode och musik, och i kulturen mer allmänt, och vi kommer bort med det varje gång. Hur coolt är inte det?”

Processen lämnade också Carter med en djupare förståelse för hur det är för kvinnor i allmänhetens ögon att försöka hålla delar av sina liv privata. ”När det bara var ryktet, såg hon att bli kritiserad på nätet med människor som sa” Du är dum. ” Din karriär är över. Varför skulle du bli gravid i din karriärs topp? ”Jag var precis som, wow, jag tycker inte att det är rättvist att människor försöker ringa när det är rätt eller fel för en kvinna att fatta ett beslut till sin egen kropp ”, säger Carter och påpekar att manliga rappare har barn hela tiden med liten fanfare. ”Jag kunde inte föreställa mig att gå igenom det som en kvinna på en plattform som är stor och ständigt stående och stämmer överens med mitt beslut. Det tar en stark person att hålla fast vid det, säger Carter. ”Hon borde kunna vara den största artisten som hon vill vara och också ha en familj.”

Nu har Cardi avslöjat sin graviditet (på Saturday Night Live förra helgen med en dramatisk, rynkad vitkjole plockad för att accentuera sina kurvor). Carter har uppgift om någonting mer spännande: utmanar vad folk förväntar sig att en gravid rapper klär sig och spelar runt med olika silhuetter. ”Jag känner att jag måste lära mig hur man stilar en helt annan typ av kvinna igen,” förklarar Carter. ”Vi vill fortfarande hålla hennes garderob super chic och stilren, men fortsätter fortfarande att gå mot korgen av vad hon ska se ut. Många människor kan inte sätta ihop det – en gravid rappare – de kan inte förstå det begreppet på grund av historien om vad rapkvinnor ser ut som visuellt. ”Och medan detta är otvetydigt spännande nytt territorium för Cardis stilutveckling, säger Carter vissa saker kommer inte att förändras för mycket: ”Hon kommer fortfarande att bli Cardi, men hon kommer bara att bli Cardi med en babybump.”

Bli först att kommentera

Yara Shahidi gör fallet för Generation Z Yellow

Av , , Bli först att kommentera 0

Om du behöver ytterligare bevis på att gul är verkligen generationen Z, så titta inte längre än den 18-årige Yara Shahidi-klädda huvudet till tå i femtio nyanser av gult.

På lördagskvällen sköt skådespelerskan och aktivisten en bild av sig själv med en ljus, guldfärgad gullig skjorta av persisk designer Melody Ehsani, med en senap Elizabeth och James coat. I Shahidis singelklädselmästarklass är det allt i detalj. Bära en citron Chanel bum påse över kroppen, och avslöja guldfärgade Converse i en annan bild som delas med hennes Instagram historia, ingenting flydde den gula övertagandet.

Socialt medvetna, politiskt engagerade och en vokal talesman på allt från korsningsfemismen till Black Life Matter-rörelsen är Shahidi en kändis medlem av Gen Z. På skärmen och utanför är den svart-ish och grown-is stjärnan ett engagerat kraftverk som ständigt mästar mångfald och utropar orättvisor.

Även om hon i stor utsträckning är känd för sin tonårsaktivism, är Shahidi också en viktig sartorialspelare: hon har en kampanj för Ivy Park under hennes bälte och är en brand ambassadör för Chanel. Vid ett nytt samtal täckte Shahidi feminism, utbildning och värdet av personlig stil: ”Jag tycker att dressing är en sådan form av uttryck och när du gör händelser är det viktigt att känna som om du är autentiskt själv. Behåll en känsla av din personlighet begrundar dig i ditt utrymme, försöker jag och bara gör vad jag bär en återspegling av hur jag känner just nu, på det speciella stället i tid. ”

Bli först att kommentera

Hur Bella Hadid klär ner en Ladylike Coat

Av , , Bli först att kommentera 0

Vi har alla de styckena i vår garderob, som oavsett hur fantastiskt det är, tvinga oss att fråga oss själva: ”Var ska jag egentligen bära detta?” Men ett uttalande behöver inte innebära att man helt och hållet släpper ut sitt slitage. Bella Hadids senaste utseende visade just det där modellen gick ut i New York City i dag med en raffinerad Fendi-plädjacka passande med mink manschetter. För att hålla det från att känna sig för prime klädde hon stilen med en svart turtleneck och jeans, spetsiga stövlar och mikrotonade glasögon. Ring henne mästaren för att blanda och matcha.

