Fotografering som hobby

En liten blogg om Fotografering

Nytt år och bloggen ska bort!

Av , , Bli först att kommentera 5

Kan man inte avsluta ett bloggkonto hos VK? Jag hade tänkt ta bort den här bloggen helt så att den inte ligger här och harvar i en evighet. Å ni som använder den här sidan till att hitta till min andra blogg får helt enkelt sluta med det. Ni får lägag till ett bokmärke eller något sånt. Fortsätt gärna att följa mina fotoäventyr (som numera sker i södra sverige) på

http://nsominorrland.com/

Nu ska jag skicka ett mail och säga till att de får plocka bort mig härifrån. Eller i alla fall säga hur jag ska göra.

Gött Nytt år på er

Bli först att kommentera

Thåström Made-festivalen

Av , , Bli först att kommentera 3

Eftersom Thåströms spelning på Made i går onsdags har reducerats till en liten notis i dagen lokala tidningar tänkte jag faktiskt ge mig på en liten recension. Ok jag är ett galet fan, Thåström hade kunnat stått och mumla in i micken och jag hade varit lyrisk, jag ska absolut inte skriva recensioner. Detta är således ingen recension utan bara reflektioner av mig. Vi säger så.
 
Gårdagens konsert var den andra för mig i år. Annexet i februari var den första. Thåström var bättre i går än i februari. Han var Kulturtantscharmig och det satt onekligen några kulturtanter där i publiken och lyssnade. Det går egentligen inte att jämföra en spelning på Annexet med 1000 fanatiska anhängare som kan vartenda ord med en spelning på Norrlandsoperans teaterscen en onsdag.  En onsdagskväll i Umeå lockar ju en liten annan publik än en lördagskväll på hemmaplan. Min teori är att de som gick till teatern i går antingen var: ovan nämnda kulturtanter, folk som sett Skavlan och tänkte att ” han är ju lite lugnare nu”, emo kids som kan relatera till den nattsvarta musiken och så jag. Jag som kan vartenda ord i varenda text . Jag som ångrar att jag inte stod med kidsen längst fram. Ett äldre par reste sig och gick efter några låtar. Thåström som stod hos Skavlan och sjöng skiljer sig lite från den som vrålar " älskad av alla som jag sög av" i miss Huddinge-72. Det kanske blev lite för mycket?
Spelningen var bra. Den var bättre än den på Annexet. Thåström var på bra humör och tro det eller ej, han bjöd på sig själv. Musiken ska jag inte säga som mycket om, jag är ett galet fan, jag tycker att sidoprojektet Sällskapet’s musik är fantastiskt. Rösten ska jag heller inte säga någonting om. Thåström är en av Sveriges bästa sångare och jag tror ingen som satt där i går kan säga emot. Thåström är inte punk längre. Går man på en Thåströmspelning och tror att man ska få höra 800 grader så tror man fel. Thåström är tung, mörk, sentimental och briljant. De där små håren i nacken reser sig när han sjunger Axel Landqvist park och Främling överallt.  Sedan har vi en annan sak som gör Thåström, bandet. Ingen spelar gitarr som Pelle Ossler. Till skillnad från Evelina Burström så tycker inte jag att urladdningen kom för sent. Urladdningen börjar när Thåström kliver in på scen och när du går därifrån är du slut. Men vad vet jag, jag är bara ett galet fan.
Bäst: Axel Landquist Park och Stå Aldrig Still
Sämst: De som gick efter de första extranumren och missade Brevet till 10e våningen.

Bli först att kommentera

Scannade bilder

Av , , Bli först att kommentera 0

Har scannat bilder från vår klassresa som ägde rum på den tiden det var coolt med en 2 mpix digitalkamera, vilket betyder att man fortfarande körde med film.  Scannern som användes är inte från detta årtionde och det ser inte fotografierna heller ut att vara. Ok kom just på att det är 2010 och därmed ett nytt årtionde. Jaja bilderna fick i alla fall en härlig 70-talskänsla över sig.

Bli först att kommentera

Opeppad

Av , , 2 kommentarer 1

Är sjukligt omotiverad att hålla igång 2 bloggar just nu. Jag vill ju som inte att det ska vara samma innehåll i bägge bloggarna. Nä… den här bloggen får ta en liten paus men vill ni läsa och se får ni jättegärna göra det på N som i Norrland som är den blogg jag alltid har haft och alltid kommer att ha. Sedan kanske det dyker upp nån bild här nu och  då men inte just nu.

2 kommentarer

Canon

Av , , 2 kommentarer 0

Canon har ganska nyligen släpp en ny ixus, 130 heter den. Själv äger jag en ixus 120 som jag är nöjd med. En bra liten kompaktkamera som inte stör i någon väska. Måste ta med den mera. Skillnaden mellan 130 och 120 är att Canon klämt in lite flera pixlar samt att det finns fotofraferingslägerna fisheye och tilt-shift.  Fisheye är extrem vidvinkel och tilt-shift kan ge illutionen av en miniatyrvärd. Kuliga grejer om man gillar sånt.

En fejkad T-S i photoshop.

Läs mer om kameran här.

2 kommentarer

Kungen av långa slutartider

Av , , 1 kommentar 3

När jag la upp länkarna så hamnade Alexey Titarenko där. Fantastiska bilder och han kan det där med långa slutartider.

1 kommentar

Björn-rycket

Av , , Bli först att kommentera 2

Jag skulle inte fiska något men det blev så ändå. Det muttrades fula ord som sjöjävel runt omkring oss och vad jag såg så var det sparsmakat med fisk som drogs upp. Det tog ungefär en timme att tina upp efter upplevelsen men det var trevlig. Sedan att första, andra och tredjeplatserna gick till kvinnor var också trevligt.

Bli först att kommentera

Uppdaterat

Av , , Bli först att kommentera 1

Jag har uppdaterat länklistan och blogglistan. Några nya har kommit och andra länkar är helt enkelt rättade . Klick away.

Bli först att kommentera

Slogans

Av , , 1 kommentar 5

Dorotea- Lapplands sydport

Hur kul är den egentligen. Ett typexempel där man försöker släta över det faktum att vi bor mitt i ingenstans.

Jag har några alternativ

Dorotea – 20 mil till allt!

eller

Välkommen till Dorotea – Det du inte vet om dig själv vet alla andra.

eller

Dorotea – Drottninglandets mellanbarn

 

1 kommentar

Mördarkatten Max

Av , , 2 kommentarer 3

Fint väder i dag. Katten och jag började dagen med att dricka kaffe i solen och sedan gick våra äventyr isär.

Jag har med full hals vrålat – TA INTE IN DEN! Katten svarade med att lägga musen precis på tröskeln. Sedan satt han där, sjukt nöjd över sin fångst. Den var redan död så det var inte så mycket att göra.

2 kommentarer