Är du redo? Nu trappar vi ner!

Ok, nu är julhelgen slut och vi börjar närma oss nyår. Det är också slut på frossandet. Jag har försökt hålla tillbaka och satsat mera på lax och sill än julskinka. Jullådorna med recept från Finland sitter också bra (kålrotslåda och morotslåda). De känns nyttiga fast jag vet att de innehåller grädde och sirap eftersom jag gjort dem själv.

Jag har tänkt köra min fasta direkt efter nyår fast jag vet att det är trist med tanke på trettondagen, men eftersom jag kommer att jobba kvällskifte både måndag och tisdag är ändå de dagarna förstörda :).

Jag har inga problem att fasta och jobba. Tvärtom är det bra att vara koncentrerad på nåt annat än mat.

Kolla när det passar dig att börja och ställ in dig på det!

Börja sedan att planera din fasta. Främst gäller det att psykiskt ställa in sig, men också genom att minska på dina matintag så att kroppen vänjer sig med mindre mängd mat. Du kan redan nu komplettera måltiderna med mycket frukt och fruktjuicer.

 

Här är det schema jag brukar dela med mig av till de som vill fasta. Körde det första gången i vår weekend-bilaga Magasinet på 90-talet. Själv har jag fastat på grunden i schemat nästan årligen sedan 1980 och mått jäkligt bra av det! Schemat är väldigt detaljerat hur mycket man ska dricka, men man kan dricka hur mycket och hur ofta man vill. Dock enbart fruktjuiser, buljonger och örtte,

>> Här är schemat för två veckor

fastabild-300x148

2 kommentarer

  1. Mariann

    Jag är storligen imponerad över dina fasteperioden. Skulle själv aldrig klara av det. När jag inte äter, då blir smaker och dofter så mycket starkare och det funkar inte med juicer eller buljong. Men potatisvatten? Dricker du det? Känns riktigt 70-tal och smakar inte gott.
    Lyckat till. Jag ska följa bloggen med spänning.

    • Tom Juslin (inläggsförfattare)

      Tack, Det klart att smak- och luktsinnet får sig en chock. Jag har experimenterat lite med kryddor för att förändra smakerna. Framför allt blir man ganska less andra veckan. Vitlök piffar upp buljongen, och torkad timjan, oregano och basilikafunkar också på bland annat tomatjuicen. Potatisvattnet är 70-80-tal, men stärkelsen i potatisen gör fortfarande nytta och ger styrka! Kom igen, Mariann!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.