Fotobloggen

Bilder från Ivar Los park

Håller på och går igenom alla bilder jag tog under förra året. Här är några som jag tog i somras från Ivar Los park på Södermalm i Stockholm.

Ivar Los park park södermalm (6) park södermalm (7) park södermalm (1) park södermalm (3) park södermalm (4)

Ivar Los park är en park i Stockholm som är namngiven till minnet av författaren Ivar Lo-Johansson.

Parken ligger på Bastugatan 26 på Mariaberget i Stockholm och har utgång även till Monteliusvägen. På tomten låg två stycken 1700-talshus som revs på 1930-talet. På det öppna utrymme som skapats byggdes några år senare en lekpark som döptes till Mariatäppan. Ivar Lo Johansson flyttade in på Bastugatan 21, som ligger tvärs över gatan, år 1934 och han bodde där till sin död 1990. Då beslöts att parken skulle få namnet Ivar Los park.

Källa: Wikipedia

Parken ligger vid Monteliusvägen och jag brukar alltid gå den vägen när jag är på väg hem från jobbet på webbyrån som ligger i närheten. Den här veckan är första veckan som jag är tillbaka på jobbet efter jul och nyårsledigheten. Har varit en lång vecka dessutom och nu är det skönt att bara vara hemma och vila upp sig. Har börjat läsa en intressant bok om webbpublicering med WordPress som jag kär mig mycket av.

Som webbredaktör blir det vanligare och vanligare att vi får kunder på webbyrån som vill ha hjälp med just WordPress och som konsult känner jag att jag inte haft så bra koll på hur allt funkar i publiceringsverktyget. Boken är riktigt pedagogiskt skriven och finns att ladda ner gratis på nätet via en sida som heter Smashing Magazine. Så förhoppningsvis har jag snart lika bra koll på WordPress som jag känner att jag har på Drupal och Episerver som är de system jag arbetat mest med innan.

Allt gott!
//Markus

Etiketter: ,