Filmbloggen

Min förkylning.

Av , , 1 kommentar 0

Yo,

inte nog med att jag är ganska skoltrött, så har jag drabbas av den värsta förkylningen sedan…typ…digerdöden. Som tur är har jag ingen skola den här veckan, utan har istället en rapport på 5-6 sidor att skriva. Ni vet att jag brukar klaga på alla dessa rapporter och med all rätt! Det har varit skitjobbigt, typ Carolina Gynning-jobbigt, men den här ska faktiskt bli intressant att skriva. Den kommer att handla om heteronormativitet inom skolan och hur man arbetar emot det, samt hur man hanterar användingen av ord som ‘bögjävel’ osv. Högst intressant!

Annars händer inte så mycket. Dempa har precis återhämtat sig från en förkylning, så snorstafettpinnen har lämnats över till mig alltså. Bra där! Dempa kom hem från sin påsklovsvistelse hemma hos sin familj i söndags och då hade han varit borta i 1 ½ vecka. Ingen utav oss förväntade sig att det skulle vara speciellt jobbigt, det var ju bara 1 vecka typ, men oj oj oj… Saknaden var stor! Vi snackar slow motion scen på flygplatsen när vi sprang emot varandra.

Nu ska jag gå och snyta ut ett fotbollslag ur min näsa.

Kramkalas

1 kommentar

Min trötthet.

Av , , Bli först att kommentera 0

Yo,

jag kände mig som en solstråle imorgon när jag vaknade upp och såg att det snöade utanför. Oh ja, jag kände mig fräsch och glad när jag såg det! Det kändes liksom…kul. Eller hur? Fel! Jag är seriöst trött på vädret här i Umeå, speciellt efter att få blodad tand nere i södern där tussilagon och krokusen blommade för fullt. Dock var jag väldigt trött på södern också, eller rättare sagt var jag trött på Vingåker. Jag tror att slutsatsen vi kan dra här är att jag är trött. I allmänhet liksom. Trött, trött, trött. Trött på skolan, trött på vädret och trött på att Dempa inte är här med mig. Han spenderar post-påskveckan nere i Götet med familj och vänner. Jag sitter här med rapporter och seminarium out of my ass.

Vad händer annars då? Jo, i tisdags träffade jag på Susanne och Frida (som by the way inte har någon skola för tillfället, utan spenderar dagarna med att skriva uppsats) och vi spontanpicknickade i solen utanför universitetet. Sedan bestämde vi oss för att ha en spontanfest hemma hos mig med grillning. Naturligtvis gick solen i moln deluxe när vi skulle ut och grilla, och vi fick således sitta och darra i kylan i väntan på att diverse köttgrejer skulle bli färdiggrillade. Sedan när vi kom in var vi ju tvugna att värma oss med någonting…sprit, det vill säga. Det roligaste som hände under kvällen var när det visade sig att Susanne, min underbara granne, inte kunde göra Batmanögon. Ni vet, när man gör glasögonfingrar uppochner mot ansiktet. Det var fysiskt omöjligt för henne! Mycket roligt.

Just nu tvättar jag och naturligtvis är torktumlaren ur funktion. Jag blir så trött. Och bitter tydligen, med tanke på att det har genomsyrat det här inlägget deluxe.

Kramkalas

Bli först att kommentera

Mitt Vingåker.

Av , , 1 kommentar 0

Yo,

när jag vaknade i morse var det -1 C ute och det spöregnade. Nu är det strålande sol utanför och fåglarna kvittar, blommorna blommar och ja, ta mej fan, det är som att himlen öppnar sig och man hör en kör sjunga ‘HALLELUJAH!’. Hur kommer det här sig? Jo, ganska impulsivt bestämde jag mig för att, trots att jag har bajsmycket plugg, åka ner till min familj i Vingåker. Vingåker, Vingåker, Vingåker….vad ska man säga? En helveteshåla med pizzerior och a-lagare, men just nu är det tusen gånger bättre än Umeå.

