4-4-2 eller 4-3-3?

Besökte i går UFC-träningen och snackade lite med Sandahl om formation. Umeå FC har under försäsongen använt sig av både 4-4-2 och 4-3-3/4-5-1 (beroende på hur man ser det). Frågan är hur det kommer att bli i premiären mot Dalkurd nu på lördag.

– Jag vet inte riktigt ännu. Vi förbereder oss för båda, säger Sandahl på frågan om hur det blir.

 

Tidigare hade jag trott att Mårtenssons vara eller inte vara pga. skada fäller avgörandet. Men med Wibergs målsuccé och Vinkas fina framträdanden borde inte det fälla avgörandet nu.

Att backlinjen blir Christensen – Ismail – Larsson – Stigedahl känner jag mig rätt säker på, men sedan blir det svårare.

Sillah och Medén känns självskrivna på mitten, sedan är frågan hur dagsformen ser ut bland övriga mittfältare. En 100-procentig Wennebro spelar naturligtvis, men frågan är om en 99-procentig spelar?

Lidberg, Larsson, Wennebro, Kamanor, Shaze, Vinka osv. Listan på startkandidater kan göras lång – något som naturligtvis bara är positivt.

Framåt är Danny given i mina ögon. Formation och skadeläget avgör om Wiberg/Mårtensson spelar. Eller kommer Vinka in som en outsider?

 

På tal om skadeläget så går det ju att läsa om detta i dagens tidning. Sjöström har alltså fått en tidsplan. Mårtensson är 50-50 till spel i helgen, och Lundström mindre trolig än så.

Min personliga gissning är att Mårtensson finns med på bänken medan Lundström inte kommer till spel. Chansa finns det absolut ingen anledning att göra med den bredd som på förhand ser ut att finnas i år.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.