Grattis Stensele Vård

Stort grattis till Stensele Vård, som i dagarna fått tillstånd att ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Det borde väl handla om 10-15 nya arbetstillfällen i Stensele, på sikt kanske mer om dom väljer att expandera ytterligare.

Det ger förmodligen även en ökad handel i samhället och definitivt en ökad befolkning.

Kan det här var nästa tillväxtbransch?

Det måste väl vara en ganska bra bransch som dels skapar arbetstillfällen men även på ett ganska tydligt sätt ökar befolkningen, ett mål för kommunen.

Hur drar vi andra företag nytta av detta och hur kan kommunen underlätta för den här typen av affärsverksamhet?

 

En kommentar

  1. Fredrik

    Det här är ju jättekul och borde kunna sporra fler att satsa. Tämligen riskfritt med en helt säker statlig kund som betalar=0 risk av kundförlust. Bra att man kan ge dessa utsatta barn en bättre framtid. Detta ger naturligtvis många positiva ringar på vattnet. Läste i dagarna Länsstyrelsen Västerbottens akutboendeinventering för hela familjer där Storumans kommun hade 0 platser men skriver att lokala entreprenörer kan ha resurser.
    Det finns ju tomma hus, stugor, torp och fritidshus i kommunen, en enskild husägare kan inte erbjuda enstaka villa till Migrationsverket. Däremot öppnar det upp för en entreprenör att hyra ut en mängd villor till verket.
    Någon entreprenör som söker upp husägare och mot fastslagen procent på hyran förmedlar vidare till verket och står för drift. Om en uthyrare kan komma med låt säga 50 hus så ger det minst 50 nya familjer och det skulle ge en ordentlig ny köpkraft i kommun. Likväl skapa bättre underlag för vård, omsorg, skola och inte minst kollektivtrafik. Denne uthyrare kan ju också agera kontaktperson, hjälpa tillrätta och bistå med transporter. Det skulle skapa fler jobb samt intäkter till fler. Intäkter skapar köpkraft.

    Ensamkommande flyktingbarn ger ju lite mer köpkraft då barn behöver saker för sitt uppehälle men hela familjer skulle ju ge enormt större underlag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.