Första fastedagen

Japp, så är jag äntligen igång på riktigt med fastan. I dag känns det bättre än någonsin, kanske beroende på att jag mådde aningen pyton i går kväll. Bilade nästan 100 mil under gårdagen och inriktade mig helt och hållet på frukt, bl a äpplen. Fem sura äpplen var inte det magen förväntade sig…

Det är som jag bryukar säga, nedtrappningsdagarna tycker jag är pest. Det är som varken eller.

Nu är det ren fasta minst tio dagar framöver. Hade naturligtvis glömt göra ordning potatisvattnet i går kväll. Det består av en skivad potatis, som man lägger i ett glas vatten. Sedan får vattnet dra i sig stärkelsen under natten och man silar bort potatisen på morgonen och dricker. Gillar man inte smaken kan man förbättra den med några stänk cirtonsaft.

Men nu blev det 2 dl tomatjuice + vatten och 2 dl tranbärsjuice + vatten. Plus en kopp med pepparmyntste.

Ha en god dag!

4 kommentarer

  1. André

    Kul att du också är igång. Jag startade lite tidigare och är nu på 3:e dagen ren fasta. Det går faktiskt över förväntan, är knappt hungrig alls (men då dricker jag som en häst också). Kom på mig själv att laga mat åt familjen igår och tycka att det var helt ok, även fast jag inte skulle ha något. Det tråkigaste tycker jag är att sakna smaken av mat, inte själva maten i sig.

    Har också insett att ljummen tomatjuice nog är topp 3 värsta sakerna man kan hälla i sig, provade med Tabasco i men det var ingen höjdare (verkmästarn i magen tyckte det var lite väl starkt…).

  2. Tom Juslin

    Svar till André (2011-01-05 11:19)
    Hej André. Kanon. Jag skulle också startat lite tidigare, men var osäker på hur det skulle funka på resan. Härligt att det går så bra för dig. Jag har också samma erfarenhet att det går alldeles utmärkt att fixa mat till familjen utan att äta själv. Får lite på att det är ok utan att provsmaka.
    Håller med dig om ljummen tomatjuice. Jag brukar köra lite baslika och citrondroppar. Kul att få höra hur det går för dig!

  3. Siv

    Inne på femte dagen och mår riktigt bra. Tröttheten har gått över och jag är inte ett dugg hungrig.
    Kan rekommendera ljummen plommonjuice. Det låter inte så överdrivet gott men den blir liksom bättre och bättre

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.