Dag 2: Två veckor utan mat

Det känns underbart när fastan är i gång – igen – och jag ser fram emot två veckor med enbart dryck.

Varför gör du det? är en fråga jag ofta får. Egentligen har jag flera olika syften med att fasta.

 

1.  Jag rengör kroppen från gifter och lagringar som samlats i celler och organ. Det är som en storstädning varje år.

2. Jag blir av med en del extra kilon, som tyvärr kommer under året eftersom jag tyvärr slarvar med motion, speciellt under hösten. En fasta på två veckor brukar ge en viktminskning på 5-7 kg.

3. Jag tänker mera på vad jag stoppar i mig efter fastan. Äter nyttigare och mindre och försöker motionera mera.

 

Jag får också frågan vad man ska dricka. Där finns det några olika alternativ. Det går att köpa färdiga fastepaket i hälsoaffärer, men jag plockar alltid ihop mina drycker själv:

FRUKTJUICER  – det finns juicer i vanliga mataffärer som jag brukar dricka. Det gäller bara att se till att de inte innehåller alltför mycket socker, eftersom sockret kan framkalla hungerskänslor. Men kolla efter juicer på nypressade frukter och bär som apelsiner, äppel, granatäppel och tranbär.

ROTFRUKTSJUICER – finns också i både hälso- och mataffärer, exempelvis morotsjuice och tomatjuice.

EGNA JUICER – det är ingen dum idé att köpa en råsaftscentrifug. Där kan du göra dina egna juicer och blanda hejvilt frukter och rotsaker. Du får bättre variation och vet själv att det är ”äkta vara”.

ÖRTTEER – är bra komplement. Pepparmynta eller nyponte kan man dricka på morgonen och kamomill- eller kvällste har en lugnande effekt på kvällen. Mitt på dagen också förstås.

VATTEN – drick gärna hur mycket som helst. Det ger en sköljande effekt. Det är också bra att blanda ut juicerna med ljummet vatten. Då blir det mera skonsamt för magen.

 

Jag började dagen med glaubersalt (finns på hälsoaffärer eller apotek) och har en laxerande funktion. Det kör man första morgonen.  Det gäller att tömma systemet innan man börjar mata på med dryckerna och känna hur renheten kommer inifrån.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.