FiLM

James Cameron gör Avatar 2 och 3


FILMFOTO. AVATAR

Jim Gianopulos och Tom Rothman, ordförande för FOX Filmed Entertainment, meddelande idag att James Cameron gått med på att göra en trilogi av filmen Avatar där han själv står som regissör.

James Cameron har alltid sett Avatar som skapandet av en ny värld och mytologi, och börjar arbeta med manuset i början av kommande år och hoppas kunna börja inspelningen senare under året. Den andra filmen, som ännu är namnlös, i trilogin beräknas ha premiär i december år 2014 och den avslutande filmen året efter, december år 2015.

Avatar är den bäst inkomstbringande filmen genom alla tider, med biljettintäkter på nästan 2,8 miljarder världen över. Det är också den mest sålda Blu-ray-skivan någonsin. Avatar vann Golden Globe Awards för bästa film och bästa regi, och var nominerad till nio Oscar där filmen bland annat vann i kategorierna art direction, visuella effekter och filmkonst.

Filmen skrevs utifrån en idé som James Cameron fick lite drygt ett decenium tidigare, men utvecklingen hade inte nått så långt som det behövdes för att kunna spela in filmen och det dröjde ytterligare ett par år innan inspelningarna kunde starta.

Avatar är en film som jag hade höga förväntningar på innan den kom, men som jag inte tyckte infriades helt och hållet, även om det är en mycket bra skapelse. Allt mer jag tänker på den, desto mer höjer den sig i mina ögon och vid en omtitt snart så tror jag att den kommer stå sig ännu bättre än vid första titten på biografen. Det är framför allt en mycket viktig film och en milstolpe i mediets historia som bidrog till att nu ännu fler intresserar sig och vill skapa sina filmer i just 3D-formatet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.