Statskärnan i Storuman utvecklas

Storumans innerstad har sett ut som den gör sedan jag kom till Storuman 1997. Nu börjar det vara dags för förändringar, åtminstone enligt de planer som finns. Centrum framför aktivitetshuset ska göras om med nya parkeringar, trafiken ska ledas annorlunda etc.

Bakom Luspengymnasiet ska hus rivas och nya bostäder byggas, detaljplansförslagen finns på kommunens hemsida.

Truckstop med handelscentra vid storhälla finns oxå med.

Det verkar kunna bli en ganska stor strukturförändring inne i centrumområdet, mindre fokus på handel och mer fokus på boende och arbetsplatser (läs kontorslokaler).

Antar att det finns en långsiktig politisk  tanke bakom men det vore lite kul att höra hur Storumanborna ser på saken.

 

 

En kommentar

  1. Fredde

    Ang Truckstopp så förstår jag överhuvudtaget inte hur våra politiker tänker. Varför trycka in detta precis i kanten av samhället, då vi har ett område som skulle fungera 100 gånger bättre och samtidigt finnas utrymme för ytterligare utveckling. På Biostor området finns det ju Alla möjligheter, både för Truckstopp och XL bygg. Lokaler finns, gamla byggelit, hyfsade in och utfarter (går att förbättra).

    Är lägenhets behovet akut, beror det enbart på invandringen? Det borde finnas bättre lösningar, tex modulhus/baracker som hyrs och kan flyttas. Varför då? Hur troligt är det att flertalet av dessa familjer, ensamkommande kommer att stanna här när/om de fått uppehållstillstånd? Men byggs det nytt får vi ju hoppas att vi inte står med mycke tomma hyreslägenheter om några år så rivningsföretagen står på kö och gnuggar händerna.

    Varför upplevs Vilhelmina centrum som betydligt mer livligt än Storuman, tror det beror på att där går E45 rakt genom affärsområdet. Dra om E12/E45 ner på Skolgatan så blir det livat ska ni se.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.