Vingåker slogan är ’1 promille av Sverige kan inte ha fel’, och detta anspelar förstås på det faktum att Vingåker har 9000 invånare, och detta är 1 promille av 9 miljoner. Tragiskt. Det borde vara ’1 promille av Sverige har bosatt sig här av okänd anledning och du som kör förbi den byn eller funderar på att flytta hit – Tänk om! Run, run as fast as you can!’
Men jag har trots allt växt upp här, så lite sentimentalt värde har staden ändå, och det är ju fina omgivningar och…nä, nu kom jag inte på nåt mer positivt.

Kramkalas

1 kommentar

Min nykterhet.

Av , , Bli först att kommentera 0

Yo,

när jag är bakfull brukar jag säga att jag har ‘betonghatten’ på. Väldigt roligt. I söndags hade jag dock ingen betonghatt på huvudet. Åh nej, det var en jävla betong/cement/titanhuvudbonad på ca 2×2 m…Mitt huvud försökte alltså döda mig i söndags. Jag har märkt att dessa dagar bara blir värre ju ädre man blir och ju längre det går mellan festdagarna. Jag festar mycket mindre nuförtiden, vilket jag tycker är skönt. Jag fokuserar istället på min kära Dempa, skolan och andra aktiviteter, men dessa bakfylledagar! De tar kol på mig. Ska jag bli nykterist…åter igen? Ja, det är sant. När jag var i min tonår var jag benhård nykterist fast alla mina vänner runtomkring mig drack, men jag satt där på festerna och predikade som en nykteristnazi och varnade alla för hjärncellsdöd och blablabla. Tiden gick, och vid 18 ½ års ålder sa jag ‘fuck it’ och drack min första cider. Denna cider ledde alltså till hur jag kände mig i söndags. Är det värt det? Jag ska suga på den karamellen ett tag.

Snart kommer Dempa över, och då ska vi har våran sedvanliga måndagsmyskväll framför TV:n. ‘Spårlöst’ och ‘Project Runway’ är måsten på måndagskvällen. Vi kanske klämmer in lite av en Harry Potter-film också, eftersom vi har nyligen hamnat i det träsket. Igår kollade vi på ‘Fången från Azkaban’ och ikväll borde det då bli ‘Den flammande bägaren’, vilket jag tycker är den svagaste filmen i serien, trots att Ralph Fiennes är en utmärkt Voldemort. Dessutom har Daniel Radcliffe, som spelar Harry, en död bäver på huvudet. Han ser seriöst ut som Einsteins onda trollkarlstvilling i filmen.

Kramkalas

Bli först att kommentera

Min ANTM.

Av , , Bli först att kommentera 0

Yo,

är för tillfället helt trollbunden av det faktum att jag har hittat America’s Next Top Model (ANTM) på Youtube. ANTM is the shit, det har jag alltid tyckt och jag har sett varenda säsong minst två gånger (och det är inte på något sätt tragiskt). Nu visar det sig att alla, ALLA avsnitt finns att hitta på Youtube. Hej, jag heter Jacob och jag kommer inte lämna mitt sovrum på minst 2 månader för jag kommer sitta inne och kolla på ANTM. Alla rapporter och alla böcker kan fara åt pipsvängen, för nu har jag Tyra Banks istället. Har jag nämnt att Tyra Banks är husgud här i min lägenhet? Jo, det är hon. Härdanefter kallar jag all min post för ‘Tyra Mail!’ Jag tycker alltså om Tyra. Jag tycker också att den bästa deltagaren som har varit med är Yoanna från säsong 2 eller Celia från säsong 12, att den mest irriterande deltagaren har varit Natasha från säsong 8 eller Jade från säsong 6 och att Janice Dickinson är rågrym. Ful fast sexig. Typ.

Dempa råkar också gilla ANTM och vi brukar sitta och fråga ut varandra om vilka deltagare som har gjort dittan och dattan, och vem som vann den säsongen och blablabla. Och sen brukar vi…herregud, nu märker jag en sak. Det är ju tragiskt! Jag ska sluta skriva nu.

Kramkalas

Bli först att kommentera

Min nattbuss.

