UIK nobbas av stjärna – jagar ny!

Det blir alltså ingen Manon Melis i Umeå IK då hon under gårdagen tackade nej till spel i klubben. Oerhört tråkigt såklart, hon hade behövts! Jag vet inte hur mycket det ekonomiska spelade in eller om det mer rör sig om geografiskt "problem". Eller kanske är det så att Melis vill ha chansen att vinna serien ännu en gång och inte upplever att UIK har ett tillräckligt namnstarkt lag. Vem vet?

Klubben skall dock ha lagt undan pengar för ytterligare en spelare och ska enligt uppgifter även ha talat med ännu en stor stjärna. Jag har inte namnet men denne skall vara ungefär lika bra som Melis. Åtminstonde "nästan lika bra"… Jag vet inte vem det rör sig om men förhoppningsvis klarnar det framöver!

8 kommentarer

  1. Mats

    Som jag skrev tidigare så var inte Manon Melis någon spelare för UIK, p.g.a att UIK saknar tyngd. En spelare som Manon Melis, vill ha en viss typ av spelare som skall kunna skapa ytor och leverera bollar och som Manon kan göra avslut på. Den typen av spelare har UIK tappat.

    UIK har på pappret en intressant trupp med lovande spelare för framtiden, dock saknas tyngden i laget. Problemet för UIK är just ”lovande spelare”… OM inte dessa spelare vågar ta för sig och blommar ut i sin fulla prakt, så kommer laget att få problem.

    UIK ska INTE sattsa på ett fåtal dyra spelare… därimot skall UIK sattsa resurser och tillit till varje enskilda spelares utveckling. Jag tror att spelarna växer med uppgiften… och resultaten kommer därefter. UIK har en bra grund att luta sig på… lycka till!

  2. Markus Isacson

    Svar till Mats (2012-02-16 09:00)
    Här går meningarna i sär. Själv anser jag att det saknas en hel del klass framåt för att ens kunna utmana topplagen som värvat bättre till i år. Det samtidigt som en skada på ex Hjohlman vore förödande.
    Nyförvärven har definitivt talang men ingen vet om de ens håller i Allsvenskan. Nu förväntas de i princip fylla luckan efter Bachmann och Jakobssson direkt. Klart det kommer att bli bra på sikt om de utvecklas rätt, men att tala om en topp 2-placering känns väldigt naivt. Två klasspelare skulle återge hoppet om en topplacering i år!

  3. Freddan

    Håller med att det saknas spets i UIK, Linköping har nu, Lisa Devanna, Linda Sällström och Manon Melis, kan bli ruskigt mycket mål med en sådan uppsättning forwards. skulle gissa på runt 40-45 strutar fördelat på dessa 3.

    Har ens hela UIK förmågan att producera ett sådant antal mål? Den svaga säsongen 2010 så gjorde laget 25, känn som
    det lutar åt ett liknande resultat iår, tyvärr!

    Manon valde nog bort UIK av geografiska skäl, knappast ekonomiska, i sydsvenskan gjorde även Ramona tidigare i år klart att klimatet i Umeå skulle hon inte sakna!
    Knappast proffsigt, men en realitet.

    Minst två offensiva spelare som går direkt in i samtliga
    damallsvenska lag är vad som de behöver, minst!

    Skrivit det tidigare, INGEN inklusive sponsorer eller fans bryr sig om annat än denna säsong, dröm ni om en hel startelva med utblommande talanger som för laget till en ny storhetstid, de kan likförbannat komma att gå till en annan klubb utan att blinka, när vi tror att de skall
    stanna och vara trogna. I damfotboll räcker inte alltid pengar för att behålla utvecklade talanger, kom ihåg det!

    De kortsiktiga värvningarna av rutinerade spelare med dokumenterad kapacitet att leverera denna säsong, är också livsviktig för framtiden

  4. Mats

    Marcus! Meningarna går inte isär, skillnade är att du tänker kortsiktigt och jag långsiktigt.

