Dag 6: Gjorde mat i sömnen

I natt drömde jag att jag gjorde kokt gös med äggsås.

Jag har aldrig gjort den rätten och har inga planer på att göra den heller. Jag tror inte ens det är gott. Hur jag överhuvudtaget kom på den kombinationen är fullständigt obegripligt. Kanske beror det på att min sambo åt makrill med ägghalvor och grönsaker till middag, medan jag själv sörplade i mig min grönsaksbuljong.

Man blir lite matfixerad när man fastar. Jag var på stan en sväng efter jobbet och tyckte jag såg folk som satt och åt överallt. Var det inte hamburgare och korvar ute så var det uppdukade middagar inne i restaurangerna. Och stora portioner såg det ut att vara.

Nej, jag är inte bitter. Faktiskt har jag inte ens hungerskänslor, utan de har försvunnit helt.

Jag är inne på sjätte dagen nu och både natten och dagen har känts avsevärt bättre än gårdagen. Jag har inte haft någon som helst känning av huvudvärk, trötthet eller andra bieffekter. Kroppen har kommit in i ett stadium av healing, där kroppen och alla organ kan återhämta sig, och cellerna kan påbörja reparationer och återuppbyggnad.

Första effekten av fastan: jag har gått ner 3,5 kilo hittills.

Andra effekten: jag fixade ett årskort i vårt nya badhus Navet.

2 kommentarer

  1. Pia

    Är inne på dag 9, fastar för 5:e året i rad. Det går bara lättare och lättare för varje år. Känns som att kroppen får en riktig storstädning. Fick värk bak i ryggen dag 3. Kan kanske vara att jag druckit för lite och kände av njurarna? Håller med om att buljongen är värst, speciellt nu på slutet, men det är bara att plåga i sig????.

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Härligt! Nio dagar är imponerande. Jag håller med om att när man ”lär sig” att fasta brukar det sällan vara några större problem även om man kan råka ut för sämre dagar. Jag brukar också få värk i njurarna och huvudet tredje eller fjärde dagen när kroppen börjar bearbetar gifterna. Lycka till med slutrakan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.