Slut för den här gången

Fastan är över för den här gången. Jag tror jag aldrig mått så bra nån gång under de år jag fastat, och det är ändå 30 år tillbaka.

Bröt fastan redan på torsdag kväll efter nio dygn för att kunna käka hyfsat under helgen. På torsdag kväll blev det en kokt potatis, lite keso, tonfisk och avocado. Mums.

Körde dricklunch med juicer på fredagen och en normal middag med ugnslax, pressad potatis och kokta grönsaker till middag.

Allt smakar   ljuvligt, men mängderna man stoppar i sig är jättesmå. Det är är en av de stora fördelar fastan för med sig. Man behöver inga skogshuggarmiddagar, man krymper matsäcken och klarar sig på små mängder.

Lycka till alla ni  som lockats med att testa fasta. Ni gör det jättebra och jag är imponerad av er entusiasm! Jag hoppas ni hittar det välbefinnande som fastan medför!

Kommentera gärna här hur det går och jag svarar gärna om ni har frågor eller något ni vill diskutera. Lev väl!

11 kommentarer

  1. Pia

    Jag hade funderat länge på att fasta och blev jätte peppad av din blogg, skönt med ett schema att följa. Nu är jag inne på min sjätte dag och det går över förväntan. De första tre dagarna var tuffa men nu mår jag otroligt bra. Upplever att jag fått bättre luktsinne också.

  2. Tom Juslin

    Svar till Pia (2011-01-16 07:47)
    Hej Pia! Härligt! Det är speciellt tufft första gången när man inte riktigt vet vad man ger sig in på, men du har klarat det fint och upptäckt hur befriande det är. Visst, luktsinnet och alla sinnen blir trimmade. Det påstås till och med att ögonvitorna blir vitare, men det har jag inte sett. Kör hårt, du är det inte så mycket kvar!

  3. Wedholm

    Hej igen. Jag är nu inne på min 7:e dag och mår bättre. Det har varit ett tufft pensum med en del nätter med fleecetröjor för att inte frysa. Körde ett fastepaket från en av stans hälsobodar, men har nu plockat ihop massor av apelsiner, äpplen, plommon, ekologisk buljong m m till halva priser (av fastepaketet). Knorr har några ”hälsoshots” som funkar bra. Ingen hungerkänsla än. (?) Har jag kommit så här långt så är det väl dumt att sluta.

  4. Tom Juslin

    Svar till Wedholm (2011-01-18 18:47)
    Hej! Bra jobbat! Nu är du snart framme i mål! Jag köpte också fastepaket första åren jag fastade, men kom snabbt fram till att det blev dyrare och sämre än att välja egna drycker och mixa ihop ett eget fastepaket. Nu är det inte många dagar kvar, så kör hårt! Sedan får du njuta av varenda tugga du tar. Jag gör det fortfarande efter min fasta!

  5. jojje

    Gott nytt år.Blire ingen fasteblogg i år?Jag har iaf börjat min fasta nu.Hoppas det blir en fasteblogg.Må gott.

  6. Tom Juslin

    Svar till jojje (2012-01-11 06:57)
    Hej. Tanken var att jag skulle ha kört direkt efter Trettondagen i år också (30 år exakt från min första fasta) men var tvungen att inhibera den på grund av resor och andra krävande åtaganden. Kanske kör lite senare i vår i stället. Skulle också vara kul att testa det på hösten då det finns mycket frukt och bär att pressa. Hoppas det gick bra Jojje!

  7. Emma

    Hej! Jag har fastat nu i 2 dagar, och har dragit på mig feber, förkylning och halsont. Bör jag avsluta fastan eller kan kan fortsätta?

  8. Erik från Malmö

    Jag hittade fastebloggen just nu. Jag började min nedtrappning igår. Och tänkte trappa ner tills på torsdag.

    Jag har fastat två gånger tidigare. med färdiga fastepaket.
    Som du skriver, är dom dyra och inte värda prisvärda.

    Så vilken guldgruva jag hittade när jag hittade fastebloggen.

    Tack!

  9. Tom Juslin

    Svar till Emma (2012-03-08 17:53)
    Hej Emma
    Av någon anledning missade jag din kommentar i vår och jag antar att du själv löst frågan.Jag har ibland blivit förkyld, men fortsatt och fått det snabbt att gå över. Att dricka varmt och mycket c-vitamin är ju ett ganska vanligt förkylningsrecept, såvida inte onda halsen beror påp halsfluss. Då behövs antibiotika och då skulle jag nog sluta med fastan under en sån kur. Hoppas det gick bra!
    Tom

  10. Tom Juslin

    Svar till Erik från Malmö (2012-07-23 10:41)
    Hej Erik!
    Kul att du hörde av dig och att du gillar min fasteblogg! Jag fastade faktiskt i maj utan att blogga och det är den smidigaste fastan jag gjort under alla år. Allt funkade perfekt och jag nästan svävade på moln.
    Hoppas samma känsla infunnit sig hos dig! Ha en bra sommar!
    /Tom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.