Filmbloggen

Notes on a Scandal

Film: Notes on a Scandal…

…för att jag hade filmkväll med Ylva (Ylva är en vän som övergav Umeå och flyttade till Götet i våras, i hopp om bättre tider och bättre killar) och vi avslutade kvällen med denna film. Innan var Sandra med också och då gottade vi oss i Channing Tatum och Amanda Bynes i She’s the man, men jag och Ylva avslutade alltså med detta bittra, starka och spännande drama. Judi Dench spelar Barbara Covett, en bitter och ensam gammal lärare som är hatad av allt och alla på skolan. Hon för dagbok över sina förbittrade tankar om skolan, dess lärare och sin egen ensamhet. In kommer Sheba Hart (Cate Blanchett) som den nya bildläraren och Barbaras liv lyses genast upp. Hon har funnit en vän till sist! Det hela blir dock lite komplicerat när Barbara ertappar Sheba i sängen med en 15-årig elev. Ska hon berätta eller utnyttja situationen till sin fördel?

Både Judi Dench och Cate Blanchett blev oscarsnominerade för sina insatser. Bra där! Båda är kusligt bra i den här filmen. Jag och Ylva var nöjda i alla fall.

Kramkalas

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>