Trots att hennes senaste utseende förkroppsligar Hadids signatur estetik, är modellen en mästare på att hålla oss gissade om vad hon ska ha på sig nästa. Tidigare i veckan slängde hon tillbaka till 60-talet med henne att ta på sig en läderklänning och vita stövlar. Hon är kanaliserad i 90-årsåldern, Gwen Stefani-inspirerad stil. Hon sätter även sin egen frimärke på semesterns dressing, tar den överst på sidan med en festlig röd sequined klänning och vit överrock. Oavsett vilken känsla som helst kan hon sluta göra en vinnande combo

Bli först att kommentera

Lupita Nyong’o uppmanas New Red Carpet Whisperer For Her Dazzling Star Wars Premiere klänning

Av , , Bli först att kommentera 0

Lupita Nyong’o slår igen. Skådespelerskan visade att hennes modeskraft fortfarande är så stark vid premiären av Star Wars: The Last Jedi igår kväll. För tillfället valde hon en hjälplös klänning av den brittiska märkningen Halpern, som var utrustad med rika, glittrande texturer och konstgjord drapering. För att komplettera det hade Nyong’o enkla smycken från Tiffany & Co. och metalliska stilett sandaler av Jimmy Choo. Märkesvalet här är uppfriskande, men oroande: Om du inte visste, är designer Michael Halpern en röd mattan whisperer av sorter. Hans bländande klockor har blivit alltmer poppande på röda mattor (till exempel på Marion Cotillard i Cannes), och något säger att vi bara kommer att se mer av hans arbete.

GettyImages-889261972

Under tiden valde skådespelerska Daisy Ridley också en ny etikett för sitt premiärutseende. Hon skinade i en strapless sequinned klänning med stjärnmotiv från Monse vår 2018 kollektion. Varumärket är hjälpt av Laura Kim och Fernando Garcia, nuvarande medskapande regissör Oscar de la Renta, och dess klänningar har dykt upp på andra starlets som Naomie Harris och Diane Kruger. Om en sak är säker, har dessa ledande damer allvarligt high fashion I.Q’s.

Bli först att kommentera

Kläderna från det nya Y / projektet x Ärligt genom samarbete kan inte vara genomskinligt, men allt annat är

Av , , Bli först att kommentera 0

Om du råkar följa Honest Bys grundare Bruno Pieters på Facebook eller Instagram, så har du sett en tantalizing bild på hans sena flöden: en huvudbild av Person Okänd med en låda som döljer hans ansikte och datumet 19.10.17, reta etikettens senaste samarbete. Så, kanske inget behov av trummans roll för den stora avslöjandet, med tanke på rubriken i den här berättelsen, ger den redan bort, men Glenn Martens från Y / Project är den senaste designern som arbetar med Pieters på eget projekt. (Ja, du har antagligen redan gissat det, med tanke på det förskämda ansiktets tuftiga blonda grödor och hakstubben.) Sedan starten 2009 har Honest By utmanat industrin att tänka på var saker görs, vad de är gjorda av och hur mycket vanligtvis alltför mycket) belastas för dem; ett oklanderligt coolt och oklanderligt legitimerat produkt av samvetet, som det var.

05-honest-by-y-project

När det gäller det senaste samarbetet, betyder det en sexstark kapsel av återbildade säsongslösa och genusfria Y / Projektbitar från våren och hösten 2017 samlingar-en gräv, en randig tröja, ledad jeans, en tröja / klänning , en turtleneck topp och kjolbyxor-som alla produceras i Frankrike, med alla delar av deras utförande, tyger, finish, partiet, spåras tillbaka till sina ursprungskällor. Allt har också GOTS-taggen, vilket betyder att bitarna är gjorda till Global Organic Textile Standard. ”Det är mycket om hållbarhet idag, säger Pieters i telefon från Antwerpen där han är baserad” men det betyder ingenting utan genomskinlighet. ”Allting är med andra ord naken och oförskräckt, inklusive det måste vara sagt, påminnelsen om hur skarp och säker Martens är som formgivare, efter att ha kommit av en körning av stjärniga Y / Projekt visar.