    Jag håller med dig att UIK inte har tyngd framåt på pappret. Lösningen på detta är absolut att locka till sig Manon, om målsättningen är att ta minst en topp 2-3 placering i årets damallsvenska. Risken med en sådan investering är (om hon blir skadad/inte presterar) att UIK kan få stora ekonomiska bekymmer, som på sikt kan vara förödande för damfotbollen i Umeå.

    Jag vill att UIK ska tänka långsiktigt och ha en målsättning på en topp 5-6 placering utan dyra investeringar till årets damallsvensk, högre placering är en bonus. Jag vill att årets trupp skall växa ihop och jag ser gärna att UIK gör en sattsning inför nästkommamde sesong d.v.s 2013/14.

    Jag tror att UIK kommer att ha en starkare grundtrupp att luta sig på och som kan bära upp minst 2 starka investerade kvalitétsspelare.

    Marcus! Jag anser inte att UIK ska utmana topplagen i årets damallsvenska. Jag anser att det är livsfarligt att göra dyra investeringar i 1-2 toppspelare med det lag som UIK har på pappret idag… Om UIK börjar tänka i kortsiktiga banor, så finns risken att de äventyrar klubbens ekonomi i förhållande till uteblivna resultat.
    Jag anser att UIK ska rusta sig för framtiden och göra rätt investering när tiden är mogen för det.

    mvh Mats

  5. Markus Isacson

    Svar till Mats (2012-02-16 19:49)
    Kul med diskussion(ursäkta för sent svar)!
    Visst ligger det något i det du säger, men med dagens trupp är laget avhängt efter 10 omgångar, slutar 6-7:a, och har ett publiksnitt på 700. Gammlia kommer att kännas som Del Alpi för tre år sedan.
    Utan folk på matcherna och med ett lag som åter gör en mellansäsong kommer det inte att finnas några pengar till stjärnor om två år. UIK:s fina ryckte är redan sämre än det var en gång i tiden och jag är rädd att klubben håller på att bli en talangfabrik som inte vinner något…

  6. Markus Isacson

    Svar till Freddan (2012-02-16 18:20)
    Håller med fullständigt. Man måste satsa för att vinna. Det går inte att bara sikta långsiktigt hela tiden. Jobba för att behålla klubbens fina ryckte ute i fotbollsvärlden i stället..

  7. Mats

    Marcus! UIK är ett väldigt fint varumärke för både idrottslika resultat och för sitt etiska och moraliska arbete inom klubben. Jag tappar hakan när du skriver om att ”UIK´s fina ryckte är redan sämre än det än det en gång i tiden var”…!
    UIK´s dominans inom damallsvenskan och ute i Europa byggdes på en väldigt stark trupp av fantastiska spelare och en fantastisk organisation. Denna trupp av spelare kommer vi inte få uppleva igen,… dock så finns det en fantastisk organisation, som skapar förutsättningar för att UIK tillsammans med damlaget skördar possitiva resultat. Det var inte många som hade positiva tankar kring UIK´s damlag inför damallsvenskan 2011. Trots en svagare trupp så gjorde UIK återigen en fantastisk prestation, med tanke på bredden och tyngden i laget.
    Jag är övertygad om att det kommer fina resultat i årets damallsvenskan 2012. Med tanke på det sistnämda jag skrev, så finns det ett väldigt fint och positivt ryckte bland andra fotbollsklubbar och inom näringslivet, om UIK som lag och organisation… 🙂

  8. Markus Isacson

    Svar till Mats (2012-02-21 07:59)
    Men du kan väl inte på allvar påstå att klubbens ryckte och anseende ute i damfotbollsvärlden är vad det en gång var. En spelare som Manon Melis hade aldrig någonsin valt Linköping i stället för spel med namn som Marta, Malin Moström osv osv. Då sågs klubben som en given titelutmanare varje år samtidigt som man kunde garantera spel i Europa. Klubben var en föregåpngare på alla plan, nu är man ett vanligt topplag i Allsvenskan.
    Jag tror också att klubben kan ha något på gång samt att sådana som Hjohlman och Hurtig kan hålla bra Allsvensk klass. Men inte mer, och inte i närhetyen av övriga topplag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.