Filmbloggen

The Shipping News.

Hej.

Vi har alltså en vecka på oss att läsa ‘Huckleberry Finn’. Så här ser mitt liv ut nu mera. Jag kommer hem, läser vilken random bok vi nu måste läsa, äter och sover. Sedan läser jag lite till. Dessutom har jag fullt upp med andra kurser. Jag dör lite inom bords varje dag och det är ju…kul.

Hur som haver, jag har tur om jag lyckas klämma in en film lite då och då. Senast såg jag Tom Cruises enda strimma av ljus i en annars väldigt dyster kärriär, nämligen ‘Jerry Maguire’ och så såg jag ‘Hellboy: The Golden Army’ på bio. Det här var alltså förra helgen och jag har inte sett någon film sedan dess. Tills igår kväll. Då såg jag ‘The Shipping News’ eller ‘Sjöfartsnytt’ av Lasse Hallström. Jag älskar Lasse, må han göra många fler filmer! ‘The Shipping News’ är definitivt inte hans bästa, men den är nog så bra. Den handlar om Quoyle (Kevin Spacey) som lever ett väldigt trist och dystert liv i Kanada. Han träffar den manipulativa och rastlösa Petal (Cate Blanchett) och när hon rymmer iväg med deras barn och dör, flyttar han med barnet till platsen där hans släkt kommer ifrån, nämligen de karga bergstrakterna i Newfoundland. Där träffar han änkan Wavey (Julianne Moore) och lär sig att ‘leva igen’. Mycket bra!

Nu ska jag tillbaka till ‘Huckleberry Finn’. Fuck.

Bye!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>