”Bruno har varit en mentor åt mig – vi går långt tillbaka,” säger Martens, och det gör de faktiskt. Pieters lärde sig honom medan han var vid Antwerpens kungliga akademi innan han anställde honom att konsultera den europeiska H & M offshoot Weekday och sedan be honom att designa den första Honest By-samlingen, så sakerna har gått i full cirkel. För Martens var Pieters en formgivare vars arbete exemplifierades ”en nivå av hantverk som vi inte hittar det lätt på mode idag.”

Tydligen har dessa normer inte lösts, för denna kapsel offrar inte någon av den detaljerade detaljering och interaktivitet som är typisk för Y / Project-den dubbla konstruktionen av skjortan, de avtagbara benen på buccaneer denim, den breda dubbla axellinjen på trenchcoat. Några av de material som användes för de nya bitarna bytte, med den grävden nu i gabardine, inte läder. Erfarenheten har också blivit ögonöppnande för Martens, som bränner honom att tänka mer om sin egen etiketts handlingar och ansvarsskyldighet. ”Vi är mycket medvetna om var vi producerar, och medan jag inte skulle säga att vi är helt certifierade vad gäller tyger, försöker vi”, säger han och listade hur han när han kom till Y / Project, 80 procent av samling var läder, medan nu säger han, ”det enda läder i våren 2018 kollektionen är skorna.”

När det gäller Pieters kan det bara vara ett samarbete med sex stycken, men effekterna av det kan vara mycket större. ”Människor som är intresserade måste uppmuntras”, säger han. ”Det finns inte många förebilder för unga designers intresserade av hållbarhet, bara Stella McCartney, verkligen, och det är det. Glenn är fortfarande kanske mer nisch än det, men jag tror att han kommer att få en inverkan. ”

Bli först att kommentera

Souvenirmodellerna One Street Style plockar upp i Milano

Av , , Bli först att kommentera 0

Mitt i ett hav av Gucci fanny packs och Staud hinkar på gatan stil krets den här säsongen har en carryall stått ut från resten: den stadsbilden-tryckta Souvenir säck från Milanese designer Luisa Cevese Riedizioni. Utrustad med korta handtag, en invändig ficka och en avtagbar rem, är påsarna handgjorda med vintage silkesdukar som är belagda med en genomskinlig (och vattentät!) Finish.

00-story-souvenir-bags

Och medan en begränsad körning är tillgänglig för köp på tappningaffären Cavalli e Nastri, en favorit hos moderedaktörer överallt, från och med denna månad, kommer Riedizioni att samla personliga karrés från sina kunder och omvandla dem till enstaka skapelser. ”Många av oss har vackra halsdukar ärvda från våra mammor och farmödrar som vi inte faktiskt använder”, förklarar Riedizioni. ”Med dessa väskor ger vi halsdukarna ett nytt liv” – som är redo att landa smack-dab mitt i Phil Ohs lins. Med andra ord kan du säga arrivederci till de pizzaformade nyckelkedjorna och italienska flaggmagneterna i presentbutiken; Det finns en ny souvenir värd att hänga på.

Bli först att kommentera

Culottes kan fortfarande se coolt – fråga bara Naomi Watts

Av , , Bli först att kommentera 0

Culottes är inte lätt att dra av. På samma sätt som papperspåsebyxan kräver stycket en skarp förståelse för proportioner och framgång beror i stor utsträckning på vad du kopplar ihop med. Titta bara på Naomi Watts. När skådespelerskan steg ut i New York idag erbjöd hon en lektion om hur man bär culottes i sin mest smickrande form.

holding-naomi-watts-celebrity-style

Watts var gjorda i svart denim, som kände sig något kantigare än en sannblå. Hon balanserade volymen med en vit T-shirt och en skräddarsydd blazer slitna på toppen. För accessoarer snurrade Watts till enkla sneakers som kompletterade sin ankelbetande denim, men bätade en strukturerad topphandtag väska för en polering. Futuristiska solglasögon med metallisk trim flyttar ensemblet till en modern plats, vilket gör fallet för culotteens återkomst.

