Filmbloggen

Mitt teckenspråk.

Yo,

den här eftermiddagen ska jag påbörja en teckenspråkskurs på Universitetet. Anledningarna till detta är många. För det första har jag alltid tyckt teckenspråk är ett utomordentligt bra språk. För det andra så råkar min pojkvän Dennis (Dempa) kunna teckenspråk. Karln studerar ju nämligen till att bli teckenspråkstolk. Det finns tillfällen då han försöker signalera mig saker eller då han försöker säga mig någonting, genom att använda teckenspråk. Jag brukar vanligtvis besvara honom genom att säga: ‘Well, fuck you too’ eftersom jag alltid antar att han signalerar något liknande. Nu är det slut på det! Nu kommer jag förstå honom…ish. Lite grann.

Hur som haver, hans kombo Camilla läser också till teckenspråkstolk och hon och några kamrater har som projekt att hålla i en nybörjarkurs i teckenspråk. Det ska bli hur spännande som helst! Det enda jag vet just nu är hur man säger ‘jag heter Jacob’, ‘hund’, ‘katt’, ‘vagina’ (eller en något grövre form av det ordet som jag inte vågar skriva) och ‘kommunikation’. Jag vet, det är en salig blandning, men det är bara för att när jag ser Dempa teckna brukar jag bara hejda honom helt plötsligt och fråga: ‘Vad betyder det?’. Jag låter som ett litet nyfiket barn. Säkert irriterande också. Slut på det alltså! Snart är jag världsbäst på teckenspråk.

Kramkalas

En kommentar

  1. ylva och maria

    Fan va kul Jacob! Då kan ju du och Dennis köra duetter på teckenspråk sen ;) Det ser jag och Maria fram emot. kram på dig!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>