Filmbloggen

Brokeback Mountain

Film: Brokeback Mountain…

…för att jag än en gång hade filmkväll, denna gången med min granne Susanne och Frida, två härliga tjejer. Under kvällen kom det fram att Frida inte hade sett Brokeback Mountain. Efter den första chocken hade lagt sig (jag och Susanne blev ju helt tokiga, HBT-aktivister som vi är), så tvingade vi henne att se den naturligtvis. Man måste faktiskt ha fått sin dos av ‘male lovin’ ‘ mellan Heath Ledger och Jake Gyllenhaal någon gång i livet.

Brokeback Mountain utspelar sig på 60-talet i Wyoming, USA. Heath Ledger och Jake Gyllenhaal spelar Ennis Del Mar och Jack Twist, två unga killar som under en sommar jobbar med att valla får på Brokeback Mountain. Även fast de båda är heterosexuella så dras de till varandra och en romans uppstår mellan dem. Men sommaren tar slut och de återgår till sina vanliga liv med fruar och barn, men ingen av dem kan riktigt släppa vad som hände den där sommaren. Mycket romantiskt, som ni hör, men den är också väldigt tragisk och ibland våldsam. Den visar vilken bra skådespelare Heath Ledger var innan han dog förra året. Han blev ju också oscarsnominerad för denna roll, Jake Gyllenhaal likaså.

Kramkalas!

En kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>