Ny UFC-formation?

Besökte UFC-träningen i onsdags för att bland annat bevittna den nye Maripuu. Imponerade gjorde han, och precis som Brian Wake jagar han nu en plats i startelvan – en plats Maripuu mycket väl kan ta redan i helgen.

Den reslige AIK:aren har mycket fina föter och lär sitta helgjutet som defensivt ankare/speluppläggare på UFC-mittfältet. Det lämnar UFC med mittfältarna Lundström, Wennebro, Maripuu, Bohman, Kallay, Chennoufi och Sennström. De skall då göra upp om två platser, eller blir det kanske tre!?

Inledningsvis mönstrade Stuart-Örjan Lundström till vänster,  Maripuu och Wennebro i mitten, samt Adam till höger. Brian Wake och Mårtensson spelade forwards då Danny vilade en sliten kropp.
Sista fem minuterna bytte Mårtensson väst med Bohman som då spelade till vänster med Lundström strax bakom Wake. Adam kvar till höger och alltså inte bakom Wake.

Adam har imponerat bakom anfallarna, men nu lär han få återvänta till kanten. För inte petar man väl ut Lundström till kanten eller bänken? Längst fram lär Danny få fortsatt förtroende, men Brian Wake ser bekväm ut längst fram.

Funderingarna är många, men mitt stalltips (med många träningar kvar) är följande startuppställning mot Hammarby(4-5-1):

                 Sudar
Burström, Eek, Sjöström, Jasim
    Wennebro, Mariopuu
Chennoufi, Lundström, Bohman
               Persson

Ser väldigt bra, balanserat och bollsäkert ut. Dessutom finns två perfekta inhoppare i snabbe Larsson samt Mårtensson mot trötta backlinjer. "Jokern" får bli Brian Wake!

Noteras kan att Kamanor promenerade runt planen och förmodligen är cirkla tre veckor bort. På fredag skulle han kanske kunna jogga.

2 kommentarer

  1. Lars

    nej inte nu igen….

    Lundström är inte bra som offensiv mittfältare/släpande anfallare. Det har vi väl sett massor av bevis på? Varför sätta Lundström i en felaktig roll bara för att få in honom på planen?

    Hoppas verkligen inte Störjart går i den fällan igen.
    Vi har sett det förr. Det har inte funkat. Leder bara till att Danny blir ensam där framme och att anfallsspelet blir uddlöst.

    Det är nån slags sjukdom det här med att ändra system för att få in vissa spelare man vill ha på planen. Ska man spela med 4 mittbackar bara för att man har 4 bra sådana?

    Visst. Laget skulle möjligen bli mer defensivt stabilt om Erik spelade i den rollen. Frågan är dock om det är värt det om man får ett mycket sämre anfallsspel. Chennoufi har mått bra av att vara i mitten och få mer boll. Laget har mått bra av att han en så bollskicklig och kreativ spelare där. Lundström är bra på mycket men han är ingen anfallare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.