Av , , 1 kommentar 0

Yo,

de senaste veckorna har det kastats mycket åt mitt håll. Många rapporter, många föreläsningar, många böcker, många seminarium….ja, många saker som är relaterade till skolan helt enkelt. Jag har knappt tid att träffa Dempa nuförtiden, förutom på kvällarna, och således har också min blogg blivit lidande. Men nu ska jag försöka vara lite produktiv igen, eftersom det har lugnat ner sig liiiite i skolan. Tro inte för en sekund att jag har lite att göra nu, men det har lugnat sig i alla fall. Lite. Väldigt lite. Jag dör lite inombords varje dag, men ändå….lite.

Som sagt, jag har suttit varenda dag och skrivit någon slags jävla rapport eller läst någon jävla bok och utöver det har det faktiskt inte hänt så mycket. Jag och Dempa var på Umeå Open och såg underbara Jenny Wilson och underbara Frida Hyvönen. Fast vi hann bara se Frida uppträda med 3 låter innan vi var tvugna att springa ut i den otroligt bittra kylan (seriöst, det är april och det är fortfarande jävla tomteskogsvinter ute. Vintern kan dö!) för att hinna med nattbussen. Det är alltid kul på nattbussen, för att det är alltid så himla många freaks på den. Ursäkta min politiska inkorrekthet, men nattbussarna är seriöst Umeås svar på Stockholm Centralstation. Fullt med freaks. Skrikande fulla tanter, gäng med 13-åriga tjejer som ser ut, låter och luktar som prostituerade (hur vet jag hur en prostituerad luktar? Det ni….sug på den karamellen) och sedan basically alla stereotyper av fulla människor som finns. Den fulla stekaren som skryter om sin mobil, den fulla fjortisen som…ja, skryter om sin mobil och den fulla rockkillen som verkar tro att alla på hela bussen vill höra rockmusik och sätter därför igång sin mobil/iPod på högsta volym med ljuvlig dödsmetal. Dessa människor är alltså freaks. Helt enkelt.

Som ni förstår har det inte hänt så mycket under min bloggledighet, eftersom jag har ägnat typ 20 min på att skriva om fulla människor på nattbussar. Så innehållsrikt är mitt liv just nu. Nu ska jag åter gå till…låt mig se…åh, överraskning. En bok om pedagogik. Kul…och med ‘kul’ menar jag naturligtvis ‘FUUUUUUUUUCK’.

Kramkalas

1 kommentar

Min mardröm.

Av , , Bli först att kommentera 0

Yo,

idag var en intressant dag. Jag har gjort så många produktiva saker, som att flippa ut i min bil, totalmoffla en macka i alla hast framför två förskräckta tjejer och ja, ni har gissat rätt – skrivit på min rapport. Rapport, rapport, rapport…ibland vaknar jag om nätterna, alldeles svettig och skriker ut ordet: RAPPORT! Nä, jag skojar bara, men det känns som om det skulle kunna vara så.

Hur som haver, det har varit en ganska jobbig dag, dels på grund av ovanstående saker och dels på grund av att jag inte haft min Dempa som stöd. Jag har nämligen inte sett karln på ca 3 dagar och det har varit brutalt. Nu kommer han över snart, och jag kan inte vänta! Jag kommer hoppa på honom när jag ser honom. Eller nej förresten. Jag ångrar mig. Jag kommer totalt att krossa honom om jag gör det. Jag kommer att….hmm, låt mig se. Äsch, jag improviserar! Hoppas bara att han överlever det.

Kramkalas

Bli först att kommentera

Min intetsägande dag.

Av , , Bli först att kommentera 0

Yo,

som sagt, igår kollade jag och Lisa den Visa på Underworld: Rise of the Lycans, och visst var den bra. Inte så att jag fick orgasm, men jag kanske blev lite styv i brallan…nä usch, så jag skriver! Påminn mig om att jag aldrig ska göra några sådana äckliga referenser igen. Hur som haver, den var i stort sett lika bra som tvåan Underworld: Evolution. Dessutom hade Bill Nighys karaktär Viktor en stor roll, och det var ett stort plus i kanten. Mumma. Lisa blev glad att Michael Sheens karaktär Lucien hade en stor roll (hon är lite småtänd på honom).

