Filmbloggen

Mitt Vingåker.

Yo,

när jag vaknade i morse var det -1 C ute och det spöregnade. Nu är det strålande sol utanför och fåglarna kvittar, blommorna blommar och ja, ta mej fan, det är som att himlen öppnar sig och man hör en kör sjunga ‘HALLELUJAH!’. Hur kommer det här sig? Jo, ganska impulsivt bestämde jag mig för att, trots att jag har bajsmycket plugg, åka ner till min familj i Vingåker. Vingåker, Vingåker, Vingåker….vad ska man säga? En helveteshåla med pizzerior och a-lagare, men just nu är det tusen gånger bättre än Umeå.

Vingåker slogan är ’1 promille av Sverige kan inte ha fel’, och detta anspelar förstås på det faktum att Vingåker har 9000 invånare, och detta är 1 promille av 9 miljoner. Tragiskt. Det borde vara ’1 promille av Sverige har bosatt sig här av okänd anledning och du som kör förbi den byn eller funderar på att flytta hit – Tänk om! Run, run as fast as you can!’
Men jag har trots allt växt upp här, så lite sentimentalt värde har staden ändå, och det är ju fina omgivningar och…nä, nu kom jag inte på nåt mer positivt.

Kramkalas

En kommentar

  1. Sara Helmersson

    Men vi ska ju träffas imorn Jacob! Det är ju helt underbart! Det bästa med Vingåker är att du, jag och Kristin kommer härifrån! :D

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>