Sundhage hyllar UIK-stjärnan

 Umeå IK fick som bekant med sig ett mycket meriterande 1-1-resultat från matchen mot Tyresö. Förbundskapten Pia Sundhage fanns på plats och var efter matchen nöjd med UIK-spelarna.

– Hanna (Folkesson) gör en bra match och visar att hon är en riktigt bra spelare, berömmer Pia Sundhage på UIK:s hemsida och fortsätter:

– Det känns kul att få ge henne en "second chance". Vi har testat henne som ytterback i landslaget, men hon visar i dag att hon är riktigt duktig centralt på mittfältet och hon ska nog få en chans på den positionen i landslaget också.

Hon hade även några ord till en annan UIK-mittfältare:

– Emmelie Konradsson blixtrar till emellanåt och har förmågan att rycka ifrån sina motståndare. Det är kul att se henne på en kant där jag tycker att hon är bra. Hon kan dock ta för sig ännu mer och bli betydligt tuffare i sitt spel.

Mycket beröm överlag till Konradsson denna vinter. Blir spännande att följa till sommaren. 

2 kommentarer

  1. Lars

    Hur kommer det sig att de testade henne som ytterback, har hon spelat där tidigare? Hon är ju så fantastiskt duktig på mittfältet.

  2. Markus Isacson

    Svar till Lars (2013-02-26 08:59)
    Vet faktiskt inte riktigt. Skulle tro att Pia ville ge samtliga speltid i träningsmatcherna mot killarna. Endast högerbacksplatsen var ledig – typ..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.