Just nu sitter jag och skriver en rapport. Surprise, surprise! Just när jag nästan hade förlåtit gubbarna och kärringarna på lärarutbildningen, så dumpar de ett jävla stort lass med arbete igen. Om man slår upp ‘skoltrött’ i en ordbok får man fram en bild på mig, med mörka ringar under ögonen och en frisyr som ser ut som roadkill. Under bilden står texten: ‘Ja, så här går det med för mycket plugg’. Jag har sagt det förut och jag säger det igen…jag hoppas att ni, lärarna på lärarutbildningen, får munherpes!

Jag önskar att Dempa vore här för att trösta mig, men han har lika mycket plugg, stackarn. Vi har inte setts sedan igår morse. Eller nu ljög jag. Vi sågs i hela 14 sekunder idag. Jag råkade springa på honom i en bil på parkeringen utanför universitetet. En snabbkyss och ett kort ‘hur är det med dig?’ han vi med innan bilen bakom ville förbi. Jag försökte ge en ond blick åt den andra bilen, men det hjälpte inte. Jag är för söt.

Kramkalas

Bli först att kommentera

Min Underworld.

Av , , 1 kommentar 0

Yo,

ikväll har jag planer med en av mina bästa vänner Lisa. Vi ska kolla på…håll i er nu…Underworld: Rise of the Lycans! Den tredje filmen i Underworld-sagan. För er som inte vet så är Underworld en vampyrfilm från 2003. Vampyrer och varulvar (lycans) ligger i krig. Kate Beckinsale spelar Selene, en vampyr och ‘deathdealer’ (varulsjägare…typ) som börjar finna vissa konstigheter med detta krig. Vad är egentligen orsaken? Bill Nighy spelar min favoritkaraktär Viktor som är en av de äldsta vampyrerna och han dryper av ondska. Magnifikt. Ja, herregud, jag får nästan orgasm av att sitta och skriva om det. Del två heter Underworld: Evolution och nu är det alltså dags för Underworld: Rise of the Lycans. Wohoo! Inte för att jag har höga förväntningar, men this movie is so going to kick ass!

Annars händer inte så mycket för tillfället. Är nöjd med min nya frisyr. Istället för att likna en död bäver liknar det nu istället en…ptja, en död korthårig bäver.

Kramkalas

1 kommentar

Min helg.

Av , , 1 kommentar 0

Yo,

det har varit en stressad, men ändå väldigt lat helg. Jag har inte hunnit blogga för att jag har haft planer varenda dag i helgen, mest med Dempa. Jag har inte orkat uppdatera heller, för att…ja, jag orkade inte. Så att dä!

Hur som haver, i fredags var jag helt ledig så jag bestämde mig för att gå en sväng på stan. Jag hade sedan innan bestämt en klipptid, så jag började med att göra mig av med den döda bävern jag hade på huvudet. Seriöst, min frisyr såg ut som roadkill. Sedan mötte jag upp Dempa och vi strosade runt ett tag innan vi for hem. På kvällen gick vi på bio och såg ‘Dumpa honom!’ (otroligt bedrövlig översättning av filmen ‘He’s just not that into you’), som är en romantisk film med Jennifer Aniston, Jennifer Connolly, Drew Barrymore, Scarlett Johansson och Ginnifer Goodwin. Jag tycket den var bra, Dempa tyckte inte det. Dempa tycker mer om….ptja, ‘skjut folk i en mörk gränd Tarantino-style’ filmer.
På lördagen chillaxade jag hela dagen och på kvällen kollade jag på schalgerfinalen hos Dempa. Egentligen skulle jag hängt med en gammal vän, men hon drabbades av magsjuka på natten innan så jag ringde henne och sa: ‘Du…jag kommer nog inte. I’m not taking that bullit.’

På tal om schlagern, vad ska man säga? Vi skickar en läskig klorinfärgad operatant till Moskva. Kul. Hade jag bestämt hade vi skickat Caroline af Ugglas eller Sarah Dawn Finer. Helt klart de bästa bidragen. Egentligen är jag bara tacksam att Alcazar inte vann. Jag menar…eugh.

Kramkalas

1 kommentar