Jag har blivit ren

Det tycks vara rusning efter fasteingredienser på stan. När jag laddade upp med mera saltfattig grönsaksbuljong i hälsoaffären i Kungspassagen sa expediten spontat: "Otroligt vad många som ska ha det just i dag". Ha ha,  Fastebloggen har säkert gort sitt.

Åttonde dagen avklarad för min del och det känns så bra att jag kunde tänka mig att fortsätta över helgen, men jag har väl fått ut det mesta. Har genomgått en reinkarnation och blivit ren 🙂

Kroppen känns lätt. Eftersom jag var ledig i går och  i dag körde jag 6 km löpning båda dagarna, ett pass i hemmagymmet och i kväll lite simning. Umeå simhall kör en kampanj med en vecka gratis och det passar ju bra under fastan.

Kom inte och säg att man blir trött och orkeslös…snarare tvärtom

8 kommentarer

  1. Jenny

    Hej!
    Jag börjar min nedtrappning imorgon och har varit på stan och laddat upp med juicer idag. Jag har fastat tidigare och vet därför att jag inte klarar av att dricka grönsaksbuljong, den smakar bara för illa helt enkelt. Vad kan jag ersätta den med? Jag köpt dessa juicer, plommon, morot, 11plus11, rödbeta och apelsin.
    Tack på förhand.

  2. Tom Juslin

    Svar till Jenny (2011-01-12 21:55)
    Hej Jenny! Härligt att du hakar på och kör en hälsokur. Du kan säkert avstå från grönsaksbuljongen, även om den innehåller en del mineraler och viktiga ämnen, men det viktiga är att du varvar med lite olika juicer både från rotfrukter och frukter, och det verkar du ju göra. Det kommer säkert att gå bra. Lycka till!

  3. Wedholm

    Hej, startade i måndags efter 1 veckas mental upptrappning och två dagars nedtrappning. Andra dagen i skarpt läge alltså. Mår inte alls så bra, lite sjukdomskänsla, lätt yrsel, illamående, huvudvärk. Men konstigt nog inga hungerkänslor. Ska köpa ett fastepaket idag. För mig handlar det här om att få en kickstart på ändrade kostvanor för att minska kroppsmassan en smula. Därför tillåter jag mig någon dl kokta rotfrukter på kvällen. Jag tror det är bättre att inte sätta sig i situationen att man måste bryta p g a alltför stora plågor.

  4. Tom Juslin

    Svar till Wedholm (2011-01-13 08:20)
    Hej! Tråkigt att du inte mår så bra, men dina symtom – yrsel, illamående och huvudvärk – kan inträffa i inledningsskedet. Försök att dricka massor och se om det lättar. Annars brukar det automatiskt bli bättre efter fjärde dagen, om du står ut.
    Att äta kokta rotfrukter på kvällen kan göra att magfunktionerna inte taggar ner riktigt som de egentligen ska och att du inte får den rening som fastan innebär. Men var och en hittar den variant som passar en bäst. Lycka till!

  5. B

    Är inne på min 8:onde fastedag idag o det har gått över förväntan. Det var min kompis som hade läst din blogg o övertalade mig, så vi ”laddat” hela hösten. Men nu börjar jag vara less. Tänkte tipsa att man kan koka sin egen grönsaksbuljong, det har vi gjort. Här finns ett bra recept:http://www.kokaihop.se/recept/gronsaksbuljong (skippa saltet bara, sen kan man ösa på med mer örter) Tack för en intressant blogg!

  6. Victoria

    Hej Tom!

    Vad glada vi blir över att du uppskattar vårt erbjudande på Medley Umeå simhall.

    Jag har en fråga gällande fasta. Jag skulle gärna prova det men är orolig för att det inte går att genomföra en fastekur när man arbetar. Jag har ett relativt stillasittande arbete. Vad skulle du rekommendera?

    Mvh Victoria

  7. Tom Juslin

    Svar till B (2011-01-13 11:17)
    Hej! Jag är inne på nionde dagen och ganska less också. Härligt att det gått så bra för er och tack för tipset på grönsaksbuljong. Jag har inte kommit mig för ett eget kok, men det kan vara något till ett nytt år. Lycka till med slutet och upptrappningen!

  8. Tom Juslin

    Svar till Victoria (2011-01-13 11:44)
    Hej Victora. Medley Umeå simhall är inte alls dålig, speciellt när man fastar och är lite halvfrusen är det skönt att bada/basta. Det blir det mera av!
    Det är svårt att säga om det går att jobba eller inte. För mig funkar det, även om jag flänger runt en del och får tänka på att plocka med mig en vatten- eller juiceflaska när jag drar iväg. Tuffast är de första dagarna då man kan få huvudvärk, men jag tycker du ska testa i alla fall. Lycka till!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.