Dag 6: Det onda i axeln försvann

I höstas,när jag jobbade med stormfällda trän vid stugan, fick jag en sträckning i axeln på högra sidan, som jag känt av mer eller mindre sedan dess. Framför allt när jag legat och svängt över till högra sidan brukar det smärta till en kort stund. Jag har mer eller mindre vant mig vid det, men i natt när jag vände mig blev jag varse att något hade hänt. Det kändes inte längre nån smärta i axeln. Inte heller när jag klämmer på muskelfästena eller lederna.

Nu vet jag inte om jag kan ”skylla” det på fastan, men det är ju märkligt att en skavank som man haft i fem månader plötsligt blir bra just den här veckan.

Känner mig harmonisk och utvilad och som en annan fastare skrev i kommentarerna; det är ganska bekvämt att fasta. Det går snabbt och man behöver inte tänka på några större matinköp eller disk. Man lunkar på i sin egen takt  helt enkelt.

3 kommentarer

  1. Jen

    Hej Tom,
    Hittade din blogg för några dagar sedan och bestämde mig för att testa fasta.
    Har en fråga till dig: kan man ta en huvudvärkstablett?
    Har kört de två nedtrappningsdagarna och idag är första fastedagen.
    Har haft en kraftig huvudvärk sedan första nedtrappningsdagen.
    Mvh
    Jen

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Hej Jen
      Jag rekommenderar inte att ta en huvudvärkstablett. Tanken med fastan är att rengöra kroppen och jag tror inte en tom mage mår så bra av läkemedel.
      Jag brukar också få huvudvärk ibland, dock inte i år. Min metod är att dricka minst en liter vatten till. Huvudvärken har ofta sin grund i vätskebrist.
      Huvudvärken kan också vara kaffeabstinens för den som är van med stora dagliga mängder kaffe,
      Försök stå ut! Det är sällan jag har haft huvudvärk efter den andra dagen. Lycka till!

  2. Carina

    Hej Tom,
    För över 10 år sedan bröt jag nyckelbenet och slog av ett muskelfästet vid skulderbladet, sedan dess har jag dragits med smärta som går upp i axeln. Jag sover på sidan med ena armen under kudden och på senare tid (år) har jag vaknat av att axeln dommnar och värker.
    Jag läste igenom din blogg och när jag kom till dag 6 slog det mig ”Jag har ju också ont i min axel” tänk om det kan bli bättre.
    Jag kan förstå att detta låter som osanning men natten till dag 6 på min fasta var det onda borta, nu är jag på dag 9 och axeln känns riktigt bra.
    Vet du om det är någon speciell läkningstid för kroppen på 6 dagar?
    Jag är så fantastiskt glad över min fasteperiod, jag mår jättebra!
    Hälsningar Carina

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.