Bli först att kommentera

Hur man omarbetar din mors brudklänning för din egen stora dag

Av , , Bli först att kommentera 0

Tendenser svävar in och ut ur offentlig medvetenhet snabbare än någonsin, tack vare tillverkningsmodellerna av märken som Zara och Uniqlo. Men modeens förkortade uppmärksamhet har säkert inte trängt in i bröllopsklänningen. Även om det finns äktenskapstrender (tillsammans med de som ska undvikas) handlar bröllop huvudsakligen om tradition. Och förutom att ta bort ett skikt av stress från planeringsprocessen kan det vara en av de stora dagens mest sentimentella riter för att bära din mammas klänning.

Elaine Chun visste att hon skulle bära sin mammas klänning från 1985 när hon började planera sin bröllopsceremoni till sin nuvarande make Chris Georges, en produktionsdesigner för MAC Cosmetics. Tillsammans rekonstruerar hon vintagekläder för att leva (för West Village boutique Geminola). Och medan denna plan var, som Elaine förklarar, ”det enda valet i mitt huvud, vilket var trevligt”, var det ett stort problem: det var ”så otroligt 80-talet, men utan alla utsmyckningar” och hennes mammas midja hade varit Bara 19 inches runt, ”så jag kunde aldrig ha på sig det sätt som hon kunde. Jag visste att jag var tvungen att ändra det från början. ”

06-elaine

Elaine trodde ursprungligen att hon bara skulle ta av de puffiga ärmarna och förkorta det. Hon säger att hon inte tror att långa klänningar smickrar hennes 5-fots-1-figur, men samtidigt som hon tittar på en av hennes favoritfilmer, The Sound of Music Insåg att Julie Andrews ikoniska siluett var vad hon verkligen ville ha, särskilt den lilla ”drop midjan, den perfekta nacken och knälängden”. Efter en snabb Google-bildsökning ritade Elaine sin egen design över en av Andrews filmstilar och med teknisk hjälp av klädtillverkaren och designern Nile Cmylo satte sig om att försöka modernisera sin mammas dolda klänning från fyrkantig.

Nilen har utformat och konstruerat klänningar för otaliga blushing brides (inklusive Mariah Carey), men hon hade aldrig gjort en från början med en annan klänning som enda råmaterial. Processen var fylld av utmaningar: Nilen säger att hon ville undvika att störa hennes självklara ”rena” estetik och ”ville inte lägga till någon sömmar på klänningen.” Efter att ha satt en klänning på klänningen till Elaine tog Nilen noggrant Mycket av det från varandra, en process som hon kännetecknade som ”skörda”. Elaines mor var överraskande oroad över att ett sådant dyrbart plagg skulle skäras, men hon ville att hennes yngre dotter, Elaine syster, skulle ha möjlighet att gifta sig i Hennes klänning (eller en version av det) också (men som Elaine påpekar, ”hon är som 19, så det är långt ifrån”). Respekten för dessa önskningar lämnade Nilen västen av den ursprungliga klänningen intakt och konstruerade en ny med hjälp av materialet i volyminormen. Tullskiktet som lagts till under var en annan diskussionspunkt: Elaine var ursprungligen försiktig. ”Jag ville inte ha volym [och] Jag är inte en stor fan av tulle”, säger hon – ”i slutet var [Nilen] höger.”

När nuptials slutligen ägde rum den 3 juni på 1880 Union Hotel i Los Alamos, Kalifornien (med Elaines bästa vän, Jemima Kirke – vars moder äger Geminola-tittar på) var brudens mor glad med det reimagined resultatet, som Var den överraskade brudgummen: ”I mitt huvud trodde jag det inte skulle betyda och jag skulle visa honom från början hur det skulle förändras,” säger Elaine, ”men han ville vänta med att se det, vilket är ljuv. Han älskade det. ”

Bli först att kommentera