Dag 5: Längtar inte efter mat

Konstigt nog känner jag inget sug efter mat, men kanske att tugga. Tog några russin i morse, tuggade dem och spottade ut… Det känns alltid konstigt när käkarna inte får sin dagliga motion 🙂

Men annars har jag inga problem med maten. I går innan jag åkte till jobbet gjorde jag kvällsmiddag åt familjen och ställde den på spisen tills de kom hem. Lite kryddstarkt var det visst, men det är svårt att beräkna när man inte kan smaka av själv. När jag kom hem i natt såg jag Sveriges Mästerkock på TV4Play utan att sitta och drägla framför datorskärmen.

Kroppen verkar ha stabiliserat sig. När det inte tillförs mat tar den av de depåer som finns. Nu ligger jag på det som brukar vara vanligt för mig, -0,5 kg om dagen. På de fyra dagar som gått har jag minskat vikten från 82,4 kg till 79,0 kg.

4 kommentarer

  1. Birgit

    Håller med, inget direkt sug efter mat. (men att tugga) Däremot planerar jag vad jag ska äta sen! Jag är inne på fastedag 4 och har 4 kvar – 8 dagar känns som lagom. Idag går det förresten otroligt bra 🙂 Trevlig helg!

  2. Tom Juslin (inläggsförfattare)

    Hej Birgit! Kul att det går bra för dig också. Ha en trevlig helg själv. I morgon får vi ”festa” och frossa med en lite godare juicer!

  3. Birgitta

    Hej Tom, kul att läsa din fasteblogg, visste ju att du (som vår gemensamme vän GF) brukar fasta, men inte att du drig igång så tidigt på året, man blir ju lite ”frussen”:-).
    Min mor ledde fastekurser i inlandet för 20-30 år sedan så jag har provat några gånger och vet hur kul, ja faktiskt kul, det är. Efter de första dagarna känner man sig både lätt, pigg och glad, och undrar hur man någonsin ska vilja äta mat igen. Att dricka goda (oftast) drycker är ju så mycket roligare och går ju såå mycket snabbare. Mindre disk blir det ju också, bara fördelar.
    Har också en jättebra råsaftcentrifug, köper inga färdiga drycker, och slänger ned det mesta och blandar hej vilt. Nästa gång jag fastar, snart tror jag för nu blev jag ju peppad, ska jag nog göra blandade drycker istället för ren äppeljuice etc. Något du tror att jag borde undvika/verkligen borde dricka? Har jäkligt svårt för buljongen men vet ju att man måste få i sig salt, finns det inget annat att dricka istället?
    Ha en bra fastehelg,
    Hälsningar
    Birgitta

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Hej Birgitta! Jag vet att det är lite fel tid att fasta mitt i smällkalla vintern, men jag har valt att göra det efter nyår som en ny start på året och därför att det sällan händer något den här tiden. Det är ingen som bjuder till fest eller kalas som man måste tacka nej till eller sitta där med sin juice.
      Göra sin egen råsaft är både kul och inspirerande. Man får experimentera sig till fram. Jag testade med potatis häromdagen (i stället för potatisvattnet på morgonen) men det blev ingen höjdare! Blä!
      Enda rådet jag kan ge är att man bör få i sig saft av rotfruktar också och inte bara av frukt och bär. Grönsaksbuljongen är viktig, men man kan ju också koka sin egen buljong och se om den blir godare. Det blir den säkert. Lycka till!
      Tom

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.