Filmbloggen

The Painted Veil.

Hej.

Jag fortsatte inte att se vampyrfilmer efter jag hade sett ‘Interview with the Vampire’. Blodet blev för mycket för mig. Istället vände jag mig mer åt det romantiska hållet. Efter att jag och några vänner hade smällt i oss alldeles för mycket våfflor och godis bestämde vi oss för att se på film, och eftersom vi alla är antigen singlar eller tillfälligt separerade från våra partners så blev det ett hopplöst romantiskt drama. Vi valde att se ‘The Painted Veil’ (‘Kärlekens Slöja’). Den är tragisk, vacker och…ja, romantisk. Precis vad vi behövde.

Den utspelar sig 1925 och handlar om den smått bortskämda rikemansdottern Kitty (Naomi Watts) som gifter sig med Walter, som hon egentligen inte älskar (Edward Norton). Han tar med henne till Shanghai där hon startar en kärleksaffär med Charles (Liev Schreiber), men Walter får reda på det och som hämnd går han frivilligt med på att assistera som läkare i den pågående koleraepidemin i Kina, och han tar med sig Kitty. Kommer de att finna varandra och lära sig älskar varandra mitt bland all död och tragik?

Ja, som ni hör; den här filmen är perfekt för ett gäng singlar. Se på den här, och sedan kanske ‘Sex and the City’ för att balansera ut all tragik och död och grejer.

Bye!

En kommentar

  1. Lisbet - bloggen bredvid..

    Jag törs mig inte på läskaiga filmer…huvva…men sex and city kanske går hem.

    Återgälda gärna blogbesöket

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>