Jag skulle vilja

ha betalt för följande briljanta slutsatser som jag genom 5 decenniers ihärdigt forskande kommit fram till. Det är viktiga utredningar med häpnadsväckande resultat som inte vemsomhelst kan lista ut. I varje fall inte beslutsfattare.

* Operaföreställningar i större städer besöks påfallande sällan av deltidsanställda, lågutbildade och ensamstående förädrar. Det kan ha traditionella eller ekonomiska orsaker, men mest troligt är att dessa har särskilt bra gehör och mår illa vid ev. falska toner. Samma sak gäller skogsarbetare i de norrländska länans inland. Lösningen kanske ligger i en hårdare marknadsföring åt dessa så kulturellt avsigkomna grupper.

*  Människor som gått arbetslösa länge har svårare att få jobb ju längre de går arbetslösa!!

* Människor som inte går regelbundet till tandläkaren har sämre tänder när de blir äldre. 

* Människor som är jättesjuka och har blivit utförsäkrade mår dåligt och känner en hög stress och oro för framtiden. Ingen har lyckats lista ut varför, men försök har gjorts att pressa dem ytterligare- och det verkar inte innebära att de att de blir fogligare eller lyckligare. Det enda raka är att utförsäkra dem medan de är såpass friska att de kan ta något jobb.

* Människor som lever i en relation har svårt att förstå varandra och leva i frid trots en oerhört strid ström av Må Bra eller självhjälps-böcker och färgglada veckotidningar. Det verkar inte heller som att relationsexperter, livscoacher, healare, yogalärare, meditationsexperter, sexrådgivare, optimistkonsulter, psykologer  eller livskrislösare har någon större effekt. Så det borde fixa saken att samhället ger en massa fler bidrag till dessa seriösa yrkesgrupper. Eller om inte det hjälper, sätta in det tunga artelleriet och få fram fler hårfrisörskor, nagelfixare, personliga tränare och fotmasserare. I alla fall i de fetaste stödområdena i Västerbottens inland.

* Människor i allmänhet och lågutbildade offentliganställda i synnerhet verkar inte välvilligt inställda till beslutsfattares studieresor utomlands eller kostsamma utredningar med självklara slutsatser. Ingen har någonsin kunnat gissa varför, men en utredning är tillsatt.

Etiketter: , , , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.