Filmbloggen

Friday bloody friday.

Hej.

I ett försök att vara lite rebellisk mot den brutala studietakt som jag nu befinner mig i, så tog jag faktiskt en paus igår kväll och bestämde mig för att sätta mig i soffan och ha en stund för mig själv. Jag kollar alltid på film när jag har en stund för mig själv. Igår föll lotten på ‘Interview with the Vampire’ eller ‘En Vampyrs Bekännelser’ på svenska. Jag älskar vampyrfilmer, nästan lika mycket som jag älskar chickflicks och dramafilmer. Dock är det en slags hatkärlek eftersom jag har en otrolig fobi för blod och speciellt underarmar och i de här vampyrfilmerna så biter de sig själva ta mej fan hela tiden i underarmarna. Jag dör lite varje gång.

I alla fall, ‘Interview with the Vampire’ är en av de bättre i den här kategorin. Den faller snäppet under Francis Ford Coppolas ‘Bram Stoker’s Dracula’ som är genial. ‘Interview with the Vampire’ handlar om den unge Louis (Brad Pitt) som efter att ha förlorat hela sin familj blir förförd av vampyren Lestat (Tom Cruise) till att själv bli vampyr. De båda ser på vampyrlivet på olika sätt. Lestat är en brutal mördare, medan Louis har medkänsla för människor. När hungern till slut driver Louis till att nästan död den unga flickan Claudia(Kirsten Dunst), så gör Lestat henne till en vampyr, dels för att trösta Louis och dels för att ge honom sällskap. Claudia visar sig dock ha en lika stor blodtörst som Lestat, fastän hon bara är ett barn. Sen går det bara utför, kan man säga.

Skitbra film, väldigt mycket blod (inte så bra) och Kirsten Dunst är fantastiskt bra som det vuxna barnet Claudia.

Bye!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>